Openen in browser

        

Twee mannen opgepakt voor dood bed & breakfast-eigenaar (73)

De politie heeft twee mannen opgepakt voor de overval op een bed & breakfast uit Boxtel, waarbij de 73-jarige eigenaar om het leven kwam. De verdachten zijn mannen van 36 en 39 jaar uit Litouwen.

Lees meer

Coronanieuws: 974 nieuwe besmettingen in Brabant

Ook vrijdag houden we je via een liveblog op de hoogte van het laatste nieuws over de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Voetbaltrainer wordt directeur van een veerdienst: 7 vragen aan Wiljan Vloet

Kapitein wordt hij niet, maar binnenkort wordt Wiljan Vloet wel de directeur van de veerdienst tussen Vlissingen en Breskens. Vloet was onder andere trainer bij OJC Rosmalen en FC Den Bosch. Later was hij nog hoofd opleidingen bij PSV. De zeer opmerkelijke overstap van de 58-jarige Vloet uit Schijndel, levert wat vragen op.

Lees meer

Helft van de Brabanders voelt zich niet gehoord door Den Haag

Bijna de helft van de Brabanders voelt zich onvoldoende gehoord door politici in Den Haag. Dat blijkt uit onderzoek van Newcom in opdracht van Omroep Brabant. Zowel jongere als oudere kiezers hebben niet het idee dat het kabinet hun problemen serieus neemt.

Lees meer

Dronken automobilist veroorzaakt ravage in Roosendaal

Een dronken automobilist heeft donderdagavond voor een ravage gezorgd in Roosendaal. Op de kruising van de Van Beethovenlaan met de Strausslaan botste hij tegen een stoplicht, vervolgens kwam de auto op z’n kant terecht.

Lees meer

Efteling stelt uitbreiding minstens een jaar uit vanwege coronacrisis

De veelbesproken uitbreiding die attractiepark de Efteling al lange tijd voor ogen heeft, loopt door de coronacrisis minstens een jaar vertraging op. Dat bevestigt een woordvoerder van het park na berichtgeving van de NOS. De Efteling wil niet alleen het attractiepark uitbreiden, maar ook meer slaapplaatsen, parkeerplaatsen en ontsluitingswegen aanleggen.

Lees meer

Martijn Konings bestookt met haattweets na Baudet-roast van Martijn Koning

“Je vader had zijn kwakkie op de verwarming moeten spuiten.” Nadat cabaretier Martijn Koning donderdagavond tv-programma Jinek afsloot met een ongemeen felle en persoonlijke roast van Thierry Baudet, regende het direct haattweets, verwensingen en beledigingen op Twitter. Klein dingetje, in veel gevallen zijn die geadresseerd aan de verkeerde Martijn: Martijn Konings met een -s op het einde.

Lees meer

De stem van Brabant: dit willen de Brabanders van Den Haag

In aanloop naar de verkiezingen stak Omroep Brabant afgelopen dagen de anderhalve meter lange thermometer in de samenleving. De sentimenten die we opdeden in verschillende plaatsen hebben we laten onderzoeken. Het resultaat: een Brabants verkiezingsprogramma. Dit is de stem van Brabant.

Lees meer

Maaltijdbezorger geslagen nadat jongeren hem betalen met nepgeld

Een maaltijdbezorger die eten afleverde bij een groepje jongeren in Tilburg, kreeg woensdagavond in vals geld betaald. Na een achtervolging, kreeg hij ook nog eens de nodige klappen.

Lees meer

Sigrid Kaag reageert op weghalen van D66-verkiezingsposters in Tilburg

D66-lijsttrekker Sigrid Kaag heeft er geen moeite mee dat haar verkiezingsposters zijn verwijderd bij het voormalige kantongebouw aan de Schouwburgring in Tilburg. Dat zei ze vrijdagochtend in het tv-programma Goedemorgen Nederland. Een aantal Tilburgers, onder wie LST-voorman Hans Smolders, had geprotesteerd tegen de verkiezingsposters omdat die op een overheidsgebouw geplakt waren. Het gebouw is namelijk nog steeds in bezit van het Rijk.

Lees meer

Ophef om D66-posters op oud-gerechtsgebouw in Tilburg

Een groot aantal verkiezingsposters met daarop D66-lijsttrekker Sigrid Kaag is donderdag van het voormalige kantongerecht aan de Schouwburgring in Tilburg afgehaald. Het gebouw, nog steeds in bezit van het Rijk, wordt verhuurd door een antikraak-organisatie aan burgers. Een aantal Tilburgers, onder wie LST-voorman Hans Smolders, had geprotesteerd tegen verkiezingsposters op een overheidsgebouw.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant