Openen in browser

        

Sushibezorger (17) die rakelings langs ontploffing reed ongedeerd: 'Dacht dat het fontein was'

"Hij schrok pas echt nadat hij het filmpje zag", zegt eigenaar Tao Sheng van Sjoesie in Den Bosch. Eén van zijn sushibezorgers reed afgelopen nacht rakelings voorbij vuurwerk dat ontplofte op de Graafseweg. Een filmpje van de gevaarlijke situatie ziet er angstaanjagend uit. "Zelf vertelde de bezorger dat hij dacht dat hij langs een onschuldige fontein reed. Hij was ook heel kalm waardoor wij ook enigszins rustig bleven toen we het filmpje zagen", vertelt zijn baas.

Lees meer

Gewonde bij steekpartij in huis Roosendaal, verdachte aangehouden

In een huis aan de Philipslaan in Roosendaal is vrijdagmiddag rond drie uur een steekpartij geweest. Daarbij is iemand gewond geraakt. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Lees meer

Rellen blijven uit in Bredase wijk Hoge Vucht: 'Blauw op straat helpt'

Vorig jaar was de Bredase wijk Hoge Vucht het decor van oudejaarsrellen, compleet met zwaar vuurwerk en brandbommen. Dit jaar waren ze op het ergste voorbereid, maar de ongeregeldheden op oudejaarsnacht bleven uit. "We hebben deze jaarwisseling voor het eerst gemikt op een stevige inzet van politie, handhaving en toezicht. En dat heeft z'n vruchten afgeworpen", aldus Leo van den Berg, voorzitter van de wijkraad.

Lees meer

Wat nou vuurwerkverbod? In heel Brabant werd er lustig op los gestookt

Ondanks een nadrukkelijk verbod werd op veel plaatsen in Brabant tijdens de jaarwisseling toch knal- en siervuurwerk afgestoken. Het was weliswaar stukken minder dan voorgaande jaren, maar kort na middernacht doken vanuit elke regio van de provincie video's op waarop te zien is dat er flink vuurwerk de lucht in ging.

Lees meer

Delen van Den Bosch veiligheidsrisicogebied na onrust: 'Onacceptabel hoe deze mensen zich misdragen'

De gemeente Den Bosch heeft op last van burgemeester Jack Mikkers delen van de stad bestempeld als veiligheidsrisicogebied. De maatregel geldt sinds tien uur donderdagavond en loopt tot vijf uur zaterdagmiddag. Dit geeft de politie de mogelijkheid om preventief te fouilleren en voertuigen te controleren, evenals de toegangswegen naar dit gebied.

Lees meer

'Het leek wel oorlog', buurtbewoonster schrikt van onrustige jaarwisseling in Den Bosch

Ronduit akelig vond ze het, de onrust voor haar huis in de Graafsewijk in Den Bosch donderdagavond en -nacht. Er waren meerdere opstootjes in de buurt, er werd met zwaar vuurwerk naar voorbijgangers gegooid en ook agenten werden bekogeld met vuurwerk.

Lees meer

Coronanieuws: tien vuurwerkslachtoffers in Brabants ziekenhuizen, politie stopt coronafeestjes

Ook dit nieuwe jaar gaan we door met het liveblog waarin we de belangrijkste ontwikkelingen van de coronacrisis in en buiten Brabant op een rij zetten.

Lees meer

Schrale nieuwjaarswensen voor Bredase brandweer: 'Voor wat betalen wij jullie salaris? Voor niks!'

Een meerderwaardigheidscomplex? Weinig sympathie voor de hulpdiensten? Verspilling van bluswater? Of misschien gewoon een borreltje te veel? Laten we het erop houden dat een man die bij de Tolbrug in Breda rond één uur donderdagnacht afkwam op een brand midden op straat nou niet bepaald zijn finest hour beleefde.

Lees meer

Mikkers vastberaden: 'We gaan de relschoppers aanpakken, dit is onacceptabel'

Burgemeester Jack Mikkers heeft goede hoop dat de mensen die tijdens oud en nieuw in een deel van Den Bosch de boel op stelten zetten, worden aangepakt. Volgens Mikkers zijn er camerabeelden waarop relschoppers te zien zijn. Hij vindt hun misdragingen ‘natuurlijk onacceptabel.’ Vooralsnog is niemand aangehouden.

Lees meer

Auto belandt in het water in Eindhoven, bestuurder spoorloos als hulpdiensten aankomen

Een auto is donderdagnacht in het water beland langs de Stiffelio, een straat in de Eindhovense wijk Blixembosch. Meerdere hulpdiensten werden vervolgens opgeroepen, waaronder een traumahelikopter. Toen de hulpverleners aankwamen, bleek de bestuurder verdwenen. De politie heeft inmiddels bewakingsbeelden waarop te zien is dat een inzittende uit het water klimt. Voor de politie is het hiermee een verzekeringszaak geworden.

Lees meer

Sushibezorger ontsnapt aan dood bij afsteken vuurwerkbom in Den Bosch

Een sushibezorger is oudejaarsavond aan de dood ontsnapt toen hij in Den Bosch onderweg was naar een adres om eten te brengen. Toen hij over de Graafseweg reed, werd daar midden op straat een zware vuurwerkbom afgestoken. Het explosief ontplofte, net toen het slachtoffer voorbij reed.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant