Openen in browser

        

Nandi na Op Zoek naar Maria-winst in nieuwe rollercoaster: 'Overweldigend'

Nandi van Beurden won zondagavond het AVROTROS-programma Op Zoek naar Maria. De Tilburgse noemt die winst nog altijd onwerkelijk, al begint ze steeds meer te beseffen dat zij gewonnen heeft. Daardoor krijgt ze komend seizoen de hoofdrol in de musical The Sound of Music.

Lees meer

Coronanieuws: 981 nieuwe coronabesmettingen in Brabant

Ook deze maandag houden we je op de hoogte van al het belangrijkste nieuws over de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Dit is hoe Brabant Pasen viert in coronatijd

Het moet allemaal net iets anders dan 'normaal', maar ook in coronatijd viert Brabant Pasen. Gaan we klassiek paaseitjes zoeken of lekker uitgebreid brunchen? Hierbij een overzichtje van de ingezonden foto's op Facebook.

Lees meer

Tilburgse Nandi van Beurden wint hoofdrol in musical The Sound of Music

Musicalster Nandi van Beurden uit Tilburg heeft zondagavond de tv-show Op zoek naar Maria gewonnen. Zij krijgt komend seizoen de hoofdrol in de musical The Sound of Music.

Lees meer

Droge bodem zorgt voor steeds meer verzakkingen: ernstige schade aan huizen

Steeds meer huizen in Brabant verzakken door ernstige structurele verdroging van de bodem. Het gevolg daarvan: grote scheuren in muren, kozijnen en vloeren. Experts waarschuwen dat ontwatering door landbouw en drinkwaterbedrijven de problemen verergert.

Lees meer

15 boetes uitgedeeld aan wildcrossers in natuurgebied De Pan

Acht wildcrossers hebben samen in totaal vijftien boetes gekregen, toen ze zondag aan het crossen waren in natuurgebied De Pan bij Maarheeze. Dat meldt boswachter Erik Schram. Dit natuurgebied is ook een stiltegebied.

Lees meer

Slee hoeft niet van zolder, maar Brabant kleurt plaatselijk tijdelijk wit

De slee hoeft niet van zolder gehaald te worden, maar maandag en dinsdag moet je wel rekening houden met sneeuw. In de loop van de middag en vooral in de avond is er door de sneeuwval kans op gladheid. "Her en der wordt het wit", zegt Wouter van Bernebeek van Weerplaza.

Lees meer

'We lopen achter feiten aan', roep om aanpak droogteprobleem zwelt aan

Statenleden pleiten voor meer actie om de droogteproblemen aan te pakken. Dat doen ze in reactie op onderzoek van onderzoekscollectief Spot On Stories en Omroep Brabant, waaruit blijkt dat steeds meer huizen in Brabant verzakken door droogte. D66 gaat dinsdag Statenvragen stellen in reactie op dit onderzoek.

Lees meer

Uitgeruste Van Gerwen kijkt vol vertrouwen uit naar Premier League Darts

De Premier League of Darts staat op het punt van beginnen. Geen zalen vol fans in verschillende steden en niet op donderdagavond zoals we gewend zijn, maar in drie verschillende blokken achter gesloten deuren in de Marshall Arena in Milton Keynes. Ondanks dat heeft Michael van Gerwen er zin in.

Lees meer

Vogels en gezelligheid in huis halen? Frans Kapteijns weet er raad mee

Boswachter Frans Kapteijns deelt wekelijks zijn kennis van de natuur op de radio. Zelfs op dagen dat het geen pretje is om de paden op, de lanen in te gaan, zoals deze tweede paasdag, weet hij raad.

Lees meer

Pelgrimstocht naar Den Bosch voor vermoorde pater en voor wederopbouw Syrië

Anne Claire van der Lugt, nicht van de in Syrië vermoorde pater Frans van der Lugt, organiseert in april volgend jaar een pelgrimstocht van Amsterdam naar Den Bosch ter nagedachtenis aan haar oom. De wandeltocht is tevens bestemd als steun aan de wederopbouw in Syrië.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant