Openen in browser

        

Negen terreurverdachten die trainden voor aanslag opgepakt in Eindhoven

De politie heeft donderdag in Eindhoven negen mannen aangehouden voor het voorbereiden van een terroristisch misdrijf. Dit meldt het Landelijk Parket vrijdagmiddag. De verdachten zijn 18 tot 31 jaar oud en zouden sympathiseren met het jihadistisch gedachtengoed van ISIS.

Lees meer

Meeste sportclubs gaan coronapas niet controleren

Een ruime meerderheid van de Brabantse amateursportclubs gaat dit weekend niet controleren op een geldige coronapas. Uit onderzoek blijkt dat maar 16 procent van de clubs de verplichte coronacheck zal gaan uitvoeren. Wel gaat op veel plekken de kantine dicht om problemen te voorkomen.

Lees meer

Horeca in Breda blijft zaterdagnacht open met toestemming van de gemeente

Meer dan dertig kroegen in Breda blijven zaterdag uit protest expres drie kwartier langer open dan de coronaregels toelaten. ’Wat zou jij doen als je negentien maanden geen salaris hebt gehad?’’, reageert café-eigenaar Farid Bricane. Hij is de keuzes van het kabinet zat en wil daarom actie ondernemen. De gemeente staat achter de actie en biedt de horecagelegenheden de ruimte voor het maken van dit statement.

Lees meer

Half miljoen coronasteun voor cultuur naar topambtenaren Bergen op Zoom

De gemeente Bergen op Zoom heeft een half miljoen euro, bedoeld als coronasteun voor de cultuursector, besteed aan de eigen organisatie. Een interim-directeur en een projectleider kregen allebei een ton, de rest ging naar andere managers. Van de 1,4 miljoen euro steungeld die de gemeente in totaal te besteden had, is daarnaast maar een fractie (44.000 euro) bij cultuurorganisaties terechtgekomen. "Hier gaat iets enorm mis."

Lees meer

Massale steun voor Tilburgse Hanny: 'Niemand hoort in de kou te zitten'

In de winter zet ze de thermostaat niet hoger dan vijf graden en brengt de Tilburgse Hanny veel tijd door op de bank onder haar dekentje. De energiekosten kan ze niet betalen en daarom blijft de verwarming uit. Veel mensen zijn geschokt door de omstandigheden waarin de Tilburgse moet leven en steken haar de helpende hand toe.

Lees meer

Fietser valt van de schrik op de grond, zwaargewond naar het ziekenhuis

Bij een ongeluk in Nuenen is vrijdagochtend een fietser zwaargewond geraakt. Dat gebeurde rond acht uur op de kruising van de Europalaan met de Vallestap. De vrouw is onder begeleiding van een trauma arts naar het ziekenhuis gebracht.

Lees meer

Man racet met noodgang langs wegwerkers en mag rijbewijs inleveren

Een automobilist is woensdagnacht aangehouden nadat hij racete langs wegwerkers die aan de slag waren op de A59 bij Waspik. Dat maakte de politie donderdag bekend.

Lees meer

Elf mensen dood bij hotelbrand in 1971: 'Een vrouw verdween in de vlammen'

De verwoestende brand in hotel 't Silveren Seepaerd is een van de grootste rampen in de geschiedenis van Eindhoven. Dinsdag is het precies vijftig jaar geleden. Elf mensen kwamen om het leven bij die ramp. Leidy van Eeghem maakte het inferno van dichtbij mee: ''Ik denk er nog dagelijks aan.''

Lees meer

Coronanieuws: 155 nieuwe besmettingen in Brabant

In dit liveblog houden we je vrijdag op de hoogte van het belangrijkste nieuws over het coronavirus en de coronacrisis, in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Dirk is beste student ooit op TU: drie masters cum laude behaald

In 5 vwo bleef hij nog zitten. Maar inmiddels heeft de 25-jarige Dirk uit Mierlo binnen drie jaar drie masters gehaald aan de TU Eindhoven. En ook nog cum laude. Daarnaast werkte hij ook nog als wiskundedocent op het Lorentz Casimir Lyceum in Eindhoven. Dirk geeft zijn leerlingen een duidelijk motto mee. "Als je doet wat je leuk vindt, komt alles goed."

Lees meer

Sinterklaasintochten gaan bijna overal door, bekijk hier het overzicht

Veel gemeenten in Brabant kiezen er voor de intocht van Sinterklaas in november gewoon door te laten gaan, zo blijkt uit een rondgang van Omroep Brabant. Maandag zorgde het besluit van het Sint Nicolaas Comité in Roosendaal voor veel ophef, nadat was besloten de intocht te schrappen vanwege de coronamaatregelen. Het CDA in Roosendaal stelde al raadsvragen over dit besluit.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan