Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Parcours Vuelta bekend: peloton dwars door Grote Kerk in Breda

De etappe Breda-Breda zal tijdens de Ronde van Spanje op 16 augustus volgend jaar op een bijzondere manier van start gaan. Het peloton begint in het Kasteel van Breda om vervolgens via het Kasteelplein en dwars door de Grote Kerk de weg te vervolgen, zo maakte de gemeente Breda vrijdag bekend.

Lees meer

Boeren bekijken debat op grote schermen bij provinciehuis Den Bosch: coalitie wil meer tijd

Bij het provinciehuis in Den Bosch is de Statenvergadering over het landbouwbeleid bezig. De coalitiepartijen hebben een motie ingediend waarin om meer tijd wordt gevraagd en een gericht plan vanaf 1 december. Voor het provinciehuis staan nu zo'n tweeduizend boeren die de vergadering volgen via grote schermen.

Lees meer

Man die kindergraf Veldhoven zou hebben geopend, ook verdacht van diefstal 4 urnen

De 22-jarige man uit Eindhoven die wordt verdacht van het openen van een kindergraf in Veldhoven, zou ook vier urnen van een begraafplaats in Eindhoven hebben gestolen. In totaal verdenkt het Openbaar Ministerie (OM) hem van vijf verschillende zaken. De rechtbank bepaalde vrijdag dat de man veertien dagen langer vast blijft zitten.

Lees meer

Paard schrikt en belandt in sloot in Drunen

Een paard is vrijdagmiddag in een sloot terechtgekomen op de Elshoutseweg in Drunen. Het paard schrok vermoedelijk toen iemand voorbij kwam. Het dier raakte niet gewond, maar is wel vermoeid.

Lees meer

Eindhoven showt de auto van de toekomst: VIP-limousine en bezorgbus met kluisjes

De auto van de toekomst, de auto van 2030 is te bewonderen bij de Dutch Design Week in Eindhoven. In drie varianten, van een hypermoderne limousine tot een pakketbus vol met kluisjes. Verslaggever Rogier van Son ging de bolides bekijken

Lees meer

542 automobilisten de klos bij snelheidscontrole in Dongen

Maar liefst 542 bekeuringen deelde de politie donderdag uit bij een snelheidscontrole op de Klein Dongeseweg in Dongen. De hoogst gemeten snelheid was 109 kilometer per uur, waar vijftig kilometer per uur is toegestaan.

Lees meer

Dit zijn ze, de 'bloedprikkers' die duizenden euro's stalen van 90-jarige man in Eindhoven

De politie heeft vrijdag beelden vrijgegeven van twee 'bloedprikoplichters'. Met een smoes over een heersende griepepidemie praatten de man en vrouw zich 17 oktober binnen bij een 90-jarige man in Eindhoven. Ze maakten uiteindelijk op een slinkse manier 4000 euro buit door zijn rekening te plunderen.

Lees meer

'Opportunistisch in het veld, realistisch in beleid', 11 vragen aan nieuwe NAC-voorzitter Van Baal

NAC heeft sinds kort een nieuwe voorzitter, Edwin van Baal uit Zundert. In het dagelijks leven is hij directeur van Slokker Bouwgroep. Van Baal gaat de komende tijd eveneens nieuwe Raad van Commissarissen van de Bredase voetbalclub leiden. De 45-jarige Van Baal wil dat op zijn eigen manier doen: 'Opportunistisch op het veld, realistisch in beleid'. Elf vragen aan de nieuwe voorzitter.

Lees meer

Herdenking Slag om de Schelde in Bergen op Zoom zaterdag live te zien bij Omroep Brabant

De herdenking van de Slag om de Schelde in Bergen op Zoom is zaterdagmiddag live te volgen bij Omroep Brabant tv, web en app. De uitzending begint om halfvier en duurt tot vijf uur. De live-uitzending is een samenwerking met ZuidWest TV.

Lees meer

Brabantse coalitiepartijen dringen aan op extra tijd: 'Kom na 1 december zo snel mogelijk met plan'

De coalitiepartijen in het Brabantse parlement lijken opnieuw tijd te gaan kopen in het stikstofdebat. Ze dringen er vrijdag door middel van een motie op aan dat Gedeputeerde Staten zo snel mogelijk na 1 december 2019 met een plan komen hoe de gebiedsgerichte aanpak in Brabant moet worden geregeld.

Lees meer

Gigantische pompoenen als speciaal ontbijt voor olifanten en apen in Beekse Bergen

Geen saai ontbijt, deze vrijdagochtend voor de Afrikaanse olifanten en mantelbavianen in Beekse Bergen. De dieren kregen omdat het bijna Halloween is gigantische pompoenen te eten.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant