Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Paniekaanvallen en stress: veertig procent van boeren denkt aan stoppen door strengere milieuregels

Zo’n 40 procent van de Brabantse boeren gaat stoppen of overweegt dat te doen door het naar voren halen van de milieuregels. Het gaat hierbij vooral om kleine en middelgrote boerenbedrijven. Dat blijkt uit een steekproef onder ruim 200 Brabantse boeren, uitgevoerd door onderzoekscollectief Spot On Stories voor Omroep Brabant.

Lees meer

'Bloed of bloemen!', Brabantse truckers Team de Rooy gaan voor podiumplek bij Dakar Rally

De jeugd moet het begin januari tijdens de Dakar Rally in Saudi-Arabië gaan doen voor Team de Rooy. De truckers Janus van Kasteren uit Veldhoven en Vic Versteijnen uit Tilburg zetten in op een podiumplek en worden hierbij onder meer gesteund door Michiel Becx uit Vessem als 'snelle assistent' en Gerard de Rooy uit Son als coach.

Lees meer

Collectebus kerststal Sint Anthonis leeggeroofd: 'Wij laten ons niet uit het veld slaan'

De collectebus bij de kerststal op het dorpsplein in Sint Anthonis is deze week leeggeroofd. Op tweede kerstdag werd 's morgens ontdekt dat de bus was leeggehaald. Omdat de bus regelmatig wordt geleegd, is er hoogstwaarschijnlijk geen groot bedrag meegenomen.

Lees meer

Mayella verloor drie kinderen door extreme vroeggeboorte: simpele ingreep had dat kunnen voorkomen

Het had de mooiste tijd van haar leven moeten worden, maar dat werd het niet. Mayella (33) uit Son raakte twee keer zwanger, maar haar kinderen redden het alle drie niet omdat ze veel te vroeg werden geboren. Het wrange: de extreme vroeggeboorte had op een simpele manier voorkomen kunnen worden.

Lees meer

Boer met Kiespijn: Omroep Brabant kijkt achter de hekken van Brabantse Boeren

Boeren, we hebben ze nog nooit zoveel gezien als de afgelopen maanden. In de kranten, op tv, op de weg. Telkens gaat het over de regels, de cijfers, de politieke beslissingen. Maar wat zijn de verhalen achter onze berichten? Wat betekent deze enorme ontwikkeling nu echt voor onze provincie? Voor onze boeren, voor de Brabanders?

Lees meer

Aardbeving door de Snollebollekes en tuinkabouter op wereldreis... het leukste nieuws van 2019

Er was zeker niet alleen maar ellende in de wereld in 2019. We hebben ook tranen gelachen en onnozel gedaan, blijkt uit onze archieven. Daarom een terugblik op het schattige, leuke en hartverwarmende nieuws van het afgelopen jaar.

Lees meer

Dichte mist grote spelbreker tijdens jaarwisseling: 'Het zicht wordt minder dan 50 meter'

Dichte mist wordt tijdens de jaarwisseling de grote spelbreker. Dat betekent slecht nieuws voor alle vuurwerkliefhebbers. Want met zicht van minder dan vijftig meter wordt het erg moeilijk om het vuurwerk goed te zien.

Lees meer

Eindeloze bromtonen waar je langzaam gek van wordt: 'Wanneer stopt dit?'

“Slapeloos, gedesoriënteerd, niet meer kunnen concentreren. Het is de hel, één jaar niet kunnen slapen en een burn-out tot gevolg.” Zomaar een reactie uit Sint-Anthonis van één van de meer dan 300 mensen die een enquête van Omroep Brabant invulden over bromtonen. Het probleem neemt alleen maar toe zegt de Stichting Laagfrequent Geluid. Zij wil dat de rijksoverheid iets gaat doen om bromtonen te voorkomen en dat er meer onderzoek komt.

Lees meer

Eigenaar vuurwerkwinkel vierde geen kerst door ramkraak: 'Maar iedereen krijgt wel zijn bestelling'

Als je vrijdag een vuurwerkbestelling plaatst bij de Vuurwerk Knaller in Tilburg, zou je misschien niet snel denken dat dit heel veel voeten in de aarde heeft gehad. Op eerste kerstdag werd rond vier uur 's ochtends met een bestelbus een ramkraak uitgevoerd op de winkel. Eigenaar Bart Landsmeer heeft alles op alles gezet om ervoor te zorgen dat de voorraad op tijd werd aangevuld. "Het was hard aanpoten maar wij hebben alles weer op orde."

Lees meer

Geen fijne kerst voor Steven Bergwijn, aanvaller looft 10.000 euro uit om inbrekers te vinden

PSV-aanvaller Steven Bergwijn wil kerst 2019 waarschijnlijk zo snel mogelijk vergeten. Bij de voetballer werd op eerste kerstdag, toen hij niet thuis was, ingebroken in zijn woning.

Lees meer

OM faalde bij handhaving boerenprotesten: 'Het was niet tegen te houden'

Het Openbaar Ministerie (OM) zegt te hebben gefaald bij de handhaving van de boerenprotesten. Tot die conclusie komt justitie in het personeelsblad Opportuun. Ondanks dat het verboden is om met een tractor op de snelweg te rijden, lukte het de politie maar een enkele keer om een bekeuring uit te schrijven.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant