Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Verdachte van brandstichtingen Breda werd herkend op camerabeelden

De man die aangehouden werd voor brandstichting op vijf plekken in Breda, stond op camerabeelden. Dat meldt de politie. De 20-jarige verdachte werd donderdagavond aangehouden.

Lees meer

Beautysalons van Just Wellness in Eindhoven, Breda en Tilburg lijken gered

De 36-jarige ondernemer Ali Bahramwand uit Helmond gaat een beautysalon overnemen van het failliete 'Just Wellness'. Het gaat om de vestiging aan de Limburglaan in Eindhoven. "Over een paar dagen hoop ik er ook uit te komen voor de salons in Tilburg en Breda. Ook de nieuwe eigenaar zal zich richten op ontharen en andere schoonheidsbehandeling", zegt de overnamekandidaat.

Lees meer

Brabantse boeren krijgen negen maanden uitstel voor milieumaatregelen [LIVEBLOG]

Brabantse boeren kunnen er op rekenen dat ze van Provinciale Staten tot 1 januari 2021 uitstel krijgen om een vergunning aan te vragen voor een milieuvriendelijke stal. Dat was 1 april van dit jaar. Die maatregelen moeten dan op 1 oktober 2022 genomen zijn.

Lees meer

De kogel is door de tent: ouderen mogen elkaar ontmoeten onder waterdicht tentdoek

Goed nieuws voor de bewoners van appartementencomplex Hofstad in Waalwijk. Er mag een nieuwe tent op de binnenplaats komen, in plaats van het hartstikke lekke exemplaar dat nu nog dienstdoet als ontmoetingsplek voor ouderen. En dat terwijl het erop leek dat woningcorporatie Casade daar geen toestemming voor zou geven. Maar nu is de kogel dan toch door de tent: "We hebben al taart op om het te vieren."

Lees meer

Opgeloste cocaïne stiekem in doorweekt karton naar drugslab St. Willebrord gesmokkeld

De cocaïne in het ‘Colombiaanse’ drugslab in St. Willebrord zat geïmpregneerd in karton. De drugs waren vermoedelijk in een lab in de jungle van Zuid-Amerika opgelost en stiekem naar Europa vervoerd. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie (OM) in Breda.

Lees meer

Theater aan de Parade in Den Bosch verhuist ruim drie jaar naar de Brabanthallen

Het Theater aan de Parade in Den Bosch verhuist per 1 oktober naar de Brabanthallen. Het is de bedoeling dat op die datum de geplande nieuwbouw aan het plein bij de Sint-Jan van start gaat. Vanwege het tijdelijke onderkomen verandert de naam van het theater tot en met 2023 in 'Theater náár de Parade'.

Lees meer

Jay (19) speelde al vijftig keer voor FC Eindhoven, maar hij droomt van Liverpool

Hij zat in de jeugdopleiding van PSV, daarna even bij de gezamenlijke jeugd van Helmond Sport en VVV-Venlo, maar nu is Jay Idzes uit Mierlo al voor het tweede seizoen op rij een vaste kracht bij FC Eindhoven, waar hij al meer dan vijftig wedstrijden voor speelde. En hij is pas 19.

Lees meer

Advocaat van verdachte Operatie Alfa vroeg om twitterverbod, maar rechtbank wijst dit af

Een van de advocaten in de zaak Operatie Alfa heeft de rechtbank gevraagd om een twitterverbod. Dat laat de rechtbank Oost-Brabant vrijdag weten. Dit verzoek is afgewezen. "Tijdens de zitting mogen journalisten gewoon via Twitter verslag doen." Maandag is de eerste zitting in de zaak die onder meer draait om de crimineel Martien R. uit Oss en zijn familie.

Lees meer

La Vuelta: honderden activiteiten en acht Spaanse Plaza's in Den Bosch

Acht Spaanse Plaza's, verspreid over de stad, met thema's waar Den Bosch trots op is. Die komen er op 15 augustus, als de tweede etappe van La Vuelta in Den Bosch van start gaat en enkele uren later in Utrecht eindigt. De Markt wordt voor één dag Plaza Madrid, de voet van de Sint-Jan voor één dag Plaza Sevilla.

Lees meer

Dankzij tip na foto sleutelbos weet de politie wie ernstig gewonde man in Eindhoven is

De politie weet eindelijk wie de man is die dinsdag ernstig gewond raakte door een ongeluk bij het Philips Stadion. De politie tastte lang in het duister omdat hij niet aanspreekbaar was en geen identiteitsbewijs bij zich had.

Lees meer

Efteling zet het Sprookjesbos op Tinder: ga op date met Holle Bolle Gijs of Langnek

Op zoek naar een magische Valentijnsdate? De Efteling heeft enkele bewoners van het Sprookjesbos tijdelijk op de datingapp Tinder gezet. Wie al een tijdje last heeft van een stoffig vliegend tapijt kan vanaf vrijdag een 'match' winnen met Langnek, Draak, Heks en Holle Bolle Gijs.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant