Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Nog één keer roepen voor God: de laatste ronde van terminale Arnol Kox door Eindhoven

Het winkelende publiek in Eindhoven is zondag voor de allerlaatste keer getrakteerd op een preek van Arnol Kox. Onder luid applaus en hier en daar en traan maakte de stadsprediker in zijn rolstoel zijn ereronde.

Lees meer

Zomers weer komt terug, maar dat duurt nog wel eventjes

Goed nieuws voor de mensen die na de bewolking en regen van de afgelopen week uitkijken naar wat meer zomers weer. Dat komt eraan!

Lees meer

Coronanieuws: Sinds vrijdag geen coronapatiënten overleden in Brabantse ziekenhuizen, meldt ROAZ

De GGD Hart voor Brabant adviseert gemeenten vanwege de effecten van de coronacrisis stevig in te zetten op psychische problemen bij jongeren. Uit de jongerenmonitor blijkt dat een flink deel van hen al voor de coronacrisis niet lekker in zijn vel zat. In dit liveblog houden we je maandag op de hoogte van al het nieuws rond de coronacrisis.

Lees meer

Boze boeren blokkeren de ingang van Eindhoven Airport

Tientallen boze boeren hebben zondagavond met tractoren de weg voor de ingang van Eindhoven Airport geblokkeerd. De actie begon rond negen uur en tegen middernacht vertrokken de boeren weer, onder begeleiding van de politie. Eerder dit weekend werd al het distributiecentrum van Jumbo in Veghel bezet en werd de A2 bij Liempde geblokkeerd.

Lees meer

LEGO-beeld van André Hazes onthoofd: 'Alles is kapot te krijgen'

Het LEGO-beeld van André Hazes dat op de Dam in Amsterdam werd geplaatst, is dit weekend onthoofd. Dutch Deco finish, het bedrijf in Erp dat het beeld heeft gemaakt, haalt maandag het beeld op om het te repareren. Hoe het precies kapot is gegaan, is niet duidelijk.

Lees meer

John de Bever: 'Discussie racisme wordt te zwaar, mag ik nog door een zwarte microfoon zingen?'

Zanger John de Bever kreeg in de talkshow Beau op RTL4 een aanvaring met rapper Akwasi en schreef daarover het nummer 'Allemaal hetzelfde'. “De discussie over racisme wordt te zwaar. Je mag niets meer zeggen. Chocoladebol mag niet, mag ik nog door een zwarte microfoon zingen?”, vraagt de zanger uit Den Bosch zich af.

Lees meer

Achternichtje van nazi-echtpaar brengt bestek van Joodse familie terug naar Tilburg

Het bestek van de familie Polak uit de Prof. Dondersstraat in Tilburg is na 75 jaar terug. Een nazaat van een nazi-echtpaar bracht zondagochtend drie lepels en twaalf besteklepels terug naar de plek van waar ze in 1944 zijn meegenomen.

Lees meer

Huizen ontruimd na vondst van handgranaat bij de buren

Aan de Van Coothstraat in Boxtel zijn zondagavond enkele woningen enige tijd ontruimd geweest. Dat gebeurde nadat er in een van de huizen een granaat was gevonden. Medewerkers van de EOD hebben de granaat meegenomen om op een andere plek tot ontploffing te brengen.

Lees meer

Veel handen maken licht werk: 50 mensen met laarzen gezocht voor zware klus

Het bedrijf Schneider Youngplants dat een nieuw kassencomplex bouwt van 36.000 vierkante meter in Woudrichem, heeft voor dinsdagmorgen tientallen mensen nodig. Er moet een enorme, zware rol zeil uitgerold worden over een nieuw waterbassin. “Het is letterlijk met tientallen mensen trekken aan een enorme rol”, vertelt Rozemieke Schneider. “Een zware klus waar we zo’n vijftig man of vrouw voor nodig hebben, met laarzen aan.”

Lees meer

Dronken doorrijder bekent dat hij achter het stuur zat bij zwaar ongeluk

Twee dronken mannen van 21 werden vrijdagnacht aangehouden na een aanrijding in Heeswijk-Dinther. Ze hadden een echtpaar van 65 zwaargewond achtergelaten. De grote vraag was wie er achter het stuur had gezeten. Een van de verdachten heeft nu bekend.

Lees meer

Dronken automobilist knalt met Porsche tegen verkeerslicht

Een man heeft zaterdagnacht zijn Porsche tegen een verkeerslicht 'geparkeerd' op de Backer en Ruebweg in Breda. De 34-jarige bestuurder was waarschijnlijk flink onder invloed en weigerde mee te werken met de politie.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant