Openen in browser

        

Corona slaat hard toe na carnaval: in Den Bosch test 1 op 18 positief

Na carnaval kampt Brabant met de coronakater. Met Oeteldonk aan kop van de besmettingspolonaise is dat aantal als een raket de lucht in geschoten: maar liefst 1 op de 18 Bosschenaren kreeg afgelopen week een positieve testuitslag. Dat blijkt uit RIVM-data.

Lees meer

Oude atoombunkers gaan Brabanders niet redden bij een nucleaire oorlog

Mocht president Poetin straks daadwerkelijk nucleaire wapens inzetten, dan hoeven we in Nederland niet te rekenen op voldoende schuilkelders. Dat weet Gerrit Eijsvogels, gids bij de enige nog volledig operationele atoombunker in Oss. "Laten we bidden dat het niet nodig is."

Lees meer

555-nieuws: Job rijdt in 13 uur naar Oekraïne, 'Zo dichtbij is de oorlog'

Omroep Brabant is maandag een van de omroepen in ons land die meedoen aan een speciale actiedag voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. In dit liveblog houden we op je op de hoogte van het laatste nieuws over de acties in en buiten Brabant en de opbrengst.

Lees meer

We hebben warme dagen in het vooruitzicht: 'Donderdag wordt écht lente'

We hebben wat frisse dagen achter de rug met zeker 's nachts lage temperaturen, maar er is goed nieuws: in loop van de week trekt de lente steeds verder onze provincie in. "Dat wordt genieten", voorspelt onze weerman.

Lees meer

112-nieuws: dode in portiek Tilburg • bestuurder belandt in heg

In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je alles over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

Lees meer

Terwijl de trainer trots is, vecht Luuk Wouters tegen de tranen

Een stunt was in de maak in Amsterdam. De tijd tikte weg, de blessuretijd ging bijna in en RKC stond nog op een 2-2 gelijkspel tegen Ajax. Maar het ging uiteindelijk toch mis. Na afloop was er lof voor de Waalwijkers. Trainer Peter Uneken was trots en dat liet hij duidelijk blijken, maar linksback Luuk Wouters zocht een paar meter verder met tranen in zijn ogen naar woorden om zijn gevoel te omschrijven.

Lees meer

Coronanieuws: 17.516 nieuwe coronabesmettingen in Brabant

In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het belangrijkste nieuws over het coronavirus en de coronacrisis. In Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Steffi ziet de eerste liefdes ontluiken bij Boer Zoekt Vrouw

De kop is eraf bij Boer Zoekt Vrouw. Zondag gingen de boeren op speeddate, voor het meekijkend oog van heel Nederland. Ook onze eigen boerin Steffi uit Boekel zat aan de buis gekluisterd. Vanuit Denemarken keek ze samen met drie andere Boer Zoekt Vrouw koppels bij het geëmigreerde BZV stel Jan en Rianne uit seizoen 2015 naar de uitzending.

Lees meer

Ontslagen wethouder wil de burgemeester van Someren voor de rechter horen

De ontslagen wethouder Guido Schoolmeesters van de gemeente Someren wil de burgemeester, twee wethouders en de oud-gemeentesecretaris horen voor de rechter. Eerder werden al drie ambtenaren van de gemeente gehoord. Schoolmeesters werd door de gemeenteraad naar huis gestuurd omdat hij zijn zoon voorgetrokken zou hebben bij de koop van een huis. Ook zou hij een bouwbedrijf bevoordeeld hebben.

Lees meer

112-nieuws: brandweer blust heg in Breda • A59 weer open na ongeval

In dit liveblog houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je alles over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

Lees meer

Franky en Coen gaan met een frietkar naar de grens van Oekraïne met Polen

Met 4000 snacks trekken frietbakkers Franky van Hintum uit Helmond (53) en Coen van Oosten uit Waspik (49) naar de grens tussen Polen en Oekraïne. Ze willen daar gratis friet, frikandellen, kroketten en andere snacks bakken voor Oekraïense vluchtelingen. “Ze verdienen het”, zegt Coen.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan