Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Betonnen plaat komt op bouwvakker terecht, man overleden

Een bouwvakker is maandagochtend overleden toen hij onder een betonnen plaat terecht kwam. Dat gebeurde op een bouwplaats aan de Grenenhout in Eindhoven.

Lees meer

Ruim 500 meer kankerdiagnoses vorig jaar in Brabant, zonne(banke)n riskant

In Brabant is vorig jaar ruim vijfhonderd keer vaker kanker vastgesteld dan in 2018. In totaal ging het om 17.500 gevallen. Veruit de meest voorkomende kankersoort is huidkanker. Hierbij was ook de grootste toename: van vijfhonderd naar ruim drieduizend diagnoses.

Lees meer

Man bewusteloos geslagen en krijgt schroevendraaier in hoofd: daders jaren de cel in

Twee Belgen moeten vier en twee en een half jaar de gevangenis in, omdat ze op nieuwjaarsdag 2019 een man uit Helmond zwaar hebben mishandeld. Volgens de rechtbank in Den Bosch hebben ze het 28-jarige slachtoffer in een parkeergarage in Eindhoven bewusteloos geschopt en geslagen. Ook lieten ze hem voor dood achter. Bovendien werd de man met een schroevendraaier in zijn hersens geraakt.

Lees meer

Kaarten voor langverwachte show Hans Teeuwen gaan als een tierelier, extra shows in de verkoop

De nieuwe theatershow van cabaretier Hans Teeuwen uit Budel blijkt populair. Maandag om tien uur ging de kaartverkoop van start. Dat leidde tot een zodanige stormloop op de websites van de diverse theaters, dat meerdere sites langere tijd onbereikbaar waren, zo stelt zijn woordvoerder.

Lees meer

Nasrdin Dchar haalt keihard uit naar Thierry Baudet: 'Politicus die kwaadaardige tweet verspreidt'

Acteur Nasrdin Dchar is absoluut niet te spreken over de 'Marokkanen-tweet' van Thierry Baudet die dit weekend veel stof deed opwaaien. In een open brief op Instagram dient hij de leider van Forum voor Democratie maandagochtend uitgebreid van repliek. "Je liet Nederland weer zien wat voor kwaadaardig politicus je bent", schrijft de acteur uit Steenbergen.

Lees meer

Hyundai staat gruwelijk in de weg bij werkzaamheden aan parkeerplaats Eindhoven, wie haalt 'm op?

En nog steeds staat 'ie er... Ondanks herhaaldelijke oproepen is de eigenaar van de Hyundai met het Poolse kenteken zijn auto nog altijd niet komen ophalen bij de parkeerplaats voor vliegtuigspotters aan de Spottersweg in Eindhoven. En dat is een probleem.

Lees meer

Brabantse politiek is ziek en er is (nog) geen medicijn

De patiënt is ziek, maar een team van chirurgen slaagt er niet in die patiënt te genezen. De symptomen zijn wel duidelijk, de diagnose ook, maar er is geen medicijn. De patiënt moet er op eigen kracht uitkomen.

Lees meer

Marechaussee en politie doen inval in woning in Gilze

De politie en Marechaussee doen maandagochtend een grote inval in een woning aan de Nerhoven in Gilze. Het is nog onduidelijk waar ze precies naar op zoek zijn.

Lees meer

Dodelijk drugslab Den Dungen: verdachte zwijgt en politie speurt verder

Op 25 oktober vorig jaar ging er iets ongelofelijk fout in een drugslab in Den Dungen. Bij het amfetamine ‘koken’ in een kas viel er een dode. Er zijn nog veel vragen. En de politie speurt nog naar een paar Limburgers.

Lees meer

Vormen meerderheidscoalitie in Brabant is onmogelijk, stellen rapporteurs

Het is onmogelijk om in Provinciale Staten een meerderheidscoalitie te vormen. De speciale rapporteurs Peter van den Velden en Alfred Arbouw hebben weken gepuzzeld en zijn tot de conclusie gekomen dat het 'zeer complex zal zijn de huidige minderheidscoalitie om te vormen tot een meerderheidscoalitie'. Het CDA heeft voorgesteld een nieuw bestuursakkoord te maken samen met VVD en Forum voor Democratie. Dat zou een meerderheid opleveren. Bij de VVD zit te veel oud zeer richting de christendemocraten om daar zo maar in mee te gaan.

Lees meer

Vechtpartij en autobrand bij huis in Nuenen, politie onderzoekt voorval

Bij een huis aan de Vorsterdijk in Nuenen is zondagavond een ruzie uitgelopen op een mishandeling en een autobrand. In het huis zou eerder op de avond iemand mishandeld zijn. Enkele uren later stond bij hetzelfde adres een auto in brand. De politie bevestigt de ruzie en de autobrand, maar wil nog niet veel kwijt over het voorval. Onderzoek moet uitwijzen wat er precies is gebeurd.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant