Openen in browser

        

Lintjesregen: deze mensen zijn dit jaar onderscheiden in Brabant

Voor het derde jaar op rij worden op lintjesdag minder Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt in Brabant dan het jaar ervoor. Het totaal blijft nu beperkt tot 481. Het gaat om het laagste aantal in twintig jaar. De hoogste onderscheiding in Brabant is ditmaal voor hoogleraar Beatrice van der Heijden uit Geffen. Zij wordt Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Lees meer

Geen prik en geen pleister, want de lintjes worden uitgereikt

Topdrukte in de 61 Brabantse gemeenten, want de Koninklijke Onderscheidingen moeten worden uitgereikt. Burgemeesters zijn druk in de weer om de lintjesregen te laten landen. Burgemeester Houben van Nuenen bezocht onder meer Henny Matser die eigenlijk vandaag haar coronaprik zou krijgen. Burgemeester Van den Belt ging langs bij Arnold Arendsen, al 45 jaar fanatiek ehbo'er.

Lees meer

Coronanieuws: 1059 nieuwe Brabantse coronabesmettingen

Ook deze maandag houden we je op de hoogte van het belangrijkste nieuws over de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Man zit 3 uur zwaargewond in auto na botsing tegen boom

Een man heeft maandag in Oisterwijk drie uur zwaargewond bekneld gezeten in zijn auto voordat iemand hem zag. Een automobiliste merkte de wagen rond half zeven op toen ze over de Scheibaan in het buitengebied van Oisterwijk reed.

Lees meer

Maatregelen nu versoepelen? Onverantwoord, vindt driekwart van Brabanders

Bijna driekwart van de 8000 mensen die zondag een poll invulden op de website van Omroep Brabant, vindt het 'totaal onverantwoord' als de coronamaatregelen nu versoepeld worden. De versoepelingen staan gepland voor woensdag.

Lees meer

Efteling lijdt historisch verlies in coronajaar

De Efteling heeft in 2020 14,5 miljoen euro verlies geleden. Dat heeft de Efteling maandag bekendgemaakt. In het coronajaar brachten 2,9 miljoen een bezoekje aan de Efteling, ondanks alle maatregelen. In 2019 maakte het park nog een winst van 19,3 miljoen.

Lees meer

Ziekenhuizen hebben zeker een jaar nodig om zorgachterstanden weg te werken

Brabantse ziekenhuizen verwachten na de huidige coronagolf minimaal een jaar nodig te hebben om achterstanden in de zorg weg te werken. Het gaat om zorg die door de coronapandemie is uitgesteld. Dat schrijven zij in een gezamenlijke reactie na vragen van Omroep Brabant. Ook wordt het steeds moeilijker om bijvoorbeeld kankeroperaties en transplantaties binnen zes weken uit te voeren.

Lees meer

8 vreemde plekken om heel veel geld te verstoppen

30.000 euro verstopt in een zak chips: het is maar een van de vreemde plekken waar door de Marechaussee een stapel geld heeft ontdekt. Criminelen vinden de gekste plekken om centen te verstoppen.

Lees meer

Wildcrossers razen midden in het broedseizoen door vogelgebied: 'Bizar'

Rinus Manders uit Asten was zondagavond op weg naar een plek op de Strabrechtse Heide om vogels te spotten, toen hij bijna van zijn sokken werd gereden door twee wildcrossers. Ze reden er bijna een uur rond. “Ik heb al veel meegemaakt, maar dit was toch echt het dieptepunt", vertelt hij.

Lees meer

Jan (83) en Nel (81) mogen eindelijk weer knuffelen in het verzorgingshuis

Je geliefde vasthouden, dat wil iedereen. Toch was dat lange tijd niet mogelijk voor bewoners van verzorgingshuizen. Nu mogen bewoners weer één contact op de kamer ontvangen zonder coronamaatregelen. Dus mondkapje af, geen anderhalve meter afstand en knuffelen mag. Daar zijn Jan (83) en Nel (81) Cuypers uit Waalre maar al te blij mee.

Lees meer

160 miljoen voor versterking van de Maasdijk tussen Ravenstein en Lith

Baggerbedrijf Boskalis gaat de Maasdijk tussen Ravenstein en Lith versterken om het achterland met onder meer de steden Oss en Den Bosch beter te beschermen tegen overstromingen. Het baggerconcern heeft de voorlopige gunning ontvangen voor het project Meanderende Maas. Met de klus is volgens Boskalis circa 160 miljoen euro gemoeid.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant