Openen in browser

        

Jongen halve dag bewusteloos na mishandeling, politie tast nog in duister

De politie tast nog in het duister rond de zware mishandeling van een tiener in Helmond. De 17-jarige jongen werd op nieuwjaarsdag rond kwart voor zes bewusteloos gevonden in een groenstrook bij de Barrierlaan. Mogelijk werd hij met een fles geslagen, laat de politie weten. Hij was een halve dag bewusteloos. Maar door wie en waarom is twee dagen later nog steeds de vraag.

Lees meer

1300 handtekeningen voor vrijlating van Eindhovense terreurverdachten

Een petitie die oproept om acht Eindhovense terreurverdachten vrij te laten is al meer dan 1300 keer ondertekend. De petitie is gestart door familie van de verdachten. Een van de ondertekenaars is een moslimprediker die zelf ook verdacht werd van steun aan terreurgroep IS. Donderdag beslist de rechter of de mannen langer vast blijven zitten.

Lees meer

Coronanieuws: basisscholen en middelbare scholen weer open na kerstvakantie

In dit liveblog houden we je maandag op de hoogte van het belangrijkste nieuws over het coronavirus en de coronacrisis. In Brabant en daarbuiten.

Lees meer

112-nieuws: accu's scootmobielen gestolen • kerststalfiguren gedumpt

Ook deze maandag houden we je via een liveblog op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je alles over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

Lees meer

Erica en Irma willen terug naar leven op straat: 'Weg met de sociale media'

Waar zouden we zijn zonder de sociale media? Nou, twee Helmondse vrouwen verafschuwen ze. Internet maakt volgens de tweelingzussen Erica en Irma meer kapot dan je lief is. Dit blijkt uit een liedje, in Hellemonds dialect, waarin DubbelTrubbel (hun artiestennaam) met heimwee terugkijken naar de tijd dat kinderen nog op straat speelden en mensen tijd voor een praatje hadden.

Lees meer

Met een DAF-truck uit 1984 meedoen aan de Dakar Rally: 'Dé publiekstrekker'

De ware autoliefhebber kijkt zijn ogen uit tijdens de Dakar. Dit jaar valt er niet alleen te genieten van de snelle buggy’s, motoren of trucks maar ook van klassieke auto’s. In een aparte raceklasse ‘strijden’ ruim 150 wagens met elkaar. Eén van die wagens is een DAF-vrachtauto uit 1984.

Lees meer

15 verdachten weer vrij nadat handhavers werden bekogeld met zwaar vuurwerk

De vijftien mannen en jongens die op oudjaarsavond in Dinteloord werden opgepakt omdat ze zwaar vuurwerk naar handhavers gooiden, zijn weer vrijgelaten. Dat laat de politie maandag weten. Ze zijn nog wel verdachten.

Lees meer

Nieuw wonder voor Otten, Dakar-coureur toch van start na zware crash

Het leek over en uit voor Jeffrey Otten. De Gemertenaar crashte in de eerste etappe van de Dakar Rally. Drie wielen lagen eraf en het vierde wiel stond scheef. Maar wonder boven wonder haalde Otten de eindstreep. Na een nacht sleutelen in de woestijn kon hij toch weer van start.

Lees meer

Opnieuw vuurwerkbom bij kindcentrum in Breda tijdens de jaarwisseling

In het laatste uur van 2021 heeft zwaar vuurwerk voor veel schade gezorgd bij kindcentrum Joki-C in Breda. "Met een vuurwerkbom hebben ze de zijdeur eruit geblazen", vertelt manager Sylvierra Vermeule. En dat is niet de eerste keer. Een jaar eerder werd de hele pui van het gebouw vernield.

Lees meer

Accu's van 15 scootmobielen gestolen in Tilburg

Dieven hadden het rond de jaarwisseling in Tilburg gemunt op de accu's van scootmobielen. Ze sloegen op oudjaarsavond en in de nieuwjaarsnacht toe bij drie flats aan de Reinevaarsstraat.

Lees meer

Jumbo zit Albert Heijn op de hielen: nog 300 winkels te gaan

In de supermarktstrijd zit Jumbo Supermarkten de Albert Heijn inmiddels redelijk op de hielen. Dat komt door het onvervalste, Brabantse familiegevoel, weet supermarktdeskundige Peter ter Hark. "Jumbo begon als een kleine keten en wil nu de strijd aangaan."

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan