Openen in browser

        

Geen officiële huldiging voor NAC Breda bij promotie naar de eredivisie

Als de spelers van NAC Breda zondag in eigen huis promoveren naar de eredivisie komt er geen huldiging in de stad. Dat meldt de gemeente Breda. Eerder werd al duidelijk dat horecazaken geen tv-schermen mag ophangen.

Lees meer

Dierenarts moet kat Sila laten inslapen: 'Leek wel auto overheen gereden'

Toen Çigdem Remet uit Den Bosch haar katje Sila vond, dacht ze: die is helemaal verkeerd terechtgekomen. Toen ze haar oppakte was de achterkant zo slap dat het naar beneden hing 'als een touw'. Ze had zoveel verwondingen dat de dierenarts het katje moest laten inslapen. Die had ook heel veel vragen over hoe het kon dat de kat er zo ernstig aan toe was. Çigdem kon er niet meer omheen: haar Sila is zwaar mishandeld.

Lees meer

Promotiebonus voor NAC Breda verhoogd naar 100.000 euro

De promotiebonus voor NAC Breda is verhoogd naar 100.000 euro. Dat melden de sponsoren die de bonus bijeen hebben gesprokkeld vrijdagmiddag. Het lijstje met bedrijven die willen bijdragen aan de bonus is uitgebreid met zeven nieuwe sponsoren.

Lees meer

Moeder verongelukte Jayden (12) legt knuffels bij kindergrafjes in Tilburg

De familie van de 12-jarige Jayden uit Tilburg heeft duizenden berichtjes, bloemen en knuffels ontvangen sinds het overlijden van de jongen. Zijn moeder, Wendy Vugts, heeft alle knuffels donderdag verdeeld over begraafplaatsen in de stad. “Ik heb ze bij de kindergrafjes gezet.”

Lees meer

Coronanieuws: 750 nieuwe besmettingen in Brabant

In dit liveblog houden we je vrijdag op de hoogte van het belangrijkste nieuws met betrekking tot de coronacrisis, in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Nikkie de Jager interviewt koningin Máxima bij Songfestival: 'Enorme eer'

Nikkie de Jager heeft koningin Máxima geïnterviewd voor het Eurovisie Songfestival. De twee spraken erover hoe belangrijk muziek voor de ontwikkeling van kinderen is. Voorafgaand aan het interview liet de YouTube-ster uit Uden op haar socialmediakanalen weten dat ze het heel spannend vond om de koningin te ontmoeten.

Lees meer

NAC staat na bloedstollende wedstrijd in de finale van de play-offs

NAC staat in de finale van de plays-offs om promotie naar de eredivisie. De Bredase voetbalclub won donderdag in de halve finale na verlenging (1-1) via strafschoppen van FC Emmen. NAC speelt zondag de finale thuis tegen NEC Nijmegen. De winnaar van dat duel promoveert naar de eredivisie. Vijf zaken die opvielen in Emmen.

Lees meer

Bestuurscrisis: gedeputeerden Eric de Bie en Peter Smit stappen op

Gedeputeerde Eric de Bie van Forum voor Democratie is vrijdag opgestapt. Hij heeft met frisse tegenzin de eer aan zichzelf gehouden na de bestuurscrisis die is ontstaan nadat CDA en VVD het vertrouwen in coalitiegenoot Forum hebben opgezegd. De Bie maakte zijn vertrek vrijdag bekend tijdens een digitale Statenvergadering waarin de ontstane situatie wordt besproken. Ook onafhankelijk gedeputeerde Peter Smit (voorheen Forum) stopt ermee.

Lees meer

Martien R. verlaat boos de rechtszaal, proces onderbroken

De hoofdverdachte in de grote drugszaak Operatie Alfa Martien R. is vrijdagochtend boos uit de rechtszaal vertrokken. Hij voelt zich niet serieus genomen en zegt dat hij bang is dat hij al is veroordeeld. Ook zijn advocaat is opgestapt. De rechtbank heeft besloten dat er vrijdag niks meer gebeurt en dat het proces dinsdag verder gaat.

Lees meer

Man (36) gewond na steekpartij bij arbeidsmigrantenhotel in Moerdijk

Bij het arbeidsmigrantenhotel aan de Sebastiaansweg in Moerdijk is donderdagavond een 36-jarige Poolse man gewond geraakt na een steekpartij. De politie heeft een 37-jarige Poolse man aangehouden. Een traumahelikopter kwam ter plaatse, maar het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Lees meer

Cocaïne verstopt in uitgeholde boomstammen, proces Martien R. gaat verder

Uitgeholde boomstammen vol cocaïne: 1561 kilo in totaal. Volgens de politie en het Openbaar Ministerie leidde het spoor naar Martien R. in Oss, de hoofdverdachte uit Operatie Alfa. Vrijdag gaat het proces over die grote drugsvangst met een straatwaarde van 75 miljoen euro. Martien R. ontkent van begin af aan alle beschuldigingen.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant