Openen in browser

        

Coronanieuws: 1558 nieuwe coronabesmettingen in Brabant

In dit liveblog houden we je maandag op de hoogte van het belangrijkste nieuws rondom de coronacrisis, in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Bijenkasten vernield in Mariaheide: 'Hopelijk leeft de koningin nog'

Bij Anne en Aalte van Beek in Mariaheide zijn afgelopen weekend zeker 10 bijenkasten omvergegooid. Beide imkers kunnen pas later deze week achterhalen wat de schade is. Het bijenvolk moet eerst tot rust komen en dan is het hopen dat de koningin het overleefd heeft. “Als de koningin verongelukt is, dan is het volk niet meer goed inzetbaar.”

Lees meer

Drie slachtoffers van brand laten allemaal gezin in Litouwen na

De drie mannen die zijn omgekomen bij de hevige brand bij Hoogendoorn in Werkendam, zijn drie jonge mannen die allemaal een gezin in Litouwen achterlaten. De nabestaanden worden financieel geholpen door het bedrijf, laat de directeur weten.

Lees meer

Zomers weer nadert: nog even volhouden op weg naar 25 graden

April was bijzonder koud en ook mei heeft een frisse start. Vanaf het eind van de week lijkt het volgens de deskundigen van Weerplaza echter allemaal te veranderen. In het weekend wordt het zomers met misschien wel 25 graden.

Lees meer

Frontale botsing tussen auto's op afrit A58, vermoedelijk spookrijder

Op de afrit Rucphen (A58) zijn zondagavond twee auto's frontaal op elkaar gebotst. Een van hen, de bestuurder van een witte auto, zou tegen het verkeer in gereden zijn.

Lees meer

Ook derde lichaam gevonden in uitgebrand appartement in Werkendam

In het appartement in Werkendam dat zondag door een grote brand werd getroffen is nog een derde lichaam gevonden. Eerder op de avond waren in het appartement al twee lichamen gevonden. Er werd al uitgegaan van drie slachtoffers, allen bewoners van het pand. Het derde slachtoffer werd met behulp van een speurhond gevonden.

Lees meer

Slachtoffers van brand komen uit Litouwen: verslagenheid bij bedrijf

De drie slachtoffers die zondag omkwamen bij de brand in een appartement boven een timmer- en interieurbedrijf in Werkendam komen alle drie uit Litouwen. Dat vertelt directeur Dick Hoogendoorn van het gelijknamige bedrijf maandagochtend tegen Omroep Brabant. De slachtoffers werkten voor een bedrijf waarmee Hoogendoorn al lange tijd samenwerkt, zo zei hij.

Lees meer

Een van de duurste villa's van Nederland staat nu te koop in Uden

In Uden staat een opvallend optrekje te koop: een villa aan de Heinsbergenstraat wordt aangeboden voor maar liefst 11 miljoen euro. Daarmee is het huis in één klap een van de duurste woningen die in Nederland te koop staat. Het is het oude huis van vastgoedhandelaar Roger Lips.

Lees meer

Tienduizenden euro's gevonden in klemgereden auto op de A58

Een 30-jarige man uit Roosendaal is zondagavond op de A58 bij Heerle na een achtervolging door de Koninklijke Marechaussee aangehouden. In zijn auto vond de marechaussee 21.000 euro aan contant geld. Tijdens de achtervolging werden snelheden van ruim tweehonderd kilometer per uur bereikt.

Lees meer

Twee lichamen gevonden na brand in Werkendam, zoektocht gaat nog verder

De grote brand van zondagmorgen in Werkendam heeft aan zeker twee mensen het leven gekost. De zoektocht naar mogelijk andere slachtoffers in het appartement gaat nog verder. Dat heeft de politie zondagavond bekendgemaakt. Ze lagen in het appartement waar ze woonden en waar rond acht uur het vuur uitbrak. De identiteit van de slachtoffers is nog niet bekend.

Lees meer

Burgemeester over brand: 'Te verschrikkelijk voor woorden'

Burgemeester Egbert Lichtenberg van de gemeente Altena leeft mee met de families van de slachtoffers van de brand in Werkendam. Dat zegt hij nadat bekend was geworden dat er twee doden waren gevonden in het appartement, waar zondag een zeer grote brand woedde. Naar een mogelijk derde slachtoffer werd toen nog gezocht.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant