Openen in browser

        

Verkoudheidsvirus zorgt voor piek op kinderafdeling van Bravis ziekenhuis

Drukte op de kinderafdeling van het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom. Deze week zijn er veel jonge kinderen opgenomen met luchtweginfecties door een verkoudheidsvirus dat normaal alleen in de winter voorkomt. “Wij hebben dit niet eerder gezien”, zegt woordvoerder Jan Willem van Bodegom van het ziekenhuis.

Lees meer

Hittegolf in Brabant: derde dag boven de 30 graden

We hebben officieel een hittegolf te pakken in Brabant. Rond twee uur was het in Eindhoven 30,1 graden.

Lees meer

Van 0 naar 35 vluchten: ouderwets druk op Eindhoven Airport

Het is weer ‘ouderwets’ druk op Eindhoven Airport. Vrijdag staan er zeker 35 vluchten op het programma. Maanden geleden had de luchthaven nog dagen met nul vluchten per dag.

Lees meer

Veel stormschade na zware onweersbuien, vanmiddag opnieuw code geel

Zware onweersbuien trekken sinds donderdagnacht over de provincie. Dit gaat gepaard met fikse buien. Er komen bij de brandweer veel meldingen binnen van stormschade in de omgeving van Oirschot en Oost-, West- en Middelbeers. Die schade is veroorzaakt door de harde wind.

Lees meer

Coronanieuws: 128 nieuwe coronabesmettingen in Brabant

Ook deze vrijdag houden we je op de hoogte van het laatste nieuws over het coronavirus en de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Half miljoen Brabanders zijn nu volledig gevaccineerd door de GGD

Een half miljoen Brabanders is volledig gevaccineerd door de GGD. Uit een analyse door Omroep Brabant blijkt dat de teller eind vorige week op 480.248 mensen stond. Bij het huidige recordtempo van prikken betekent dat dat het half miljoen deze week gepasseerd is.

Lees meer

Man laat autosleutel in het contact zitten en krijgt daar al snel spijt van

Een automobilist heeft donderdagavond om acht uur zijn sleutel in het contact van zijn auto laten zitten, toen hij snel een boodschap deed aan de Daniël Josephus Jittastraat in Tilburg. Hij kwam er al snel achter dat dat niet verstandig was. Toen hij terugkwam, was zijn auto namelijk weg. Een 62-jarige man was in de auto gestapt en ermee weggereden.

Lees meer

Operatie Alfa: Martien R. is 'kwade genius en gewetenloos'

Martien R. uit Oss was de grote baas van een misdaadorganisatie die gevormd werd door vooral familieleden. Drie generaties hielden zich bezig met drugs, wapens en witwassen. Dreigen met geweld was normaal. Dat was kortweg het verhaal dat het Openbaar Ministerie (OM) donderdag vertelde voor de rechtbank in Den Bosch in de zaak rond Operatie Alfa. Een weerwoord van de verdachten ontbrak, want die bleven in hun cel of thuis.

Lees meer

Verloren slachtafval op de A27 bij Oosterhout zorgt voor veel stankoverlast

Een vrachtwagen heeft vrijdag aan het einde van de ochtend een lading slachtafval verloren op de oprit van de A27 bij Oosterhout. Dit zorgt voor veel stankoverlast in de omgeving. Er wordt gezocht naar een oplossing om dit zo snel mogelijk op te ruimen, laat de politie weten. De oprit is afgesloten.

Lees meer

Hoezo hitte? Netflix neemt kerstfilm op in Breda

Terwijl de mussen deze dagen van het dak vallen, zijn ze aan de Veemarktstraat in Breda helemaal in de ban van kerst. In de cakeboetiek ‘A Cup of Cake’ worden opnames gemaakt voor de nieuwe Netflix-kerstfilm De Familie Claus.

Lees meer

Marktwaarde van Denzel Dumfries stijgt na twee succesvolle EK-wedstrijden

Denzel Dumfries was donderdagavond opnieuw bepalend voor het Nederlands elftal. In de wedstrijd tegen Oostenrijk scoorde hij voor de tweede keer op rij op het EK. De clubs lijken nu in de rij te staan voor de PSV'er die al eerder aangeven dat hij een mooie transfer wil maken. Dat betekent dat zijn prijs aan het stijgen is. "Hij speelt zich nu wel enorm in de kijker", vertelt sportmarketeer Ruud van der Knaap.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan