Openen in browser

        

Coronanieuws: 3261 geregistreerde coronabesmettingen

In dit liveblog houden we je vrijdag op de hoogte van het belangrijkste nieuws over het coronavirus en de coronacrisis. In Brabant en daarbuiten.

Lees meer

'Om vijf uur sluiten, betekent helemaal dicht', denken theaterdirecteuren

Theaterdirecteuren snappen dat een avondlockdown nodig is om de besmettingen en ziekenhuisopnames terug te dringen. Toch zijn ze het ook over één punt eens: "Om vijf uur sluiten betekent in principe helemaal sluiten." En dat is een flinke tegenslag voor de theaters, zeker met de decembermaand in het verschiet.

Lees meer

Black Friday-drukte blijft uit in Brabantse steden

De gevreesde Black Friday-drukte in de Brabantse binnensteden, lijkt vooralsnog uit te blijven. Extra maatregelen om de koopjesjagers in toom te houden zijn niet nodig.

Lees meer

Zwaargewonde man gevonden bij ingang Catharina Ziekenhuis in Eindhoven

Bij de ingang van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven is vrijdagochtend een zwaargewonde man gevonden. Dat laat de politie vrijdagochtend weten. Volgens een omstander is er bij de ingang een bloedspoor te zien.

Lees meer

Edo en René pakten dronken bestuurder na ongeluk: 'Zo zat als een kanarie'

Een harde klap en daarna een hoop geschreeuw. Voor René Vos en Edo Karel was het meteen overduidelijk dat er iets goed mis was donderdagavond. De twee ondernemers waren hun zaken aan het afsluiten aan de Mierloseweg in Helmond, toen een dronken bestuurder voor hun deur op drie fietsers inreed.

Lees meer

112-Nieuws: Dode bij bedrijfsongeval · Brand in zorgcentrum onder controle

In dit liveblog houden we je vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. De hele dag praten we je hier bij over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

Lees meer

Zwaargewonde man na misdrijf in Duitsland achtergelaten bij ziekenhuis

De zwaargewonde man die vrijdagochtend zwaargewond bij de ingang van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven is gevonden, was mogelijk betrokken bij een misdrijf in Duitsland. Dat meldt de politie aan Omroep Brabant. De man ligt nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Lees meer

Wolf slaat opnieuw toe in Nieuw-Vossemeer: 'Het is een regelrechte ramp'

De wolf die al enkele dagen in de omgeving van Nieuw-Vossemeer rondloopt heeft afgelopen nacht opnieuw toegeslagen. Bij een schapenhouder aan de Zeeweg beet de wolf drie schapen dood en verwondde enkele andere schapen. "Het is een ramp als de wolf hier in de omgeving blijft", zegt Henk van Meel. Samen met zijn zoon Anton heeft hij meerdere kuddes schapen.

Lees meer

PSV wint van Sturm Graz en mag zich opmaken voor 'finale' in Baskenland

PSV heeft goede zaken gedaan in de Europa League. In eigen huis werd Sturm Graz eenvoudig met 2-0 verslagen. Doelpunten van Carlos Vinícius en Armindo Bruma maakten het verschil. Door de overwinning wacht over twee weken een allesbeslissend duel tegen Real Sociedad.

Lees meer

Ook arme kinderen verdienen een Sinterklaascadeautje: 'Al maanden op zoek'

Alleen al in Roosendaal krijgen ieder jaar vierduizend kinderen niets in hun schoen. Voor ouders die moeilijk rond kunnen komen, is het moeilijk uit te leggen waarom er niets bij de schoorsteen ligt. Dat merkt ook Wendy Vermeulen. “Mijn zoontje van zes gelooft er heilig in.” De alleenstaande moeder is al sinds de zomervakantie bezig om cadeautjes bij elkaar te sprokkelen.

Lees meer

Do bouwt Roosendaal na in Minecraft: ‘Over het centrum doen we twee jaar'

Regelmatig struint de 17-jarige Do van den Broek door Roosendaal. Niet om te shoppen of een terrasje te pakken, maar om de pleinen en gebouwen zo goed mogelijk in zich op te nemen. Die bouwt ze vervolgens tot in perfectie na in het spel Minecraft. "Aan het station ben ik drie keer opnieuw begonnen."

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan