Openen in browser

        

'O jongen, dit is zo mooi!' kraanvogels trekken massaal over Brabant

Lyrisch wordt hij ervan, boswachter Frans Kapteijns. Honderden meldingen per uur komen er sinds een paar dagen binnen van mensen die grote groepen kraanvogels zien overtrekken. "Dat is altijd bijzonder, kraanvogels. Als je die spot als natuurliefhebber is niet alleen je dag, maar je hele week goed!"

Lees meer

Maja liet Mythos uit tijdens aanval: 'Dacht dat windhonden haar doodbeten'

“Ze bijten haar dood.” Dat was wat Maja uit Nuenen zaterdag dacht toen Mythos, de hond van haar zoon, aan de Schoutse Vennen werd aangevallen. Maja en haar partner lieten Mythos uit, zoals ze dat wel vaker doen. Maar dit keer liep alles anders, toen vier windhonden in de woorden van Maja 'als een dolle op Mythos afkwamen'.

Lees meer

Jongen (17) opgepakt met vuurwapen

In Tilburg is zondag een 17-jarige jongen gearresteerd die een vuurwapen bij zich had. Hij hoorde bij een groep jongeren die mogelijk drugs aan het dealen was in het Spoorpark.

Lees meer

Coronanieuws: 750 nieuwe coronabesmettingen erbij in Brabant

In dit liveblog houden we je maandag op de hoogte van het laatste nieuws over de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Bok overlijdt nadat mensen niet-voeren bordje negeren en eten over het hek gooien

Een bok die tijdelijk in Dierenpark Prins Hendrik in Den Bosch woonde, is overleden. Mensen zouden voedsel over het hek hebben gegooid, dat het dier niet mocht hebben. De beheerder is verdrietig, maar ook boos. 'Gooi het eten niet over het hek heen.'

Lees meer

Bewoner grijpt inbreker bij de kladden, maar moet hem laten gaan na klap in zijn gezicht

De bewoner van een huis aan de Tilburgseweg in Oisterwijk greep zondagavond een inbreker bij de kladden. Hij moest zijn actie bekopen met een flinke klap in zijn gezicht. De inbreker wist vervolgens te ontkomen, mét een laptop die hij had buitgemaakt.

Lees meer

Vrachtwagenchauffeur Martijn vindt 'achterlijke' Arjen Lubach nu wél leuk

Vrachtwagenchauffeur Martijn Lutkemeijer uit Helmond kon er zondagavond nauwelijks van slapen: Arjen Lubach had een liedje over hem gemaakt in het tv-programma Zondag met Lubach. Op de radio had Martijn namelijk gezegd dat hij het programma ontzettend irritant vond. Daar is hij nu een beetje op teruggekomen. "Ik lag dubbel van het lachen. Ik denk dat ik best een pilsje met hem kan drinken."

Lees meer

Golden retriever ernstig gewond na aanval door vier windhonden

Een golden retriever is zaterdag in Nuenen aangevallen door vier windhonden. De golden retriever is hierbij volgens een wijkagent ernstig gewond geraakt.

Lees meer

Politie lost waarschuwingsschot na 'dollemansrit'

Een automobilist is maandagochtend aangehouden na een wilde achtervolging door het centrum van Eindhoven. Bij de arrestatie is een waarschuwingsschot gelost door een agent. De gebeurde in de Deflectiespoelstraat. De verdachte zit vast voor verhoor.

Lees meer

'Hoe haalt Roger Schmidt het in zijn hoofd om met zo'n fantasieopstelling te beginnen?'

"Donyell Malen en Mario Götze hebben Roger Schmidt zondag gered", zo stelt clubicoon René van de Kerkhof. Hij kan er met zijn hoofd niet bij waarom de PSV-coach voor de competitiewedstrijd tegen Vitesse opnieuw zijn elftal door elkaar husselde. Niet alleen liet de Duitser diverse sterspelers op de bank beginnen, hij veranderde ook van spelsysteem. Ineens speelde PSV met vijf verdedigers, met Pablo Rosario centraal achterin en Mauro Junior als linksback. "Ik kan het niet meer volgen", vult broer Willy aan.

Lees meer

Miljoenenroof iPhones Schiphol: Eindhovenaar onder de elf verdachten

Voor de roof van twee enorme ladingen iPhones vorig jaar op Schiphol, zijn in de afgelopen maanden elf verdachten aangehouden. Onder hen is een man uit Eindhoven. Het gaat om diefstallen die in december en maart vorig jaar plaatsvonden. De gestolen telefoons zijn samen zo'n negentien miljoen euro waard.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant