Openen in browser

        

Man opgepakt voor diefstal van kassalade uit geplunderde Jumbo tijdens avondklokrellen in Eindhoven

Een 35-jarige verdachte van de avondklokrellen in Eindhoven is maandag in alle vroegte opgepakt. Dit gebeurde om zes uur in het huis van zijn vriendin aan de Echternachlaan. De man zelf komt uit Weert.

Lees meer

Luifel van Sligro in Veghel ingestort door opgehoopte sneeuw

Een stuk luifel van het distributiecentrum van de Sligro in Veghel is ingestort door ophoping van sneeuw. Medewerkers van het bedrijf aan de Doornhoek spraken over zeker een meter sneeuw op de overkapping.

Lees meer

Coronanieuws: avondklok wordt verlengd tot en met 2 maart

Ook deze maandag houden we je in dit liveblog op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen op coronagebied in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

A50 dicht na ongeluk met vrachtwagens: 'Je kunt niet voor- of achteruit'

De A50 is maandagochtend in beide richtingen afgesloten tussen Oss en Ravenstein, nadat daar drie vrachtwagens schaarden. "Het gaat om vrachtwagens met levensmiddelen", laat een woordvoerder van Rijkswaterstaat weten. "Het duurt nog wel even voordat we die geborgen hebben." Bij het ongeluk is ook een auto betrokken.

Lees meer

Officiële koudegolf is begonnen, later deze week kan het -15 graden worden

Afgelopen nacht was Volkel met dik zes graden vorst (-6,2) het koudste plekje van de provincie. Maar da's nog niets vergeleken met wat nog komen gaat. Later in de week zijn extreem lage nachttemperaturen van -15 mogelijk. Zo goed als zeker zijn we begonnen aan een officiële koudegolf.

Lees meer

Hond zakt door het ijs en kan niet op eigen kracht uit het water komen

Een hond in Haaren nam maandagochtend onbedoeld een ijsduik. Zijn baasjes waren met hem aan het wandelen toen het dier het dunne ijs van een plas aan de Kantstraat op rende. De brandweer moest eraan te pas komen om de viervoeter te bevrijden.

Lees meer

Kitesurfers bestormen het platteland tijdens sneeuwstorm Darcy

Het kitesurfseizoen zit er al een tijdje op, maar dat weerhield een groep vrienden uit Deurne er niet van om de vlieger tijdens storm Darcy de lucht in te gooien. Dit keer gleden ze niet op woeste golven, maar over het weiland van een boer. ''Dit was ontzettend gaaf", zegt een enthousiaste en uitgeputte Sjors van Duursen.

Lees meer

Sneeuwnieuws: Rijkswaterstaat waarschuwt dat het nog steeds gevaarlijk is op de weg

De sneeuw die zondag viel, bezorgt veel mensen ook deze maandag sneeuwpret. Maar de barre weersomstandigheden veroorzaken ook ongelukken op de weg. In dit liveblog houden we je op de hoogte van het 'sneeuwnieuws'.

Lees meer

Scholenkoepel QliQ in Helmond houdt maandag deuren van 12 basisscholen dicht

Scholenkoepel QliQ Primair Onderwijs in Helmond houdt maandag de deuren van twaalf basisscholen nog gesloten. Voornaamste reden: de weersomstandigheden. “Het winterweer gooit helaas roet in het eten”, zegt bestuursvoorzitter Jan van der Heijden.

Lees meer

Waarom ligt hier alles meteen stil na een beetje sneeuw, maar in Rusland niet?

Een beetje sneeuw en het hele land ligt stil. Geen treinen, geen kranten, de scholen dicht. In Rusland en Oostenrijk is niets aan de hand na een sneeuwstorm. Hoe kan dat nou? Volgens Carlo van de Weijer, mobiliteitsdeskundige aan de Technische Universiteit Eindhoven, is het juist goed dat ons land na wat sneeuwval stilligt. Dat zegt hij in Omroep Brabant-radioprogramma Wakker!.

Lees meer

Tandpastadief op heterdaad betrapt in Tilburg

Een man van 30 uit Georgië is zondagavond betrapt op diefstal in een supermarkt in Tilburg. Onder zijn jas had hij vijftien tubes tandpasta verstopt.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant