Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Balen dat je droomhuis na twee jaar nog niet af is: 'Ik kom hier liever niet meer'

Veel stress, burn-outklachten, financiële problemen en zelfs hartfalen. De 26 kopers van de nul-op-de-meterhuizen in Mierlo-Hout bij Helmond zitten in zak en as. De bouw van hun huis ligt al een half jaar stil door een conflict over onbetaalde rekeningen tussen de onderaannemer en de projectontwikkelaar. Intussen zijn de kopers de dupe. "Mijn vertrouwen in de mensheid is voor een heel groot stuk verdwenen."

Lees meer

Coronanieuws: prins Constantijn in zelf-isolatie en 1974 nieuwe besmettingen

In dit liveblog houden we je vrijdag op de hoogte van al het nieuws rond de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Wel of geen carnaval in jouw stad of dorp? Bekijk het in ons overzicht

Door het coronavirus is het niet duidelijk hoe carnaval gevierd wordt. Sommige carnavalsorganisaties hebben al besloten dat activiteiten rond de elfde van de elfde of carnaval 2021 niet doorgaan. Omroep Brabant zet alles op een rij zodat jij weet wat er wel of niet gebeurt in jouw stad of dorp. Deze kaart wordt voortdurend bijgewerkt.

Lees meer

Zusters van Liefde verliezen 10 nonnen in coronatijd: 'Nog steeds pijn van'

Zuster Agnes wordt meteen emotioneel als ze vertelt hoe in één nacht drie collega-zusters overleden aan corona. "Het was vooral verschrikkelijk dat je er niet bij kon zijn in de laatste uren voor hun dood. Daar heb ik nou nog pijn van", vertelt Agnes in de kapel van het klooster.

Lees meer

Prijs van puppy's schiet omhoog tijdens coronacrisis: 'Kies niet voor broodfokkers'

Terwijl de dierenasiels vroeger ooit bomvol zaten met honden en katten, zijn er bij de Dierenopvang Maasland in Oss nu nog welgeteld twee honden. Het is tekenend voor de enorme vraag naar honden sinds de coronacrisis. Mensen zitten thuis en willen gezelschap en troost. De oplossing lijkt simpel: een hondje. De prijs van puppy's schiet dan ook omhoog.

Lees meer

Laatste wens van Han komt toch nog uit: familie en vrienden maakten zijn film over de Peel af

Filmen in de natuur betekende alles voor de inmiddels overleden filmmaker Han Meeuwsen uit Mierlo-Hout. Hij was al jaren bezig om de Brabantse natuur vast te leggen. Zijn grote droom was een film over de Peel te maken. Maar de 52-jarige Han was ernstig ziek en overleed voordat hij de film af kon maken.

Lees meer

Politie doet invallen in het centrum van Helmond, één man is aangehouden

De politie heeft donderdagavond invallen gedaan en controles uitgevoerd op meerdere plekken in het centrum van Helmond. Het gaat om een grote actie waarbij verschillende instanties samenwerkten. Eén man is aangehouden, maar de politie wil nog niet zeggen waarvoor.

Lees meer

Actie van Animal Rebellion bij het provinciehuis, twee actievoerders van het dak gehaald

Actievoerders van Animal Rebellion hebben vrijdagochtend gedemonstreerd bij het provinciehuis in Den Bosch. Twee activisten hadden zich op het dak boven de hoofdingang van het provinciehuis verschanst. Zij zijn door de politie opgepakt voor 'baldadigheid'. De demonstranten wilden met hun actie aandacht vragen voor de klimaat- en gezondheidsproblemen in en buiten Brabant.

Lees meer

Carnavalsoptocht in Bergen op Zoom gaat komend jaar niet door

De grote optocht van het Krabbegat, zoals Bergen op Zoom met Vastenavend heet, gaat komend jaar niet door. Dat heeft de organisatie van de optocht donderdagavond laten weten.

Lees meer

Na rel op internet wordt fotoproject 'Destroy my Face' weggehaald

Het fotoproject 'Destroy my Face' in de Bredase skatehal is een week na de opening alweer verdwenen. Na een storm van kritiek werden de enorme foto's van vrouwengezichten donderdag van de vloer getrokken. Tegenstanders vonden dat het kunstwerk aanzette tot vrouwenhaat en startten een online petitie, die internationale steun kreeg. Zelfs belangrijke sponsors dreigden om de geldkraan dicht te draaien en daarom werd het project vroegtijdig stopgezet.

Lees meer

18.000 euro geïnd bij actie in Helmond, politie bekogeld met zwaar vuurwerk

Bij de grote actie door onder meer de gemeente en de politie in het centrum van Helmond is donderdag onder meer voor 18.000 euro aan achterstallige belastingen geïnd. Tijdens de controle gooiden omstanders zwaar vuurwerk naar de politie. De gemeente bevestigt dat: "Maar verder is de actiedag rustig verlopen."

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant