Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Broer Frans na ontmoeting met Johan van Laarhoven: 'Een hand en knuffel is genoeg'

Bijna zes jaar na de laatste ontmoeting heeft Frans van Laarhoven zijn broer Johan weer gezien. De voormalige coffeeshophouder uit Tilburg zat ruim vijf jaar vast in een Thaise cel voor witwassen, maar is sinds donderdag weer in Nederland. "U ziet aan mijn gezicht hoe blij ik ben", zei Frans na het verlaten van de gevangenis in Vught.

Lees meer

Volkszanger Frans Bauer en rapper Donnie hebben hit te pakken: rap en polonaise-muziek

Volkszanger Frans Bauer en rapper Donnie gaan samen in zee. Ze lanceren een nieuw nummer 'Geen centen, maar spullen' en combineren daarbij hun stijlen, een mengeling van rap, polonaise-muziek en blues. ‘’Ik vind het leuk om soms iets geks te doen.’’

Lees meer

Gerechtshof wil onderste steen boven over mysteries rond Marggraff

Een opmerkelijke wending in de langslepende affaire rond de Marggraff-stichting. Het gerechtshof in Amsterdam heeft een onderzoek bevolen naar twee voormalig bestuurders van de stichting. Zij beheerden lange tijd de nalatenschap van grootgrondbezitter en miljonair Ewald Marggraff, die na een brand in zijn landhuis dood werd aangetroffen.

Lees meer

Bewoner en medewerker azc Overloon naar ziekenhuis na inademen gevaarlijke stoffen

Een bewoner en een medewerker van het asielzoekerscentrum in Overloon zijn vrijdagmiddag naar het ziekenhuis gebracht na het inademen van een chemische lucht. Meerdere jongeren van het azc werden onwel en zijn nagekeken. "Drie mensen worden op het azc nog onder controle gehouden", zegt een woordvoerder van de brandweer.

Lees meer

Eindhovense advocaat geschorst na achtervolging, royement dreigt

De advocaat uit Veghel, die al verscheidene keren in opspraak is geraakt, is met onmiddellijke ingang geschorst. De straf geldt voor onbepaalde tijd. Dit heeft de tuchtrechter van de Raad van Discipline in Den Bosch vrijdag bepaald. De man schaadt met zijn gedrag de advocatuur, zo vindt de rechter.

Lees meer

Slingerend met 50 km/u over de snelweg A27, vrouw vermoedelijk onder invloed van GHB

Een automobiliste is vrijdagmorgen haar rijbewijs kwijtgeraakt nadat ze met vijftig kilometer per uur al slingerend over de snelweg A27 tussen Oosterhout en knooppunt Sint-Annabosch reed. Volgens de politie was de vrouw vermoedelijk onder invloed van GHB.

Lees meer

Ondernemers in Woensel willen gratis parkeren terug: 'Het wordt een spookwinkelcentrum'

Troosteloos. Zo noemt Vincent den Haan het uitzicht van zijn kledingwinkel Dok7 in Winkelcentrum WoensXL in Eindhoven. Boven de lege winkel van de overbuurman hangt een bord van The Phone House. “Het staat al twee jaar leeg.” Net als 23 andere winkels in dit winkelcentrum. De ondernemers willen dat de gemeente Eindhoven ingrijpt voordat het te laat is.

Lees meer

Hackers probeerden computersysteem Amphia Ziekenhuis in Breda binnen te komen

Hackers hebben geprobeerd het computersysteem van het Amphia Ziekenhuis in Breda binnen te komen. Dit werd geprobeerd via het Citrix-systeem. Onlangs bleek dit systeem kwetsbaar te zijn voor aanvallen. Meerdere Brabantse gemeenten en zorginstellingen gebruiken Citrix, sommigen hebben het vanwege het risico op aanvallen preventief uitgeschakeld. Brabant Water besloot hetzelfde te doen na vragen van Omroep Brabant.

Lees meer

Bekijk hier het laatste Brabantse nieuws in één minuut

Altijd weten wat er in Brabant speelt? In het Brabants Minuutje praten we je elke werkdag om 08.00 uur, 11.30 uur en 17.30 uur helemaal bij over het laatste nieuws uit onze provincie.

Lees meer

Medische situatie Johan van Laarhoven 'zorgelijk', emotioneel weerzien met advocaten

Johan van Laarhoven is vrijdagochtend onderzocht door een huisarts in de gevangenis in Vught. De arts bekeek de fysieke toestand van de voormalig coffeeshophouder die 'zestien aandoeningen' overhield aan zijn verblijf in de Thaise cel. “De medische situatie is zorgelijk. De conclusie is dat hij specialistische medische zorg nodig heeft en opgenomen moet worden in het ziekenhuis. Wanneer dat gebeurt, weet ik niet. Maar ik hoop op korte termijn”, zei advocaat Gerard Spong bij het verlaten van de gevangenis.

Lees meer

Hulp nodig na grote brand bij kringloopwinkel, eigenaresse ziek door inademen van roet

"Het was één grote roetbom." Zo omschrijft Hedwig Verpalen de schade bij kringloopwinkel 2J in Heeze, direct na de brand vorige week. Dochter en eigenaresse Jessica Verpalen is er letterlijk ziek van. "Ze is haar stem kwijt, heeft elke dag koorts en haar ogen hebben een rare kleur gekregen. Ze mag van ons het pand niet meer in", aldus Hedwig. De familie is hard op zoek naar 'helpende handjes' die vrijdagmiddag mee kunnen schoonmaken.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant