Openen in browser

        

Hard inrijden op cafébezoekers: 6 keer poging doodslag bewezen

De 24-jarige man die eind september vorig jaar onder invloed van alcohol met zijn auto inreed op een groep cafébezoekers in Rijsbergen, is vrijdag bij de rechtbank in Breda veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf voor zesvoudige poging tot doodslag.

Lees meer

Echtpaar vocht terug en daarom moeten overvallers nu bijna 3 jaar de cel in

Twee mannen van 20 uit Oss, moeten bijna drie jaar de cel in voor een mislukte overval op een huis in Uden. De daders werden gepakt omdat de slachtoffers fel van zich afbeten en hen hardhandig de deur uitwerkten. Tijdens de worsteling lieten de overvallers spullen achter met hun DNA erop.

Lees meer

Coronanieuws: Bijna duizend nieuwe besmettingen in Brabant

Ook deze vrijdag houden we je op de hoogte van al het belangrijkste nieuws over de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

1 april: buurt pakt ‘verhuizende’ buurman keihard terug

Huilend stond Marijke van der Aa donderdagochtend in haar woonkamer in Eindhoven. Haar geliefde buurman Hans had een makelaarsbord in de tuin gezet. Toch ging hij niet écht verhuizen. Het bleek een 1 aprilgrap. Marijke en de buurtgenoten sloegen terug: het huis van Hans werd op Facebook gezet. “Vanaf zeven uur open huis.”

Lees meer

Jongetje (3) per ongeluk twee keer overreden door auto

Een jongetje van drie jaar oud is vrijdagmorgen overreden door een auto in Waspik. Het slachtoffertje is hierbij niet levensbedreigend gewond geraakt. Wel is de peuter met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Lees meer

Ziekenhuizen slaan alarm, maar op priklocaties zitten prikkers niks te doen

Na een jaar corona-ellende en een zware lockdown sinds half december, luiden ziekenhuizen opnieuw de noodklok. Na drie maanden vaccineren gaat het nog niet veel beter in Brabant. Een onaangekondigd kijkje in het vaccinatiecentrum in Veghel, leert dan ook dat er nog altijd niet van de volledige prikcapaciteit gebruik wordt gemaakt. "We hebben simpelweg niet meer vaccins", aldus de GGD.

Lees meer

Maar 1 bezoeker per dag? Vooral Brabanders zijn het er niet mee eens

Nog geen veertig procent van de Nederlanders staat achter het advies van de overheid om maximaal een bezoeker per dag te ontvangen. Het draagvlak voor die coronamaatregel wordt steeds kleiner. Vooral in het noorden van onze provincie is de steun ervoor hard achteruit gehold, is in een speciaal kaartje te zien.

Lees meer

Gewapende overval op supermarkt in Budel-Schoot

De PLUS-supermarkt aan de Parallelweg in Budel-Schoot is donderdagavond overvallen. De overvallers bedreigden het personeel met iets wat op een vuurwapen leek. Meerdere daders zijn te voet gevlucht richting het Belgische Hamont.

Lees meer

Ondernemer Rob ging drinken door coronacrisis en moest afkicken in kliniek

De stress van de coronacrisis kan tot verslavingsproblemen leiden. Dat merken ze bij verslavingskliniek Rodersana in Oirschot. De Brabantse ondernemer Rob kwam er ook terecht. Toen hij hoorde dat zijn bedrijf dicht moest, ging hij naar huis en zette het op een drinken.

Lees meer

Henk kan niet alleen fietsen, maar met duofiets en hulp gaat het prima

Henk de Jonge (86) uit Eindhoven kan niet meer alleen fietsen. Door het project Fietsmaatjes Nuenen dat vrijdag 2 april bij de lokale brandweerkazerne wordt afgetrapt, kan hij met een vrijwilliger weer samen de weg op.

Lees meer

Student Antoine gaat in zelf ontworpen super zuinig huis wonen

Als student een superzuinig huis bedenken en er ook zelf mogen gaan wonen, het is de realiteit voor Antoine Post. Hij studeert aan de Technische Universiteit Eindhoven en ontwierp met een groep andere studenten van Team CASA een huis van de toekomst. “Ik ben super enthousiast.”

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant