Openen in browser

        

Topdrukte bij Testen voor Toegang voor grote festivals

Het is vrijdag op veel plekken weer heel druk bij het Testen voor Toegang. Dit komt door de festivals die komend weekend op het programma staan. Dit zijn de eerste grote evenementen sinds het uitbreken van het coronavirus in Nederland. Vanwege de versoepelde coronaregels mogen er 10.000 mensen aanwezig zijn bij de verschillende evenementen.

Lees meer

Boer zwaargewond bij ongeluk op boerderij in Deurne

Een 54-jarige man is vrijdagochtend zwaargewond geraakt nadat hij in de verdrukking was geraakt tussen een koe en een hek. Dat gebeurde op een boerderij aan de Hemelrijkseweg in Deurne.

Lees meer

Coronanieuws: 127 nieuwe besmettingen in Brabant

In dit liveblog houden we je vrijdag op de hoogte van het belangrijkste nieuws rond de coronacrisis, in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Tientallen truckers maken ere-rit voor verongelukte collega Mike

Tientallen vrachtwagenchauffeurs hebben donderdag een indrukwekkende ere-rit gemaakt voor de verongelukte Mike van Opdorp (21) uit Steenbergen. Mike, zelf trucker, kwam vorige week om het leven bij een motorongeluk in Fijnaart.

Lees meer

Vrouw uit het niets tegen de grond geslagen op parkeerplaats supermarkt

Een vrouw is donderdagmiddag op de parkeerplaats van de Lidl-supermarkt aan de Lievendaalseweg in Eindhoven uit het niets tegen de grond geslagen door een man. Ze kreeg meerdere klappen in het gezicht.

Lees meer

Pech voor bezoekers festivals en kermis: onweer en stevige buien op komst

De weergoden lijken de festivals en kermissen niet goed gezind. Zowel zaterdag als zondag worden in de loop van de middag en avond stevige buien verwacht. "Het kan ook even goed onweren", vertelt Alfred Snoek van Weerplaza.

Lees meer

In 1 minuut verandert lelijke wand van Organon in een enorm kunstwerk

De karakteristieke 'blauwe wand' van Organon in Oss is veranderd in een gigantisch kunstwerk van 700 vierkante meter. Vrijdag is het kunstwerk klaar. Maandenlang werkte Rosalie (21) de Graaf eraan. Een monsterklus die ze helemaal in haar eentje klaarde.

Lees meer

Deze kermissen gaan vandaag van start

In acht plaatsen in Brabant gaat vrijdag de kermis van start na een lange pauze door lockdowns. Vanwege de coronamaatregelen was het nog spannend of het kermisseizoen inderdaad kon beginnen in juli, maar vandaag starten Best, Bergen op Zoom, Etten-Leur, Beugen, Moergestel, Vinkel, Eersel en Kaatsheuvel als eerste gemeentes met de kermis. Vanaf zaterdag is het ook kermis in Neerkant en Vught.

Lees meer

Condooms lagen in een geheime la, zo ging dat vroeger bij de drogist

In de drogisterij werd vroeger geheimtaal gesproken. Als een klant aan de baliemedewerkster vroeg: “Is jouw vader thuis?” dan wist ze dat ze het geheime laatje onder de toonbank moest opentrekken. Want daarin lagen de condooms.

Lees meer

6 moorden in 6 maanden, maar geen criminele afrekeningen

Het aantal moordzaken dit jaar in Brabant is tot nu toe vrij laag. Ook wordt er weer minder cocaïne onderschept. Maar in de pillen- en speedwereld lijken de laboratoria op volle toeren te draaien en zelfs uit te breiden. Een alarmerende vondst was de 'drugsput'. Het jaar is op de helft en dan maakt Omroep Brabant altijd de tussenbalans op met de misdaadcijfers. Een selectie van de meest in het oog springende misdrijven die in het nieuws zijn geweest.

Lees meer

Agressieve verdediger André Ramalho heeft zin in uitdaging bij PSV

Een andere club, een andere omgeving, en een ander land. Veel is nieuw voor PSV-aanwinst André Ramalho, maar trainer Roger Schmidt kent hij door en door. Hij kwam onder meer op diens voorspraak naar Eindhoven, een plek waar hij het nu al naar zijn zin heeft.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan