Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Drie inwoners van Loon op Zand overleden aan coronavirus

Drie inwoners van Loon op Zand zijn overleden aan het coronavirus. Dat meldt de gemeente in een persverklaring. De gemeente is donderdag geïnformeerd over de sterfgevallen.

Lees meer

Personeel Bernhoven mag gratis overnachten in vakantiehuisjes om reisafstand naar werk te verkleinen

Roompot heeft vijftien vakantiehuisjes beschikbaar gesteld op Vakantiepark Schaijk voor medewerkers van het Bernhoven Ziekenhuis in Uden. Op die manier hoeft het personeel, dat lange werkdagen maakt door het coronavirus, niet zo ver te reizen naar het werk.

Lees meer

LIVEBLOG CORONAVIRUS: DAF doneert mondkapjes en overalls, drukte in uitvaartsector

In dit liveblog houden we je op de hoogte van het laatste nieuws over de coronacrisis.

Lees meer

Man aangehouden die met 10.000 euro op zak liep en zich met rijbewijs van een ander legitimeerde

Bij een verkeerscontrole op de Backer en Ruebweg in Breda heeft de politie donderdagavond een man aangehouden. Hij legitimeerde zich met een rijbewijs dat niet van hem was en bleek ook tienduizend euro aan contant geld bij zich te hebben.

Lees meer

Overlevingspakket voor daklozen vanwege coronavirus: ‘Ik ga hem opzetten als een groot mondkapje'

Daklozen in Eindhoven hebben vrijdag overlevingspakketten gekregen. Het pakket bestaat uit een tent en een slaapzak. De pakketten zijn voor de mensen die op straat slapen en voor de daklozen die in de nacht naar de opvang gaan. "In de nachtopvang ga ik het tentje opzetten als een groot mondkapje", vertelt de dakloze Henk.

Lees meer

2488 Brabanders besmet met het coronavirus, aantal met 327 gestegen

Het aantal geregistreerde coronabesmettingen in Brabant is vrijdag met 327 toegenomen ten opzichte van een dag eerder. Onze provincie telt tot nu toe 2488 patiënten bij wie het coronavirus officieel is vastgesteld. Dat blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM.

Lees meer

Druk in de uitvaartbranche door coronacrisis, aantal opbaringen verdubbeld

Door de uitbraak van het coronavirus is het enorm druk in de uitvaartbranche. Er zijn meer crematies, meer opbaringen en er is meer koelcapaciteit nodig. "Maar we redden het", vertelt Martijn van de Koolwijk van uitvaartorganisatie Dela. "We kunnen mensen nog steeds een waardig afscheid geven."

Lees meer

Besluit NS om proef te staken trilt na in Dorst: actievoerder wil opheldering

“Ik stond echt helemaal versteld.” Dion van der Sanden uit Dorst geloofde zijn oren niet toen hem donderdagavond werd gemeld dat de trillingproef op de Brabantroute wordt stopgezet. “De NS heeft me netjes gebeld, maar dit ga ik niet accepteren.”

Lees meer

Frido regelt de wereldwijde noodhulp van het Rode Kruis gewoon vanuit zijn eigen huis in Moerdijk

Voor het internationale Rode Kruis is de coronapandemie een enorme uitdaging. Want waar normaal één land of gebied getroffen wordt door een ramp, zijn er nu bijna tweehonderd brandhaarden. Frido Herinckx coördineert vanuit zijn kantoortje thuis in Moerdijk de wereldwijde inzet van de hulporganisatie.

Lees meer

'Iedereen is wel klaar met Netflix en bankhangen', Nicole en Myra ruilen boeken en spelletjes

Koning Willem-Alexander zei het al: ‘’Corona maakt ongelooflijk veel daadkracht, creativiteit en medemenselijkheid bij ons los.’’ De meest bijzondere initiatieven schieten als paddenstoelen uit de grond. Nicole Schoenmakers startte in haar woonplaats Son en Breugel een speciale Facebookgroep waarin mensen acties kunnen delen of oproepen kunnen doen.

Lees meer

Bernhoven Ziekenhuis sluit noodgedwongen kinderafdeling, personeel nodig voor coronapatiënten

Het Bernhoven Ziekenhuis in Uden sluit vrijdag de kinderafdeling. Door het sluiten van de afdeling komt direct apparatuur en personeel beschikbaar die kan worden ingezet voor de acute zorg aan coronapatiënten. Het ziekenhuis heeft het zwaar te verduren door de coronacrisis. De regio Uden is landelijk gezien het zwaarst getroffen door het virus.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant