Openen in browser

        

Coronanieuws: Vanaf 30 juni 'volle' evenementen mogelijk met test of vaccin

In dit liveblog houden we je vrijdag op de hoogte van het belangrijkste nieuws rondom de coronacrisis, in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Annette ging terug naar het huis waar haar loverboy haar misbruikte

Annette van Gelder uit Breda ontmoette in 2006 de loverboy Clay B. Daarmee begon een periode vol vernedering, misbruik en zelfs een poging tot moord. Donderdagmiddag keerde ze terug naar de plek van alle ellende: het appartement van de loverboy in Etten-Leur. "Ik zag er zo tegenop."

Lees meer

Hondenbelasting verdwijnt: 'Maar poep op de stoep moet duurder worden'

Er lijkt een meerderheid in de Tweede Kamer om de hondenbelasting op termijn af te schaffen. Dat is goed nieuws voor de Tilburgse hondenbezitters. De stad is de duurste Brabantse gemeente als het gaat om de blaftaks. Jaarlijks int Tilburg ruim 1,6 miljoen euro aan hondenbelasting. Het Tilburgse gemeenteraads- en Kamerlid Hans Smolders wil dat de blaftaks snel verdwijnt, maar dat hondenpoep niet opruimen duurder moet worden.

Lees meer

Staatsloterij: twee Brabanders zijn 1 miljoen euro rijker

Twee Brabanders hebben donderdag één miljoen euro euro gewonnen in de Staatsloterij. De winnaars komen uit Roosendaal en Uden. Over de gewonnen bedragen hoeft geen belasting te worden betaald.

Lees meer

Miriam (20) had anorexia en maakt dozen vol cadeautjes voor lotgenoten

In haar strijd tegen anorexia voelde de 20-jarige Miriam van Oorschot uit Hoeven zich vaak eenzaam. Om haar lotgenoten dat te besparen, maakt ze zogenaamde Recovery Boxen vol persoonlijke cadeautjes. "Zodat je weet dat er heus wel aan je gedacht wordt."

Lees meer

Brabantse horeca doet niet aan testen voor toegang: 'Te veel gedoe'

In Brabant is geen enkele horecazaak bekend die gebruik maakt van het groots aangekondigde 'Testen voor toegang'-programma. De horeca mag meer gasten verwelkomen als ze een negatieve coronatest kunnen laten zien. 'Te veel gedoe' en 'hier heeft ons publiek geen zin in' zijn veelgehoorde geluiden, Een uitzondering is poppodium 013 in Tilburg: zaterdag bezoeken twee keer 450 mensen uitverkochte shows van DJ D-Sturb, en er staat meer op de planning.

Lees meer

Breukje in het spoor: tot morgen geen treinen tussen Oss en Wijchen

Er rijden tot zaterdag de hele dag geen treinen tussen Oss en Wijchen. Bij Ravenstein zit een breukje in het spoor. Het repareren duurt langer dan normaal omdat de spoorstaaf die moet worden vervangen in beton gegoten ligt. Dit laat ProRail vrijdagochtend weten. Tussen beide plaatsen rijden stopbussen, waardoor ook reizigers tussen Den Bosch en Nijmegen langer onderweg zijn.

Lees meer

Veteranenclub: penningmeester steelt jarenlang geld uit de clubkas

De penningmeester van veteranen- en militairenvereniging Ouwestomp uit Den Bosch zou jarenlang geld van de club hebben gestolen. De rest van het bestuur rook eind vorig jaar onraad en deed aangifte. Om welk bedrag het gaat, kan voorzitter Jeroen Stam niet zeggen: "Maar het is een aanzienlijk bedrag. Zeer aanzienlijk." De politie bevestigt dat er een onderzoek loopt.

Lees meer

Felle brand verwoest twee schuurtjes en een overkapping in Eindhoven

Een felle brand heeft donderdagnacht de overkapping tussen twee huizen en twee schuurtjes bij de huizen aan de Carmelitessenstraat in Eindhoven verwoest. Ook de twee huizen zelf raakten door de brand beschadigd. Er raakte niemand gewond.

Lees meer

Eigenaar Carstore in Oirschot koopt fraudezaak af voor 160.000 euro

De eigenaar van Carstore in Oirschot heeft het Openbaar Ministerie 160.000 euro betaald om een fraudezaak af te kopen. Jan Latour kwam enkele jaren geleden als verdachte naar voren in een strafrechtelijk onderzoek naar fraude met de in- en verkoop van exclusieve auto’s.

Lees meer

Boodschappentas met 60.000 euro gevonden bij grenscontrole

Bij de controle van een op de A67 bij Hapert heeft de Koninklijke Marechaussee donderdag een tas met zo'n zestigduizend euro aan bankbiljetten gevonden. Twee mannen van 23 en 24 die in de auto zaten, werden aangehouden. Ze worden verdacht van witwassen. Het gaat om twee Albanezen.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan