Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Coronanieuws: laat je alléén testen bij klachten, 85 nieuwe besmettingen in Brabant

In dit liveblog houden we je maandag op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen rond het coronavirus.

Lees meer

Café ‘Onder Ons’ in Eindhoven door brand verwoest, politie vermoedt brandstichting

Café ‘Onder Ons’ aan de Eckartseweg Zuid in Eindhoven is maandagochtend vroeg zwaar beschadigd door een brand. De politie vermoedt dat het vuur werd aangestoken. Het cafégedeelte is volledig uitgebrand.

Lees meer

Foto verdachten zware mishandeling Berkel-Enschot online gezet door politie, nu nog met balkjes

De drie verdachten van een zware mishandeling in Berkel-Enschot hebben zich nog niet bij de politie gemeld. Daarom brengt de politie nu een geblurde foto van het jonge drietal naar buiten. Melden ze zich niet vóór woensdag, dan brengt de politie een foto van de drie zonder balkjes naar buiten.

Lees meer

Man die goudvissen inslikte op terras is een jaar niet welkom in café: 'Ik walg ervan'

Karel van Hek, eigenaar van café De Heksenketel in Eindhoven, krijgt nog steeds een wrange smaak in zijn mond als hij denkt aan het filmpje wat momenteel op internet circuleert. Daarop is te zien hoe een man twee vissen inslikt op het terras van het café van Van Hek.

Lees meer

Motorrijders rijden van Breda naar Rotterdam in 11 minuten, politie wil weten wie ze zijn

Een filmpje van motorrijders die in krap elf minuten van Breda naar Rotterdam rijden, gaat sinds enkele dagen viraal op internet. Het filmpje is ook de politie opgevallen. Die is nu op zoek naar getuigen of mensen die weten wie de motorrijders zijn.

Lees meer

Dood van raadslid Jack de Vlieger is 'afschuwelijk voorval met grote impact', aldus burgemeester

“Een afschuwelijk voorval met een grote impact op onze gemeente”, zo omschrijft burgemeester Han Looijen van Sint-Michielsgestel de dood van raadslid Jack de Vlieger. “Het grijpt echt diep in. Bij het gemeentebestuur en onze inwoners komt het hard aan. Het is met geen pen te beschrijven.”

Lees meer

Treinverkeer tussen Eindhoven en Venlo uren gestremd geweest door aanrijding

Op het traject Eindhoven-Venlo hebben maandagmorgen drie uur lang geen treinen gereden. Dit kwam door een aanrijding, rond zeven uur 's ochtends, op het baanvak tussen Eindhoven en Helmond.

Lees meer

'Desnoods slapen we in tuin van burgemeester', door brand getroffen bewoners eisen onderdak

De bewoners van de onveilige appartementen in Bladel staan op straat. Ze woonden tijdelijk in hotelkamers, maar vanaf maandag is er geen onderdak meer geregeld. Daarom gingen ze maandagochtend naar het gemeentehuis om een oplossing te eisen. "We gaan naar binnen en ze regelen het maar", zei bewoner Jody Valk. Maandagmiddag waren de bewoners alweer vertrokken, na een rustig gesprek met de gemeente.

Lees meer

Wolf lijkt opnieuw schapen te hebben doodgebeten, ZLTO wil maatregelen

Op de Strabrechtse Heide bij Heeze en Sterksel zijn de afgelopen weken drie schapen doodgebeten. Ze werden in hun keel gegrepen. Gezien hun verwondingen, kan dit door een wolf zijn gedaan.

Lees meer

Luchtfilters uit Beek en Donk moeten helpen in de strijd tegen het coronavirus

Over ventilatie- en airconditioningsystemen in gebouwen is momenteel veel te doen: spelen ze nu wel of niet een rol bij het verspreiden van het coronavirus. De fijnstof in de luchtstromen zou deeltjes van het virus verspreiden. Formula Air in Beek en Donk ontwikkelde een filter dat met een bepaalde techniek het virus onschadelijk maakt.

Lees meer

Man crasht tegen lantaarnpaal tijdens achtervolging door de politie

De politie heeft zondagavond een 22-jarige man uit Hoogerheide achtervolgd, die kort daarvoor mogelijk betrokken was bij een inbraak in Breda. De achtervolging was van korte duur; na een paar minuten crashte de bestuurder tegen een lantaarnpaal en werd hij aangehouden.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant