Openen in browser

        

Arrestatieteam valt huis van verwarde man binnen in Bergen op Zoom

Meerdere huizen aan de Boutershemstraat in Bergen op Zoom zijn vrijdagmiddag ontruimd vanwege een inval van een arrestatieteam. In een van de huizen is een verwarde man aangehouden, meldt de politie.

Lees meer

Viervoudige familiemoord in Etten-Leur: verdachte moet verplicht naar rechtszaak

Onur K., verdacht van een viervoudige familiemoord in Etten-Leur, moet verplicht naar de rechtbank komen als zijn zaak inhoudelijk wordt behandeld. Dat heeft de rechtbank in Breda vrijdag bepaald. Justitie vermoedt dat K. in maart van dit jaar zijn moeder, zijn vrouw en zijn twee kinderen heeft gedood. Hij zou ze één voor één hebben gewurgd, denkt justitie.

Lees meer

'Duivels dilemma', quarantaine na kerstdiner buiten het zorgcentrum ligt gevoelig

Vitalis in Eindhoven is niet de enige zorgorganisatie die bewoners verplicht in quarantaine te gaan als ze tijdens de lockdown de deur uit gaan. bijvoorbeeld om bij familie kerst of oud en nieuw te vieren. Ook tanteLouise in West-Brabant wil op deze manier een verdere verspreiding van het coronavirus in zorgcentra tegengaan.

Lees meer

Coronanieuws: 1837 nieuwe besmettingen in Brabant, 354 coronapatiënten in de Brabantse ziekenhuizen

Ook deze vrijdag houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Leigh Anne raakte haar huis kwijt door de toeslagaffaire: 'Ons leven staat op pauze'

Het rapport over de kinderopvangtoeslagaffaire is donderdagmiddag gepresenteerd. Het oordeel van de commissie Van Dam loog er niet om: 'Ouders is ongekend onrecht aan gedaan.' Zo'n 26.000 ouders kwamen in grote financiële problemen omdat ze door de Belastingdienst onterecht werden verdacht van fraude met kinderopslag. Een van hen is Leigh Anne Jansen uit Eindhoven. Haar leven wordt in beslag genomen door de toeslagenaffaire: "Ons leven staat op pauze."

Lees meer

Paradijs voor salamanders in gevaar door nieuwe buren: 'Ze kunnen niet tegen drukte'

Natuurbeschermers hebben waarschuwingsborden en een afzetting geplaatst rondom een kleine waterpoel in Tilburg. In de poel leven beschermde salamandersoorten. Sven Felix is bang dat die verjaagd worden nu er een restaurant naast hun leefgebied geopend is.

Lees meer

Dry January niet erg in trek: slechts 129 Tilburgers laten alcohol een maand staan

Kunnen de Tilburgers de fles moeilijk laten staan? Of zijn ze gewoon niet op de hoogte van de uitdaging van Nijmegen? Begin december nodigde Nijmegen de Kruikenzeikers uit voor een echte battle. Onder het motto 'Ik Pas' riepen ze zowel hun eigen inwoners als die van Tilburg op om in januari een maand lang geen alcohol te drinken.

Lees meer

Met 240 kilometer per uur over de A59 waar 130 mag

Een 23-jarige man maakte het in de nacht van donderdag op vrijdag wel heel bont: hij scheurde met 240 kilometer per uur over de A59 bij Made. Hij is zijn rijbewijs kwijt en kon zijn auto achterlaten.

Lees meer

Politiebureau ontruimd nadat vrouw verroest explosief kwam brengen

Het politiebureau in Drunen is vrijdag ontruimd nadat een vrouw er een oud explosief naartoe had gebracht. De EOD heeft het explosief onderzocht en inmiddels afgevoerd.

Lees meer

Ouderen in zorginstellingen Vitalis moeten in quarantaine als ze feestdagen bij familie vieren

Bewoners van zorginstellingen van Vitalis in Eindhoven die tijdens de huidige lockdown op bezoek gaan bij familie of vrienden, moeten daarna twee weken in quarantaine op hun kamer. De maatregel geldt ook voor de komende feestdagen. Bewoners mogen wel gasten ontvangen.

Lees meer

'Klemgereden en bedreigd met hamers', kickbokser volgens verdachte doodgeschoten uit zelfverdediging

Thomas P., die verdacht wordt van de moord op kickbokstrainer Stef Muller (53), zegt dat hij werd klemgereden, bedreigd met klauwhamers, dat hij viel en toen Muller doodschoot. Dat vertelde zijn advocaat vrijdag bij de rechtbank in Den Bosch.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant