Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Coronanieuws: Aantal nieuwe coronagevallen stijgt, ook in Brabant meer besmettingen

Ook deze vrijdag houden we je op de hoogte van al het belangrijkste nieuws over de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

BMW vliegt spontaan in brand, automobiliste weet auto op tijd aan de kant te zetten

Een BMW is donderdagavond spontaan in brand gevlogen op de Drunenseweg in Waalwijk. De automobiliste rook tijdens het rijden een brandlucht. Kort daarna zag ze vlammen onder de motorkap vandaan komen. Ze kon de auto volgens omstanders op tijd aan de kant zetten en veilig uit de wagen komen.

Lees meer

Te gladde nestkasten kosten jonge torenvalken in Leende de kop

In heel Nederland staan er honderden nestkasten voor de torenvalk, maar in Leende hebben ze ontdekt dat sommige van die nestkasten te glad zijn. "De poten van de kuikens die in de nestkasten uit het ei komen vergroeien. Ze hebben geen houvast op de gladde bodem van de kast. Gevolg is dat ze later geen prooi kunnen vangen en dood gaan", legt Peter Kerkhofs uit.

Lees meer

Zoveelste steekpartij met minderjarigen toont noodzaak van verkoopverbod messen aan jongeren

In Breda is donderdagmiddag een 16-jarige jongen neergestoken door een 17-jarige verdachte. Het is de zoveelste steekpartij waar minderjarige daders of slachtoffers bij betrokken zijn. Het kabinet werkt aan een wet om de verkoop van messen aan minderjarigen te verbieden. Ook een meerderheid van de burgemeesters pleit inmiddels voor een landelijk messenverbod voor jongeren.

Lees meer

Brabant Hou Vol: berichten uit de frontlinie van de coronacrisis

De tweede coronagolf overspoelt de Brabantse ziekenhuizen. Overal staan zorgmedewerkers in de frontlinie om de covid-patiënten zo goed mogelijk te helpen. Voor Omroep Brabant houden vijf van hen een videodagboek bij. Vanaf zaterdag is er elke week een nieuwe aflevering, waarin onze vloggers vertellen over hun werk, wat ze meemaken en hoe ze het volhouden.

Lees meer

Carnavalsvierder Thijs wil troostlied ‘Doorgaon’ in de Top 2000

Wordt de net uitgebrachte carnavalshit ‘Doorgaon’ de nummer elf in de Top 2000 van dit jaar? Wel als het aan carnavalsvierder Thijs Fleer ligt. Hij hoorde het troostlied en wist meteen: dit is materiaal voor ‘de lijst der lijsten’. Hij is een actie gestart om alle carnavalsvierders op ‘Doorgaon’ te laten stemmen.

Lees meer

Het opmerkelijke verhaal van PSV’er Fodé Fofana die als tienjarige gescout werd door FC Barcelona

Hij loopt al sinds zijn twaalfde rond bij PSV, en vorige week maakte Fodé Fofana (18) zijn debuut in het betaalde voetbal voor Jong PSV. De spits deed meteen wat er van hem wordt gevraagd: scoren, twee keer maar liefst. Een profiel van de jonge PSV-spits, die met hulp van Ruud van Nistelrooy de beste spits ter wereld wil worden.

Lees meer

Toch een beetje GLOW: van 'hoopgevend en magisch' tot 'ik zie niks'

Eindhoven is donderdagavond één groot lichtkunstwerk. Het grootste lichtkunstwerk ter wereld zelfs. GLOW laat de lucht boven de lichtstad blauw en een beetje rood kleuren. Het kunstwerk moet de Eindhovenaren verbinden in deze coronatijd, maar de meningen erover zijn verdeeld.

Lees meer

In de schaduw van broertje Mathieu trekt David van der Poel zijn eigen plan

Tijdens het EK veldrijden ging het veelvuldig over het ontbreken van de fans op het Autotron-terrein in Rosmalen. Na afloop van zijn wedstrijd gaf David van der Poel half lachend toe dat het voor hem nu niet zo erg was dat er niemand was. Dat had alles te maken met zijn 23ste plek.

Lees meer

Efteling klaar voor heropening op 19 november, sluiting was tijdelijk

De Efteling is niet het enige attractiepark dat de deuren op donderdag 19 november weer open mag doen. Ook alle andere attractieparken, bioscopen, theaters, zwembaden en buurthuizen in ons land blijven tot uiterlijk 18 november twaalf uur 's avonds dicht. Het kabinet kondigde dit op 3 november aan, maar ook bij de woordvoerder van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant was dit niet zo helder overgekomen.

Lees meer

Dronken man pakt agent bij keel, politie grijpt naar pepperspray

De politie heeft donderdagavond pepperspray en, zoals ze dat zegt, gepast geweld moeten gebruiken om een dronken man in zijn woonplaats Zevenbergen tot bedaren te brengen. De 25-jarige man had een agent bij de keel gegrepen en hij raakte met hem in gevecht toen de politie hem in een busje naar een politiebureau wilde brengen.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant