Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Levensgevaarlijke achtervolging na schietpartij in Tilburg, daders al spookrijdend op de vlucht

De mannen die donderdagavond schoten zouden hebben afgevuurd in Tilburg, hebben daarna tijdens een achtervolging door de politie flinke risico's genomen. Zo reden ze verschillende keren tegen het verkeer in én veel te hard. Bovendien zijn de inzittenden nadat hun wagen tegen een vangrail was gebotst, op de snelweg gaan lopen. Hierbij brachten ze een aantal personenauto's en vrachtwagens in de problemen.

Lees meer

Fatale explosie drugslab Den Dungen: twee Limburgers opgepakt

Twee mannen uit Kerkrade zijn opgepakt voor hun betrokkenheid bij het drugslab in een tuincentrum in Den Dungen waar vorige week een explosie was. Daarbij kwam een 36-jarige Kerkradenaar om het leven.

Lees meer

'Wildwestschietpartij' in Veldhoven: politie pakt achtste verdachte op

De politie heeft opnieuw een verdachte aangehouden vanwege de 'wildwestschietpartij' van afgelopen zondag in Veldhoven. Het gaat om een 45-jarige man uit Veldhoven. Hij is de achtste verdachte in deze zaak.

Lees meer

Verbazing in coalitie over gedraai CDA in boerendebat: 'Met welk CDA werk ik samen?'

Fractievoorzitter Ankie de Hoon van het CDA in Brabant wil vrijdagochtend niet spreken van een draai van haar partij. Het CDA bracht donderdagavond naar buiten dat wat haar betreft de deadline van 1 april 2020 voor boeren om een vergunning voor een milieuvriendelijke stal aan te vragen alsnog van tafel moet. Fractievoorzitter van D66 in de Brabantse Staten, Arend Meijer, vraagt zich inmiddels hardop af met welk CDA hij in Brabant te maken heeft.

Lees meer

Griezelen in de horrorwasstraat met bloedrood schuim: 'Maar je auto komt er weer schoongewassen uit'

De autolampen moeten uit en misschien kun je ook maar beter je ogen dichtdoen als je deze dagen de wasstraat aan de Kruisweide in Breda binnenrijdt. Het is Halloweentijd. En dus hanteren spoken en andere duistere figuren hier de waterspuit en het schuim heeft een bloedrode kleur. " We vinden het leuk om mensen rond deze tijd aan het schrikken te maken, Halloween is hier echt een feestje."

Lees meer

Peter Uneken geniet bij Jong PSV, waar opleiden belangrijker is dan winnen: 'Dit is fantastisch'

Met zes punten uit de laatste vier wedstrijden heeft Jong PSV op de ranglijst een stapje gezet, de middenmoot is weer in zicht. Trainer Peter Uneken is blij, vooral voor zijn spelers en de sfeer in de groep. Maar het draait bij het tweede elftal van de Eindhovenaren niet alleen om winnen: spelers beter maken en klaarstomen voor het eerste elftal is het belangrijkste.

Lees meer

'Tien kleine negertjes had niet gezegd mogen worden', scheidsrechter stuurt excuusbrief

Amateurvoetbalclub SIOL in Katwijk heeft een excuusbrief gekregen van scheidsrechter Jan Tielen. De arbiter kwam afgelopen zondag in opspraak, omdat hij spelers van deze vereniging zou hebben gediscrimineerd. Tielen erkent in de brief dat hij de voetballers van de thuisclub heeft vergeleken met 'tien kleine negertjes'. In zijn brief staat dat die opmerking 'zeker niet racistisch bedoeld was.'

Lees meer

Wantrouwen, maar ook vertrouwen richting het CDA: 'Nu de rug recht houden'

Het nieuwe, oude standpunt van het CDA dat de deadline van 1 april 2020 voor het aanvragen van een milieuvriendelijke stal van tafel moet, roept gemengde reacties op onder lokale afdelingen van het CDA, boerenorganisatie ZLTO en boerenprotestgroep Farmers Defence Force. Enerzijds is er de blijdschap van (opnieuw) een helder standpunt, maar er is ook scepsis. Want gaat de partij nu wel voet bij stuk houden?

Lees meer

Eindhoven en Den Bosch weten van demonstratieplannen Kick Out Zwarte Piet, ‘Waar, wordt nog bekeken'

De gemeenten Eindhoven en Den Bosch zijn op de hoogte van de demonstratieplannen van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) tijdens de intochten van Sinterklaas. De manier waarop en op welke plek ze mogen demonstreren, moet nog worden ingevuld, laten woordvoerders van beide gemeenten weten.

Lees meer

85 vaten met mogelijk drugsafval gevonden in Prinsenbeek

Er is geen drugsafval of andere gevaarlijke troep gelekt uit vaten die vrijdagmorgen in het buitengebied in Prinsenbeek zijn gevonden. Dit meldt een woordvoerder van Waterschap Brabantse Delta. Hij zei ook dat het om 85 vaten gaat. Eerder werd gemeld dat het ongeveer zeventig vaten betrof. Het gaat mogelijk om afval van een drugslaboratorium.

Lees meer

Felle Duitse tegenaanvallen, geallieerden teruggejaagd

1 november 1944. Aan het front in West-Brabant gaat het mis. Op diverse plekken moeten de bevrijders zich terugtrekken. De geallieerden onderschatten de weerstand van de Duitsers. En Zeeland beleeft een mini-D-day. Dit speelt tijdens de bevrijding. Iedere dag lees je alle gebeurtenissen van die dag in 1944.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant