Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Kleine daling coronapatiënten op de Brabantse intensive cares: 'We hopen dat deze lijn doorzet'

Het aantal coronapatiënten dat in Brabantse ziekenhuizen op de intensive care (ic) ligt, is lichtjes gedaald. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) in onze provincie. De cijfers stemmen een woordvoerder 'voorzichtig optimistisch', maar hij noemt het te vroeg om te spreken van een structurele afname.

Lees meer

Aspergetelers en restauranteigenaren slaan handen ineen, zodat het witte goud niet naar varkens gaat

De coronacrisis is funest voor de horeca en het helpt ook de aspergetelers niet. Ze kunnen maar een korte periode per jaar oogsten en die tijd valt nu precies samen met de maatregelen tegen het coronavirus. Daarom is er een initiatief bedacht om er toch nog wat van te kunnen maken deze lente; aspergesvandeteler.nl.

Lees meer

LIVEBLOG CORONA: 'Voor iedereen die onderwijs geeft, moet donderdag de vlag uit'

Het RIVM meldt maandagmiddag 193 nieuw geregistreerde Brabantse coronagevallen, waarmee het totaal aantal in onze provincie op 4456 komt. Landelijk zijn er 18807 positief geteste patiënten, een toename van 952 ten opzichte van zondag. In dit liveblog houdt Omroep Brabant je maandag op de hoogte van al het nieuws rond het coronavirus, zowel het nieuws uit de provincie als het belangrijke nieuws daarbuiten.

Lees meer

Automobilist wil hoge boete voorkomen, scheurt weg voor politiecontrole en stapelt fout op fout

Een 36-jarige man uit Tilburg is zondagnacht na een politieachtervolging aangehouden op de Kreitenmolenstraat in Udenhout.

Lees meer

'Coronaspuger' drie weken cel in, Openbaar Ministerie had zes weken geëist

Het bespugen en beledigen van drie agenten komt een man uit Raamsdonksveer op een gevangenisstraf van drie weken te staan. Ook moet hij hen een schadevergoeding van ieder 350 euro betalen. De rechtbank in Breda heeft dit maandagmiddag in een snelrechtzitting bepaald. Het Openbaar Ministerie had zes weken geëist en wilde ook dat elke agent 400 euro zou krijgen.

Lees meer

Frank Lammers beurt Helmondse leerlingen op: 'Nu kun je vervelende leraren op mute zetten'

Acteur Frank Lammers had maandag een opbeurende boodschap voor de leerlingen van het Carolus Borromeus College in Helmond. In een opgenomen video op Facebook geeft hij aan dat zij zich absoluut geen zorgen hoeven te maken over dit schooljaar. ''Je kunt straks altijd zeggen: Ik had geen les en ik vond het moeilijk. Dan gaan ze je echt wel matsen.''

Lees meer

Boer Jan stuurt Froukje met pijn in het hart terug naar Brabant

Terwijl we boer Geert met een van zijn vrouwen zagen rollebollen op de bank, liep de spanning tussen boerin Annemiek en haar mannen behoorlijk op. De Zeeuwse boer Bastiaan was helemaal in zijn nopjes met zijn ‘roze brigade’, we hebben hem nog geen enkele aflevering zoveel zien lachen. Maar ondertussen slijpen zijn vrouwen de messen. En onze boer Geert-Jan? Die blijft maar piekeren over die ene vraag: wie moet hij straks naar huis sturen? Steffi en Roel vinden het ook nog koffiedik kijken.

Lees meer

Eerste eitjes eikenprocessierups komen uit, minder overlast verwacht dan vorig jaar

De eerste eitjes van de eikenprocessierups in onze provincie zijn maandag uitgekomen. Ze zijn gezien bij het insectenstation in Mill. Dit meldt Henry Kuppen van het Kenniscentrum Eikenprocessierups. "Ik verwacht minder overlast dan vorig jaar."

Lees meer

Gedupeerde klanten van Just Welness door coronacrisis nog geen vergoeding, overname uitgesteld

De plannen om de Tilburgse en Bredase filialen van het failliete Just Wellness over te nemen, zijn in de koelkast gezet. Dat laat adviseur André Martens weten, die de overname financieel begeleidt. Ook de tegemoetkoming voor gedupeerde klanten van Just Wellness, blijft even op de plank liggen. "We kunnen nu in deze coronatijd niet de persoonlijke gesprekken voeren om de schade te beoordelen."

Lees meer

Corine boos op mede-motorrijders: ‘Blijf binnen, de ic ligt al vol genoeg’

Corine Toirkens (61) uit Geldrop zat zondag te popelen om haar motor uit de schuur te halen. Maar de rij-instructrice, die in 2012 de verkiezing Motorvrouw van het Jaar won, deed het niet. Bewust niet: “De zorg heeft het al druk genoeg, dus wees verstandig en blijf binnen”, waarschuwt ze.

Lees meer

Treinverkeer stilgelegd na dodelijke aanrijding op het spoor in Heeze

Het treinverkeer tussen Eindhoven en Weert lag maandagmiddag stil na een aanrijding in Heeze. Die aanrijding gebeurde rond het middaguur. De problemen waren rond kwart over drie 's middags opgelost.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant