Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Oorverdovende stilte in de kerken: 'In tijden van nood wil je er juist voor de mensen zijn'

Een oorverdovende stilte klinkt vrijdagochtend in de Gertrudiskerk in Bergen op Zoom. Vicaris Paul Verbeek van het Bisdom Breda loopt naar het Maria-altaar en steekt een kaarsje op om de slachtoffers van het coronavirus kracht te geven. Nog geen uur eerder maakten de bisschoppen in Nederland bekend dat de kerken op slot gaan voor de weekendvieringen. “Een moeilijk besluit. Juist in tijden van nood wil je het Huis van God openstellen voor gebed”, zegt Verbeek.

Lees meer

Voorjaarskermis in Helmond afgelast, coronavirus zet streep door evenement

De voorjaarskermis in Helmond gaat dit jaar niet door vanwege de extra coronamaatregelen. Dat heeft de gemeente Helmond vrijdagmiddag bekendgemaakt. De kermis was gepland van vrijdag 27 maart tot en met zondag 5 april.

Lees meer

Hamsteren! In de winkelschappen ligt nog één verdwaald pak wc-papier

De werkdag is vrijdag nauwelijks op gang gekomen in de XL-supermarkt in Tilburg, maar heel veel schappen zijn al leeg. Ergens ligt nog een enkel verlaten pak wc-papier, wie van plan was om pasta te kopen moet het doen met één bepaald merk in een wat duurdere prijsklasse. Brabant hamstert als nooit tevoren.

Lees meer

Voldoende redenen om verdachte van moord op Frank Schrijen twee weken langer vast te houden

Een man van 26 blijft nog zeker twee weken langer vastzitten, omdat hij betrokken zou zijn geweest bij de gewelddadige dood van Frank Schrijen. Het 56-jarige slachtoffer, al jaren succesvol als tonprater, werd op 1 maart dood gevonden in zijn huis in Boxmeer.

Lees meer

Grootste stijging van coronapatiënten in Brabant tot nu toe: 87 nieuwe besmettingen

Het aantal geregistreerde coronabesmettingen in Brabant is vrijdag met 87 gestegen. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM. Het is de grootste stijging tot nu toe. In totaal telt Brabant nu 360 patiënten. Donderdag werden er nog 273 patiënten met een coronabesmetting geteld door het RIVM.

Lees meer

Veel ouders houden hun kinderen thuis uit angst voor het coronavirus

Waar veel Brabantse scholen alles op alles zetten om de school gewoon open te houden, valt het aantal leerlingen dat nog op komt dagen soms tegen. "Op sommige van onze scholen is meer dan de helft van de kinderen er niet."

Lees meer

Efteling sluit vanaf zaterdag toch de deuren vanwege het coronavirus

De Efteling sluit zaterdag voor de rest van de maand haar deuren vanwege het coronavirus. "Een moeilijk besluit, maar de veiligheid van medewerkers en gasten staat vanzelfsprekend voorop", schrijft het pretpark op zijn website.

Lees meer

Opbouw van Paaspop ligt stil vanwege coronavirus

Het is vrijdag akelig stil op het enorme weiland aan de Heikampen in Schijndel. Vier weken voor Paaspop moet het hier eigenlijk een drukte zijn vanwege de opbouw van het festival. Maar bouwers melden dat sinds donderdagmiddag de opbouw is stilgelegd.

Lees meer

Het is stil in Brabant en dat voel je in deze video

Het is stil in Brabant. Evenementen zijn afgelast, musea hebben de deuren gesloten, theaters zijn voorlopig dicht. Het coronavirus legt groot deel van het openbare leven in de provincie plat. Voel de stilte in Den Bosch in deze video.

Lees meer

LIVEBLOG CORONAVIRUS: stijging van 87 patiënten, opnieuw veel afgelastingen in Brabant

Opnieuw zijn er veel afgelastingen in Brabant vanwege het coronavirus. Bij de consultatiebureaus van de GGD kampen ze tijdelijk met te weinig personeel omdat er met veel personeel geschoven moet worden. We volgen alle ontwikkelingen rond het coronavirus in dit liveblog.

Lees meer

Advies om alle horeca te sluiten vanwege het coronavirus

Alle cafés en restaurants zouden in verband met het coronavirus moeten sluiten. Dat advies heeft het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ) gegeven aan de drie Brabantse veiligheidsregio's. Dat vertelde bestuursvoorzitter Bart Berden van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg vrijdagochtend op Radio 1.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant