Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Man overleden na schietpartij in Uden, twee verdachten opgepakt

Op de Batenburglaan in Uden is zondagavond een schietpartij geweest. Daarbij is een man om het leven gekomen. De politie heeft twee verdachten opgepakt, maar is nog op zoek naar een derde.

Lees meer

Auto slaat over de kop in De Rips, bestuurder (24) overleden

Bij een ongeluk in De Rips is maandagochtend een 24-jarige automobilist uit het Limburgse Gennep overleden. Een 21-jarige man uit Gennep raakte gewond.

Lees meer

Ravage op A67 bij Eindhoven na botsing drie auto's

Op de A67 bij Eindhoven botsten zondagavond rond elf uur drie auto's op elkaar. Twee mensen zijn naar een ziekenhuis gebracht.

Lees meer

Coronanieuws: klas moet thuisblijven na corona bij basisschoolleraar in Reusel

In dit liveblog houden we je maandag op de hoogte van al het nieuws rond de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Voor de derde keer brand gesticht bij Nel (73) en Henk (80): ‘Ik word er moedeloos van’

Nel (73) en Henk (80) uit Oosterhout voelen zich niet meer veilig in hun eigen huis. Zondagavond werden de coniferen in hun tuin voor de derde keer in brand gestoken. “Alles stond in lichterlaaie. De buurman heeft voor de derde keer zijn brandblusser leeggespoten en ik stond weer met een tuinslang te blussen. Het is niet leuk meer”, aldus Henk van Vught.

Lees meer

Vriendenkring De Rijten wint de legoparade van de Brabantsedag

Als de laatste zondag van augustus nadert, krijgen de mensen in Heeze kriebels in hun buik, want dan is traditioneel de theaterparade van de Brabantsedag. Maar in deze coronatijd waren er geen grote wagens met toneelspelers en dansers, geen 40.000 toeschouwers en geen groot feest. Wel was er de ...legoparade, de Brabantsedag in het klein. “Zo hebben we toch een heel klein beetje het Brabantsedag-gevoel”, aldus Maarten van der Velden van vriendenkring De Rijten.

Lees meer

September maand van de waarheid voor veel carnavalsverenigingen

Hoe gaat carnaval 2021 er uit zien? Waar op sommige plekken de optocht al afgelast is, wordt voor veel verenigingen september de maand van de waarheid. De gemeenten Helmond, Eindhoven en Den Bosch overleggen begin september met betrokken partijen zoals de horeca en de verenigingen, en ook de drie veiligheidsregio's komen later die maand met meer duidelijkheid. Een ding is duidelijk: een digitale, online versie van carnaval ziet niemand zitten.

Lees meer

Baby-banteng Arthur geboren in Safaripark Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek heeft er een nieuw schattig kleintje bij: Arthur de banteng. Het jonge mannetje is afgelopen week geboren en maakt het goed, meldt het park. De banteng is een rundsoort uit Zuidoost-Azië.

Lees meer

Bouw carnavalswagens gaat door ondanks corona: ‘We houden hoop’

Bouwclubs laten zich niet zomaar uit het veld slaan door de coronapandemie. Verschillende carnavalsverenigingen zijn gewoon aan hun wagen begonnen, ook al is volstrekt onduidelijk of de optochten doorgaan. “Afwachten is geen optie.”

Lees meer

9000 nertsen moeten worden geruimd in Venhorst: opnieuw corona bij een fokkerij

Bij een nertsenfokkerij in Venhorst (gemeente Boekel) zijn meerdere dieren besmet met het coronavirus. Het gaat om een bedrijf met ongeveer 9000 nertsen. Het bedrijf wordt 'zo spoedig mogelijk' geruimd.

Lees meer

Zes leerlingen van het Merletcollege in Mill in thuisquarantaine na twee coronabesmettingen

Zes leerlingen van het Merletcollege in Mill blijven tot vrijdag in thuisquarantaine nadat twee scholieren uit verschillende klassen het coronavirus bleken te hebben. Dat zegt rector Iedje Heere.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant