Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Drie honden mogelijk vergiftigd op Vrachelse Heide, dierenarts laat ze inslapen

Drie honden zijn in twee weken tijd mogelijk zo ernstig vergiftigd op de Vrachelse Heide in Oosterhout dat een dierenarts ze heeft laten inslapen. De Omgevingsdienst Brabant Noord onderzoekt de vergiftigingen. De organisatie waarschuwt mensen om hun honden niets te laten eten of drinken wat ze in het natuurgebied vinden.

Lees meer

Auto ingesmeerd met poep in parkeerkelder van appartementengebouw in Breda

Adolfo stond vijf tellen perplex toen hij donderdagmiddag zag dat iemand poep had gesmeerd op het raam van zijn auto en de deurklink. De auto stond geparkeerd in de afgesloten parkeerkelder van het appartementengebouw aan de Sabastraat in Breda waar hij woont. "Je kan hier alleen in met een sleutel."

Lees meer

Peuters in kinderzitjes ongedeerd bij zwaar ongeluk met vrachtwagen

Twee kinderen van 1,5 en 3 jaar zijn donderdag ongedeerd gebleven bij het ongeluk in Bergen op Zoom waarbij een vrouw van 32 zwaargewond raakte. Dit laat de politie vrijdagochtend weten. De automobiliste ligt na het ongeluk tussen een auto en een vrachtwagen nog steeds in het ziekenhuis. Vanwege privacy wil de politie niet zeggen of de bestuurster de moeder is van de kinderen.

Lees meer

Huis beschoten in Berkel-Enschot terwijl bewoonster thuis was

Er is donderdagavond op een huis geschoten aan de Klaproosstraat in Berkel-Enschot. Er is niemand gewond geraakt.

Lees meer

Shell Moerdijk verwacht opnieuw overlast door gas affakkelen

Shell Moerdijk gaat donderdagnacht weer gas affakkelen en dat kan opnieuw voor overlast bij omwonenden zorgen. Het bedrijf kampte eerder deze week met een storing, startte weer op en fakkelt gassen af om de inhoud van de fabriek veilig te verbranden. Afgelopen nacht leidde dat tot een stortvloed aan 112-meldingen van bezorgde mensen, die enorme vlammen uit de schoorstenen zagen komen.

Lees meer

Ooievaars overspoelen Ommel: op bijna iedere schoorsteen en lantaarnpaal zit er één

Is er sprake van een geboortegolf in Ommel? Wie donderdagavond in het dorp rondkeek, zou haast denken van wel. Daar landde namelijk een kolonie ooievaars.

Lees meer

‘Hypocriete coronaregels helpen het land naar de kloten', vindt horecamagnaat Laurens Meijer

Als een van de grootste horecaondernemers van Nederland is Laurens Meijer fel tegenstander van het coronabeleid van de overheid. Als we vast blijven houden aan ‘hypocriete coronaregels’ gaat het land volgens Meijer 'naar de kloten'. “We zijn afhankelijk van de waan van de dag van enkele randdebielen die het land regeren.”

Lees meer

Bever helpt de natuur een handje met zijn enorme dam

Een bever heeft een dam van een meter hoog gebouwd in de Astense Aa. Daarmee heeft het diertje ervoor gezorgd dat een deel van het riviertje bij Asten dat twee jaar geleden nog kurkdroog was, nu weer helemaal onder water staat. Een bijzonder cadeautje van en voor de natuur, vindt boswachter Mari de Bijl.

Lees meer

Coronanieuws: historische krimp Nederlandse economie, 636 nieuwe besmettingen

In dit liveblog houden we je vrijdag op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen rond het coronavirus.

Lees meer

Dertien waterbuffels ontsnappen uit wei en springen met z'n allen in het kanaal

Dertien waterbuffels zijn vrijdagmidddag in het Wilhelminakanaal bij Son en Breugel terechtgekomen. De dieren waren ontsnapt uit een nabijgelegen weiland en sprongen massaal het water in.

Lees meer

Noodweer zorgt voor 60 schademeldingen bij Interpolis

Het noodweer van donderdag heeft al zestig schademeldingen opgeleverd. Dat meldt verzekeraar Interpolis. Volgens een woordvoerder is dit aantal vergelijkbaar met het aantal dat binnenkwam na de zware buien van dinsdag.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant