Openen in browser

        

Brabantse ziekenhuizen vragen personeel om af te zien van kerstverlof

De Brabantse ziekenhuizen vragen nu al aan medewerkers om hun kerstverlof terug te geven. “We proberen op die manier het rooster rond te krijgen. Ik hoop dat we het gaan redden, anders moeten misschien verloven ingetrokken worden", zegt ziekenhuisdirecteur Bart Berden. Hij spreekt als voorzitter van het Regionaal Overleg Acute Zorg namens alle ziekenhuizen in Brabant.

Lees meer

Noodverordening in buitengebied Tilburg vanwege vliegtuigbommen, vijf huizen worden ontruimd

In de buurt van Tilburg worden zaterdag twee vliegtuigbommen uit de Tweede Wereldoorlog tot ontploffing gebracht. Om dat mogelijk te maken heeft burgemeester Theo Weterings een noodverordening afgekondigd, die zaterdagochtend om 07.00 uur ingaat. Vijf woningen worden ontruimd, maakte de gemeente Tilburg vrijdag bekend.

Lees meer

Mysterieuze monoliet duikt nu ook op in Oosterhout

In Oosterhout is vrijdag een mysterieuze monoliet opgedoken. Eerder zijn er al dergelijke pilaren gezien in Delft, Maasbracht en Beneden-Leeuwen. De zuil werd vrijdagochtend ontdekt door een voorbijganger.

Lees meer

Coronanieuws: 1404 nieuwe besmettingen, 292 ziekenhuisopnames

In dit liveblog houden we je vrijdag op de hoogte van het laatste nieuws rond de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Politie ontdekt 'redelijk groot' drugslab in appartement van Tilburgse flat

In een flat aan de Sibeliusstraat in Tilburg is donderdagavond een drugslab gevonden. Volgens een woordvoerder van de politie gaat het om een 'redelijk groot' amfetaminelab dat gevaar had kunnen opleveren voor de omwonenden.

Lees meer

Boeren veroorzaken chaos met tractoren rond distributiecentrum van Jumbo

Boeren demonstreren vrijdag bij het distributiecentrum van supermarktketen Jumbo in Veghel. Met tientallen tractoren hebben de boeren zich verzameld bij het bedrijf aan De Amert. Alle uitgangen van het distributiecentrum zijn met tractoren geblokkeerd, wat tot een behoorlijke chaos op het bedrijventerrein leidt.

Lees meer

Paard en ezel beleven wilde nacht op carpoolplaats bij de A2

Een paard en een ezel hebben samen een wilde nacht beleefd in Maarheeze. De twee zijn vrijdagochtend vroeg gevonden terwijl ze samen aan de wandel waren op de carpoolplaats aan de Ulkedonken bij de A2.

Lees meer

PSV verdient 1,5 miljoen op één avond met 4-0 tegen Nicosia en groepswinst

PSV is toch nog groepswinnaar geworden in de Europa League. De Eindhovenaren begonnen de avond als nummer twee. Doordat ze wonnen van Omonia Nicosia (4-0) en koploper Granada bloedeloos gelijkspeelde tegen PAOK (0-0) eindigt PSV als nummer één in de groep. Dat heeft zo zijn (financiële) voordelen. En welke 5 zaken vielen er verder nog op in het Philips Stadion?

Lees meer

Gemeenten halen alles uit de kast om topdrukte in centrum komende weekends te voorkomen

Druktemeters, parkeergarages die het sein coronavol kunnen krijgen en een verkeerslichteninstallatie om aan te geven of het bezoek aan een winkelgebied nog verantwoord is. Diverse gemeenten in Brabant willen op het ergste voorbereid zijn. Zo’n mensenmassa als in het weekend van Black Friday. Dat nooit meer.

Lees meer

Jongen (10) op de fiets aangereden door auto op kruispunt in Breda

Een kind van 10 is vrijdagochtend aangereden op de kruising van de Loevensteinstraat met de Zwijnsbergenstraat. Het kind was op de fiets en botste tegen een auto die het kruispunt overstak.

Lees meer

Vlisco dreigt ondernemingsraad te ontslaan als die plan voor 40 tot 50 ontslagen openbaar maakt

Onrust binnen modestoffenfabrikant Vlisco in Helmond. Het bedrijf wil 40 tot 50 banen schrappen vanwege tegenvallende omzetcijfers, melden bronnen aan Omroep Brabant. Dat is bijna tien procent van het personeel. Daarnaast dreigt het bedrijf de ondernemingsraad te ontslaan als zij deze tot nu toe geheime plannen deelt met het personeel.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant