Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Opnieuw molotovcocktail tegen politiebureau in Eindhoven

Een man heeft zondagnacht rond vier uur een molotovcocktail tegen de gevel van het politiebureau aan de Mathildelaan in Eindhoven gegooid. Een agent kon de boel blussen waardoor er weinig schade werd veroorzaakt. "Hij zag het gebeuren en was er snel bij", zegt een woordvoerder. In mei werd er ook al een molotovcocktail in de richting van het politiebureau in Eindhoven gegooid.

Lees meer

1000 euro boete geëist tegen wethouder en raadslid vanwege lekken

Als het aan de officier van justitie ligt moeten zowel raadslid Sjef van Creij als oud-wethouder Jos van Son 1000 euro betalen. Ze worden beiden verdacht van het lekken van vertrouwelijke informatie, twee jaar geleden tijdens de procedure voor een nieuwe burgemeester van Den Bosch.

Lees meer

Gelukt! Keeper Bernd stopt vier penalty’s en is Arjen Robben de baas [VIDEO]

Hij moest ruim een jaar wachten op zijn challenge, maar maandag was het dan zover voor Bernd Derksen uit Uden. De doelman van UDI’19 G1 stond oog in oog met oud-voetballer Arjen Robben voor de uitdaging van #PlayUnified waarin sporters met en zonder verstandelijke beperking het tegen elkaar opnemen.

Lees meer

Man (21) opgepakt voor steekpartij op Stratumseind

De politie heeft dankzij een tip een verdachte van de steekpartij van zaterdagnacht 14 september in Eindhoven opgepakt. Het gaat om een 21-jarige man uit Valkenswaard. Toen de recherche naar hem toe wilde gaan, bleek hij in het buitenland te zitten. Hij meldde zich maandag vervolgens zelf op het politiebureau in Eindhoven. Bij de steekpartij raakte een 20-jarige man gewond.

Lees meer

Zoveel appende fietsers werden er beboet in jouw woonplaats [KAARTJE]

Sinds de invoering van het appverbod op de fiets, heeft de politie afgelopen zomer elke dag ongeveer 150 fietsers beboet omdat ze hun telefoon vasthielden tijdens het rijden. In het hele land werden er zo meer dan negenduizend boetes uitgeschreven. Benieuwd hoe het in jouw gemeente zit? Bekijk dan het kaartje van LocalFocus hieronder.

Lees meer

Gerard de Rooy doet niet mee aan Dakar Rally, te veel last van hernia

Gerard de Rooy doet in januari niet mee aan de Dakar Rally. De trucker uit Son moet het evenement laten schieten omdat hij te veel last heeft van een hernia. De Rooy nam de beslissing na een laatste test die hij onlangs deed in de zandduinen van Marokko.

Lees meer

Brabanders kiezen het vaakst voor orgaandonatie, toch staat de helft nog niet geregistreerd

Van alle Nederlanders kiezen Brabanders het vaakst voor orgaandonatie. Zestig procent van alle Brabanders in het Donorregister zegt namelijk ‘ja’ tegen het doneren van de organen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Donorregister. Toch heeft de helft van alle mensen nog helemaal geen keuze doorgegeven.

Lees meer

'We gaan naar 20, misschien 21 graden', oudewijvenzomer is in aantocht

"Je kunt het je nu nog niet voorstellen, maar we beginnen deze week aan een oudewijvenzomer", vertelt Reinout van den Born van Weer.nl. "Er komt een hogedrukgebied dichterbij en daar profiteren we woensdag, donderdag en vrijdag van."

Lees meer

Boeren luiden noodklok bij provinciehuis op eerste dag van protestweek

Boeren hebben maandag de 'noodklok' geluid bij het provinciehuis in Den Bosch. Boerenorganisatie ZLTO riep boeren vrijdag op daar deze week elke werkdag te komen demonstreren. Iedere dag laat een ander deel van Brabant zich horen. Maandag zijn de boeren uit Noordoost-Brabant aan de beurt.

Lees meer

Man steekt snelweg over terwijl verkeer voorbijraast: 'Gelukkig is-ie niet van zijn sokken gereden'

Terwijl het verkeer over de A59 raast, stak maandag een man bij Rosmalen de snelweg over. Dit blijkt uit beelden van Rijkswaterstaat. “Dit had heel anders kunnen aflopen”, schrijft Rijkswaterstaat op Twitter. “Gelukkig is-ie niet van zijn sokken gereden.”

Lees meer

Vrouw en twee kinderen 'krijgen schrik van hun leven', gezin thuis overvallen door twee mannen

Een vrouw en twee kinderen zijn maandagochtend in Oisterwijk in hun huis overvallen. Ze kregen rond halfzeven 'de schrik van hun leven' toen twee mannen hun huis aan de Brede Steeg binnendrongen, laat de politie weten. De daders eisten geld, maar ze vertrokken uiteindelijk zonder buit. Bij de overval zijn geen wapens gebruikt.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant