Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Willem II-fans feesten zonder coronaregels na te leven, maar gemeente Tilburg ziet geen problemen

Een grote groep Willem II-supporters viert donderdagavond feest naast de Euroscoop in Tilburg. Op beelden is te zien dat er gedanst en gezongen wordt, zonder dat de coronaregels worden gevolgd. De gemeente ziet echter geen probleem en heeft bewust een vergunning gegeven voor het feest.

Lees meer

Verontwaardiging en verbazing over feestende fans Willem II: 'Geen respect voor de zorg'

De reacties op de feestende fans van Willem II lopen donderdagavond uiteen van hevige verontwaardiging tot gelaten schouderophalen. De supporters hadden duidelijk lak aan de coronaregels tijdens het Europese duel dat Willem II thuis in Tilburg speelde tegen het Schotse Rangers FC.

Lees meer

Willem II-fans gooien vuurwerk en blikken bier naar de ME

Een kleine groep Willem II-fans heeft zich donderdagavond in Tilburg tegen de Mobiele Eenheid gekeerd. Er werd met vuurwerk gegooid. Ook vlogen er blikken bier door de lucht en werd er tegen ME-busjes geslagen. De politie zegt zich echter niet in deze berichten te herkennen.

Lees meer

Extra coronamaatregelen vanwege verhoogd veiligheidsrisico in Oost-Brabant gaan zondagavond in

In dit liveblog houden we je vrijdag op de hoogte van het laatste nieuws rondom de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Kommer en kwel bij trouwlocaties: 'Mensen hebben in blinde paniek huwelijksfeesten geannuleerd'

Brabanders stellen bruiloften massaal uit tot volgend jaar vanwege de coronacrisis. Dat blijkt uit een rondgang langs populaire trouwlocaties in Brabant. Vanwege alle beperkingen wordt er amper nog getrouwd. De meeste mensen willen toch liever een complete bruiloft dan een uitgeklede ceremonie met minder gasten.

Lees meer

Agente ramt lichtmast en boom in Tilburg, politieauto brandt uit

Een politieauto is donderdagnacht rond halftwee gecrasht en uitgebrand in de Sweelincklaan in Tilburg. De bestuurster was met spoed op weg naar Moergestel toen ze in een bocht van de Sweelincklaan de macht over het stuur verloor.

Lees meer

VVD'er Klaas Dijkhoff boos op fans: 'Mijn eerste reactie is niet geschikt voor tv'

Klaas Dijkhoff, de fractievoorzitter van de VVD, was stomverbaasd toen hij donderdagavond de feestende fans van Willem II zag. “Wat ik ervan vond? Mijn eerste reactie is niet geschikt voor tv”, zegt Dijkhoff tegen Omroep Brabant. “Ik word er moedeloos van."

Lees meer

Veiligheidsrisico in Oost-Brabant zondagavond naar 'zorgelijk': dit zijn de gevolgen

Het veiligheidsrisico in de regio Brabant-Noord en Brabant-Zuidoost wordt zondagavond om zes uur verhoogd naar ‘zorgelijk’. Daarbij horen strengere maatregelen om het aantal besmettingen af te remmen. Het hogere veiligheidsrisico zorgt ervoor dat er nieuwe, landelijk bepaalde richtlijnen gaan gelden.

Lees meer

'Bewuste keuze om Willem II-fans op plein naar de wedstrijd te laten kijken', zegt burgemeester

"Een waardeloze avond." Zo omschrijft burgemeester Theo Weterings van Tilburg de misdragingen van Willem II-supporters rond het thuisduel tegen het Schotse Rangers FC. Toch blijft Weterings voorlopig achter het besluit staan om de fans bijeen te laten komen op het plein bij de Euroscoop.

Lees meer

Mortierbommen gevonden bij trainingsveld van Willem II

In de bosjes bij het trainingsveld van Willem II in Tilburg heeft de politie donderdagavond zeer zwaar vuurwerk gevonden met bijbehorende stellages om de zogeheten mortierbommen af te schieten. Er zijn zeven mensen aangehouden in de directe omgeving waar het vuurwerk is aangetroffen.

Lees meer

Minister De Jonge over feestende Willem II-fans: 'Snelste manier om onze vrijheid kwijt te raken'

Ministers Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) willen zich niet bemoeien met het besluit van de Tilburgse burgemeester Theo Weterings om toe te staan dat duizend supporters op een groot scherm naar de wedstrijd tegen Rangers FC keken. Toch keuren ze het gedrag van de Willem II-supporters zeker niet goed: "Dit is de snelste manier om onze vrijheid kwijt te raken", waarschuwt De Jonge.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant