Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Maarten van der Weijden na mislukte recordpoging: 'De man met de hamer kwam na zestien uur'

"De man met de hamer kwam langs na zestien uur en die knalde behoorlijk hard." Dat zegt een zichtbaar vermoeide en teleurgestelde Maarten van der Weijden voor de camera van Omroep Brabant. ''Ik baal enorm. Ik heb twee uur lang geprobeerd om de achterstand in te halen, maar het zat er niet in.''

Lees meer

'Geen goede aankopen': PSV-supporters ventileren frustratie na debacle bij NAC

‘’Het seizoen is klaar, uithuilen en opnieuw beginnen’’, zegt een PSV-supporter na de nederlaag in de bekerwedstrijd tegen NAC. De Eindhovense voetbalclub heeft een dramatisch seizoen: geen Johan Cruijff schaal, geen overwintering in Europa, uitgeschakeld voor de beker en het kampioenschap kan PSV ook vergeten. ‘’Helemaal niks dit jaar, over en uit’’, zegt een 'buur' van PSV, een man die op steenworp afstand van het stadion woont.

Lees meer

Johan van Laarhoven mag cel niet verruilen voor ziekenhuisbed, beslist de rechter

Johan van Laarhoven blijft voorlopig in de gevangenis en gaat dus niet naar het ziekenhuis. Dat heeft de rechter in Den Haag vrijdag bepaald. De advocaten van de voormalig coffeeshophouder, Geert-Jan Knoops en Carry Knoops, hadden een kort geding aangespannen.

Lees meer

Wereldrecordpoging Maarten van der Weijden mislukt: zwemmer stopt na 18 uur

Zwemmer Maarten van der Weijden is er niet in geslaagd het wereldrecord 24 uur zwemmen te verbeteren. Hij staakte zijn poging na iets meer dan 18 uur. Op dat moment had hij 78 kilometer gezwommen. Volgens het begeleidingsteam van Van der Weijden 'ging het niet meer, het lijf was op'.

Lees meer

Jongeren met kanker: ‘Je leeftijdgenoten gaan door en jij staat stil’

Als je twintiger bent en je krijgt kanker staat de wereld stil. Het hoort niet bij je leeftijd en in het ziekenhuis word je omgeven door mensen die gemakkelijk je moeder of oma konden zijn. Vrijdag werden er in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch en in het ETZ in Tilburg hyacinten verkocht om extra geld in te zamelen voor jonge kankerpatiënten.

Lees meer

Farmers Defence Force kondigt nieuwe boerenactie aan op 5 februari: 'Strijders, start de trekkers'

Den Haag moet weer schudden op de grondvesten, zo kondigt actiegroep Farmers Defence Force een nieuwe protestactie aan. "Strijders start de trekkers. (....) 5 februari nemen wij - de boeren - Den Haag over als we geen respect ontvangen in het Catshuis".

Lees meer

Tatoeage van overleden kind op arm moeder moet wegens ziekte noodgedwongen verwijderd worden

Een triest dilemma voor moeder Anne* uit de regio Altena. Een tatoeage op haar arm, die herinnert aan haar in 2006 overleden zoontje, wordt door een progressieve auto-immuunziekte in haar lichaam aangevallen. "Het moet weg, het moet eruit. Het jeukt, doet pijn en voelt branderig aan, maar het is wel de tatoeage die herinnert aan mijn zoontje.”

Lees meer

Motorcoureur Edwin Straver overleden na zware crash in Dakar Rally

Motorrijder Edwin Straver uit Rijswijk is in de nacht van donderdag op vrijdag overleden. Dat laat de familie weten aan Omroep Brabant. De 48-jarige coureur crashte vorige week in de voorlaatste etappe van de Dakar Rally in Saoedi-Arabië. Straver werd woensdag met zware hersenbeschadiging vanuit het Midden-Oosten overgebracht naar een Nederlands ziekenhuis. Daar bleek de schade aan zijn hersenen te groot.

Lees meer

Wietkweker verstopt zich voor de politie in een kartonnen doos vanwege 'dingetjes die niet mogen'

Een man die uit handen van de politie wilde blijven, heeft zich verstopt in een kartonnen doos. Hij had alle reden om onzichtbaar te blijven: om hem heen stonden een heleboel wietplanten.

Lees meer

Groepsverkrachtingen Den Bosch: hoofdverdachte Boy M. (18) moet in de cel blijven

De 18-jarige Boy M. blijft voorlopig in de cel als hoofdverdachte in de omvangrijke groepsverkrachtingszaak in Den Bosch. M. vindt dat hij onterecht werd vastgehouden en ging in beroep, maar zonder resultaat.

Lees meer

Supporters Helmond Sport boos over politie-actie na stoeltjesincident, officiële klacht ingediend

Supporters van Helmond Sport hebben een officiële klacht ingediend over het politieoptreden na de wedstrijd van vrijdag 17 januari tegen FC Eindhoven. In Eindhoven voorkwam de politie een confrontatie tussen beide supportersgroepen. Een supporter gooide toen een stoeltje naar een agent, die gewond raakte. Bij terugkomst in Helmond werden de meegereisde supporters opgewacht door andere agenten, ME en politiehonden die de stoeltjesgooier zochten. Over het politie-optreden dat daar volgde, zijn de supporters niet te spreken.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant