Openen in browser

        

Coronanieuws: 526 nieuwe besmettingen gemeld in Brabant

Ook deze maandag houden we je via dit liveblog op de hoogte van het laatste nieuws over de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Onrust onder watersporters over het afsluiten van kreken in de Biesbosch

Staatsbosbeheer wil in de toekomst grote delen van de Biesbosch gaan afsluiten voor motorbootjes, zo staat in het plan 'Zonering Biesbosch'. Bert van Maanen is zich rot geschrokken. “Dat plan is desastreus voor bootbezitters. Wij willen dat sommige kreken openblijven en dat we ook in de toekomst kunnen overnachten in de Biesbosch.”

Lees meer

Zwemlessen mogen weer: ‘De veiligheid van kinderen staat echt onder druk’

Kinderen mogen vanaf volgende week weer naar zwemles. Dat is maar goed ook, zeggen mensen in de branche. De wachtlijsten zijn lang geworden en met de zomer in zicht, zou de zwemveiligheid van kinderen in gevaar kunnen komen als kinderen niet snel gaan lessen.

Lees meer

Ooievaar wandelt een stukje mee met Leo uit Zundert: 'Ik kon haar bijna een hand geven'

Leo van Opdorp (60) uit Zundert is een fanatieke wandelaar die er in coronatijd graag opuit trekt. Het liefst zo vroeg mogelijk, als de natuur ontwaakt. Zo ook deze zondagochtend. Tijdens zijn wandeling langs de Aa of Weerijs bij Zundert landde er plotseling een ooievaar, die vervolgens parmantig een aantal meters mee kuierde.

Lees meer

Word maandagochtend Wakker met alleen maar vrouwen!

Radiopresentator Koen Wijn mag maandagochtend uitslapen. Zijn ochtendshow Wakker! wordt overgenomen door drie vrouwen. In het kader van Internationale Vrouwendag leek het zijn vaste metgezel Daisy Schalkens een goed idee om Christel de Laat te vragen mee te presenteren.

Lees meer

Olcay Gülsen: 'Vrouwen moeten elke dag bezig zijn met hun positie'

Bescheiden, talentvol, maar niet altijd het geloof om in hun eigen kracht te staan. Zo kijkt de Waalwijkse Olcay Gülsen (40) naar de vrouw. Op 8 maart is het jaarlijks Internationale Vrouwendag 2021 en staat de wereld stil bij de maatschappelijke positie van vrouwen. Olcay heeft hard moeten werken om zich los te maken van haar omgeving om te komen tot waar ze nu is.

Lees meer

Safaripark Beekse Bergen bouwt neushoornverblijf terwijl anderen bezuinigen

De coronacrisis hakt er stevig in bij veel Nederlandse dierentuinen. Terwijl Artis en Diergaarde Blijdorp bezuiningsmaatregelen bekendmaken, gaat Safaripark Beekse Bergen juist investeren. In Hilvarenbeek worden tonnen gestoken in een nieuw verblijf voor zwarte neushoorns. Hoe kan dat?

Lees meer

Dit is het verlanglijstje van de Brabantse politiek voor het nieuwe kabinet

Als na de Tweede-Kamerverkiezingen van 17 maart een nieuwe regering in de steigers wordt gezet, zullen de lobbyclubs over elkaar heen buitelen. Ze willen allemaal dat hun wensen in een nieuw regeerakkoord worden omgezet in klinkende munt. Vanuit de Brabantse politiek ligt er de grote wens om in elk geval drie belangrijke thema's aan te pakken: de veestapel, ondermijnende criminaliteit en verkeersproblemen.

Lees meer

Fietsster zwaargewond na botsing met betonwagen: taakstraf voor bestuurder

Een man van 54 uit Aarle-Rixtel heeft een taakstraf van 80 uur gekregen, omdat hij volgens de rechtbank in Den Bosch verantwoordelijk is voor een ernstig verkeersongeluk. Er was 120 uur taakstraf geëist.

Lees meer

'Geen Q-koortsvergoeding voor een op de vijf slachtoffers'

Ongeveer zeshonderd mensen die als Q-koortsslachtoffer een tegemoetkoming aanvroegen bij de regering, krijgen die niet. Ruim twintig procent van alle aanvragen is afgewezen. Dat meldt het BD dat cijfers opvroeg bij het ministerie van Volksgezondheid.

Lees meer

Avondklokrellen in Bureau Brabant: 3 arrestaties en politie verwacht meer

Na twee speciale uitzendingen van Bureau Brabant over de avondklokrellen in Eindhoven en Den Bosch hebben zich maar 3 van de 56 verdachten gemeld. De politie wil niet spreken van een tegenvallend resultaat, omdat er wel zo'n 70 tips binnenkwamen. "Een aantal daarvan is zeer bruikbaar, dus we verwachten meer mensen aan te kunnen houden."

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant