Openen in browser

        

Absoluut dagrecord: ruim 9000 coronabesmettingen in Brabant

In dit liveblog houden we je vrijdag op de hoogte van het laatste nieuws over de coronacrisis, in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Vrouwelijke burgemeester na TVOH-schandaal: 'Ik kreeg opmerkingen over bil'

De uitzending van BOOS van Tim Hofman over seksueel overschrijdend gedrag bij talentenprogramma The Voice of Holland heeft veel losgemaakt. Vrijwel heel Nederland heeft het erover. Veel vrouwen uiten zich op sociale media en vertellen dat ook zij regelmatig met ongewenst gedrag van mannen te maken krijgen. Burgemeester Hanne van Aart van Loon op Zand is een van hen.

Lees meer

Emotioneel afscheid van volkszanger Arno Sloot: 'In één keer is hij weg'

Fakkels, applaus en tranen vrijdagochtend bij de Heilige Michaëlkerk in Sint-Michielsgestel. Er werd afscheid genomen van volkszanger Arno Sloot. Na een besloten afscheidsdienst in de kerk begeleidden honderden vrienden, collega’s en fans van Arno hem naar zijn laatste rustplaats. "Het komt nu pas binnen dat hij er niet meer is," vertelt vriend en collega zanger Peter Hellings.

Lees meer

112-nieuws: automobilist rijdt dwars over rotonde • problemen A16 opgelost

In dit liveblog houden we je vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je alles over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

Lees meer

Ongelukken en glijpartijen door spiegelgladde wegen

Het was vrijdagochtend spekglad op veel wegen en dat zorgde voor de nodige problemen voor automobilisten. Onder meer in Hedikhuizen, Mill, Tilburg, Roosendaal en Gemert gebeurden ongelukken waarbij auto's botsten of weggleden. Sommige mensen raakten gewond.

Lees meer

Drie broers opgepakt voor steekpartij in azc, twee gewonden

Drie broers zijn donderdagnacht aangehouden voor een steekpartij op het asielzoekerscentrum in Budel, dat meldt de politie. Een mannelijke bewoner raakte bij de steekpartij ernstig gewond, ook een andere bewoner meldde zich later met een hoofdwond. Het gaat om twee jongens van 18 en een van 15 jaar. Ze zijn in hun gezamenlijke woonruimte op het asielzoekerscentrum opgepakt.

Lees meer

Busjes van de weg gehaald omdat ze rondreden met hetzelfde kenteken

Twee busjes zijn donderdagmiddag van de weg gehaald in Eindhoven en Nistelrode, omdat die rondreden met hetzelfde kenteken. "Waarschijnlijk was een van de twee busjes gestolen en werd die gebruikt voor schimmige zaken", vertelt een correspondent.

Lees meer

Bijna 100 slachtoffers in enorme cybercrime-zaak: vijf verdachten opgepakt

Dankzij twee Tilburgse aangiftes heeft de politie meerdere verdachten kunnen aanhouden in een grote cybercrime-zaak. De vijf mannen deden zich aan de telefoon voor als medewerkers van een bank en kwamen vervolgens aan de deur bij slachtoffers. Minimaal 95 mensen raakten zo grote geldbedragen kwijt. In totaal is de schade acht ton.

Lees meer

Vader jaagt op loverboy dochter, taakstraf geëist

Toen een vader uit Oss in oktober 2020 van zijn 15-jarige dochter hoorde dat ze was misbruikt en werd afgeperst, besloot hij de vermeende dader in de val te lokken. In eerste instantie nog met hulp van de politie, maar later nam hij het heft in eigen handen en ontstond een wilde achtervolging die eindigde in een vechtpartij. Drie verdachten verschenen vrijdag voor de rechter: "Het was geen politietje spelen, ik zie het als mijn burgerplicht."

Lees meer

Zwak PSV ten koste van Telstar naar kwartfinale van de beker

PSV heeft de kwartfinale van de KNVB Beker bereikt. Tegen eerstedivisionist Telstar had het de nodige moeite en kwam het zelfs op achterstand. Mede dankzij aanwinst Joey Veerman stelde PSV op tijd orde op zaken en won het met 2-1 van de ploeg uit Velsen.

Lees meer

Verraderlijk gladde vrijdagochtend, maar komend weekend vriest het niet

Op sommige plaatsen in Brabant was het vrijdagochtend verraderlijk glad en moesten automobilisten vanwege de nachtvorst de ruiten van hun auto krabben. Maar met deze vorst is het snel gedaan, vertelde Diana Woei van Weerplaza vrijdagochtend in het radioprogramma 'Wakker!' op Omroep Brabant.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan