Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Brabant maakt zich op voor onweersbuien met hagel en fikse windstoten

Weerdiensten waarschuwen vrijdag voor fikse onweersbuien, met name in het westen van de provincie. Er is volgens Weerplaza kans op blikseminslag, hagel en windstoten. Het KNMI heeft 'code geel' afgegeven. De waarschuwing geldt vanaf vijf uur 's middags tot twee uur 's nachts.

Lees meer

Richard sluit na twee waarschuwingen zijn café, gasten hielden geen afstand van elkaar

Een grote teleurstelling voor horecaondernemer Richard Keller van café De Pomp in Baarle-Nassau. Hij ontving twee keer een melding dat op zijn terras niet werd voldaan aan de anderhalvemeterregel. Om te voorkomen dat hij een boete krijgt van vierduizend euro, heeft hij besloten zijn zaak te sluiten. En dat terwijl hij zo blij was dat De Pomp 1 juni weer open mocht. “Ik kan het nog geen plek geven. Het is ellendig”, vertelt Richard.

Lees meer

Medewerkster (58) kon ongestoord vijf jaar lang haar eigen baas voor miljoenen duperen

Een vrouw uit Sint-Oedenrode moet drie jaar de cel in, omdat ze volgens de rechtbank in Den Bosch haar voormalige werkgever voor twee en een half miljoen euro heeft opgelicht. Ze heeft dit ruim vijf jaar lang ongestoord op de financiële afdeling van een bedrijf in Veldhoven kunnen doen.

Lees meer

Coronanieuws: vier mensen overleden aan COVID-19, 42 nieuwe Brabantse besmettingen

In dit liveblog houden we je vrijdag op de hoogte van het laatste nieuws rond de coronacrisis.

Lees meer

Vrouw vindt dode muis in plakjes in het brood, Albert Heijn voert extra controles uit

Geen gestampte muisjes, maar een gesneden muisje. Dat zat er in het brood dat een Helmondse bij de Albert Heijn had gekocht. De supermarktketen laat weten direct extra controles te hebben uitgevoerd bij de leverancier van het brood.

Lees meer

Koelslangetje blijkt boa constrictor van bijna twee meter: garagehouders redden dier dat klem zat

"Kom even naar mijn auto kijken. Er zit iets in het dashboard klem: een slang." Niet zo'n gekke vraag wanneer je, zoals Rick Slagmolen, eigenaar bent van een garage. Vast een koelslangetje of zoiets dachten hij en zijn compagnon van autobedrijf Jongmolen in Oosterhout donderdag bij het horen van de vraag. Eenmaal bij de auto bleek het echter om een ander soort slang te gaan.

Lees meer

Coronaproof naar het bordeel: in dit sekspoppenhuis kun je nu al helemaal losgaan

"Het intieme contact wat al weken, misschien zelfs al maanden, gemist wordt is nu weer beschikbaar", zo luidt de slogan van het sekspoppenbordeel van Ilona Janssen in Eindhoven. Met haar plastic dames wil Janssen (37) de seks terugbrengen in het leven van mensen die nu rondlopen met seksuele behoeften waar ze niets mee kunnen. "De tranen en de twinkeling in de ogen van mensen die het echt hard nodig hebben. Daar doe ik het voor."

Lees meer

Vermoorde tonprater Frank Schrijen lag dagen dood in zijn huis voordat hij werd gevonden

Frank Schrijen heeft zeker drie dagen dood in zijn huis aan de Steenstraat in Boxmeer gelegen voordat hij er eind februari werd aangetroffen. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie. De 56-jarige tonprater was door geweld om het leven gekomen.

Lees meer

Horecabond verbaasd over sluiting van cafés in Eindhoven: 'Boete na vijf waarschuwingen is terecht'

De Eindhovense afdeling van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is verbaasd over de actie van horecaondernemers in uitgaansstraat Stratumseind, die donderdag massaal besloten de deuren te sluiten uit angst voor boetes. Ruud Bakker van KHN: "Na vijf waarschuwingen krijg je een boete, en terecht."

Lees meer

Hardleerse bestuurder kan auto inleveren: voor de zesde keer gepakt zonder geldig rijbewijs

De auto van een hardleerse automobilist is donderdagnacht in Oss in beslag genomen nadat de politie de man aan de kant zette. Bij controle bleek dat het rijbewijs van de man eerder al was ingenomen. Ook bleek dat hij reed onder invloed van verdovende middelen. Volgens de politie niet voor het eerst.

Lees meer

Horeca Breda stuurt brandbrief naar premier Rutte: meer gasten en stoppen met 1,5 meter regel

Gasten die de regels niet naleven en cafés en restaurants die door de huidige coronamaatregelen failliet dreigen te gaan. De Bredase horeca is het zat en eist dat de regels vanaf 19 juni versoepeld worden. Ze dringen aan op afschaffing van de anderhalve meter regel en willen in hun horecazaken meer mensen toelaten. Een brandbrief naar het kabinet is onderweg. "Anders sluiten we actie niet uit", zegt Johan de Vos van de Bredase afdeling van Koninklijke Horeca Nederland

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant