Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Baas beschoten beveiligers Breda: 'Waarom beschiet je mensen die voor je veiligheid zorgen?'

De twee beveiligers die dit weekend gewond raakten bij de schietpartij in Breda, zijn weer thuis. Eén van hen werd in zijn voet geschoten, de ander in zijn been. "Het gaat naar omstandigheden redelijk met ze", vertelt Tony den Blanken, operationeel directeur van PPS Security.

Lees meer

Jumbo draait recordomzet in 2019, maar listeria-schandaal kost het bedrijf miljoenen

De Brabantse supermarktketen Jumbo heeft in 2019 een recordomzet van 8,7 miljard euro gedraaid. Dat komt voornamelijk door een flinke uitbreiding van het aantal winkels in Nederland en België. Wel zorgde een listeria-schandaal voor een tegenvaller van enkele miljoenen. Een grote hoeveelheid vleeswaren moest worden teruggehaald omdat het mogelijk besmet was met de listeria-bacterie.

Lees meer

Duikers brandweer redden ree uit Zuid-Willemsvaart in Den Bosch

Duikers van de brandweer hebben maandag een ree gered uit de Zuid-Willemsvaart in Den Bosch. De reddingsactie middenin het centrum van de stad, bij Sluis 0, trok veel bekijks. Inmiddels is de ree volgens Karo van de dierenambulance in Den Bosch weer uitgezet in het bos. Waar precies zegt ze in overleg met de boswachter en een dierenarts niet.

Lees meer

Ophalen van afval wordt duurder, bijna overal in Brabant ga je meer betalen [KAARTJE]

In 2020 stijgt de afvalstoffenheffing in bijna alle Brabantse gemeenten. Landelijk stijgt de heffing met 8 procent, maar in veel Brabantse plaatsen is die stijging veel groter, zo blijkt uit een inventarisatie door Omroep Brabant. Bernheze spant de kroon: in 2019 betaalden ze daar 95 euro, komend jaar moeten ze er 215 euro voor schuiven.

Lees meer

Opnieuw ongeluk op A2: auto op zijn kop bij knooppunt Batadorp, hoofdrijbaan dicht

Een auto is maandagmiddag op de A2 bij knooppunt Batadorp op zijn kop beland. De hoofdrijbaan vanuit Maastricht is daardoor rond kwart over twee dicht. Verkeer kan over de parallelrijbaan (N2) rijden. Dit ongeluk gebeurde vlak nadat de A2 in de andere richting werd vrijgegeven na een ongeluk waarbij drie auto's betrokken waren.

Lees meer

Ontsnapte gevangene loopt tegen de lamp: man ramt lantaarnpaal en gaat terug de cel in

Een man wilde zondagmiddag zijn stiefmoeder in Handel bezoeken. Daar kwam hij nooit aan, hij dronk te veel en veroorzaakte een ongeluk. Na zijn arrestatie bleek dat de man eerder uit een gevangenis was ontsnapt en nog anderhalf jaar moest zitten. Waar en wanneer hij ontsnapte, is onbekend.

Lees meer

Kat en muis aan de Maas: de strijd om een Brabants eiland begon

Precies 75 jaar kwam geleden kwam de oorlog terug in Brabant. Na wekenlange relatieve rust, bulderden de kanonnen weer en ratelden de machinegeweren. Bij Kapelse Veer openden Poolse militairen in de vroege uren van oudjaarsdag de aanval op Duitse posities.

Lees meer

Schuur brandt volledig uit: 15-jarige verdachten aangehouden voor brandstichting

De politie heeft maandagochtend rond negen uur in Sprang-Capelle twee minderjarigen aangehouden. De 15-jarigen worden verdacht van brandstichting bij een schuur in hetzelfde dorp.

Lees meer

Slachtoffers vuurwerkbom Roosendaal spreken van 'aanslag': 'Ik ben bang dat ze terugkomen'

“We hebben geluk gehad. Als Geert iets eerder was geweest, dan was hij er nu niet meer.” Dit vertelt de geschrokken Regina uit Roosendaal. Zondagavond veroorzaakte een vuurwerkbom een ravage in het huis van Regina en haar man. De politie vermoedt dat er zwaar vuurwerk door de brievenbus naar binnen werd gegooid. Regina noemt het 'een aanslag'.

Lees meer

Fietsster die 91-jarige vrouw doodreed in Roosendaal nog steeds spoorloos

De fietsster die op donderdag 19 december een 91-jarige vrouw aanreed in Roosendaal is nog altijd niet gevonden. Het hoogbejaarde slachtoffer overleed later aan haar verwondingen. De politie doet maandag wederom een dringende oproep aan de vrouw om zich te melden.

Lees meer

Varkensboer Twan uit Loon op Zand gaat uitbreiden: ‘De markt vraagt om omvang’

Voor varkensboer Twan Dirks (41) uit Loon op Zand zijn er juist geen plannen om te stoppen vanwege de strengere milieuregels. Hij wil juist gaan uitbreiden. In 2016 is hij al begonnen met de voorbereidingen. “Als ik niet in schaal toe ga nemen, wordt heel de business case lastiger”, vertelt hij.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant