Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Twee leerlingen besmet met corona op school waar mondkapjes verplicht zijn

Twee leerlingen van het Merletcollege in Mill zijn besmet met corona. Het gaat om kinderen uit één gezin. Hun klassen zijn ingelicht en blijven vrijdag uit voorzorg thuis, zegt de rector tegen Omroep Brabant.

Lees meer

Hetty verloor haar man en zoon aan een hersentumor: 'Het blijft verschrikkelijk'

De familie Sauvé in Tilburg is niet voor het geluk geboren. Twee broers in het gezin kregen op jonge leeftijd een hersentumor, waarna een van hen overleed. En deze zomer stierf vader René aan een ander type hersentumor. Met een estafette willen ze nu geld ophalen voor extra onderzoek naar de ziekte.

Lees meer

De zelfgemaakte limoncello van Geert uit Veldhoven behoort bij de beste acht likeuren ter wereld

De zelfgemaakte biologische limoncello van Geert Wernaart behoort tot een van de beste acht likeuren van de wereld. Het drankje viel in de prijzen bij de International Wine & Spirit Competition (IWSC). Niet slecht voor iemand die pas 2,5 jaar geleden begon met de productie van het Italiaanse drankje.

Lees meer

Coronanieuws: Amsterdam en Rotterdam stoppen met mondkapjesplicht, Schiphol schrapt honderden banen

In dit liveblog houden we je vrijdag op de hoogte van al het nieuws rond de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Konijntje Nibbit werd in zijn hok gegrepen door een nerts: ‘Hij kon geen kant op’

Het was een gruwelijke ontdekking donderdagochtend: konijn Nibbit van Martine Prins uit Best lag dood in zijn hok, aangevallen door een nerts. De verantwoordelijke nerts zat nog bij zijn slachtoffer in het hok.

Lees meer

Johan van Laarhoven wandelt de voordeur van de gevangenis in Vught uit, met enkelband

Ex-coffeeshophouder Johan van Laarhoven heeft vrijdagochtend om tien voor zeven de gevangenis in Vught verlaten. De Tilburger wandelde via de voordeur de gevangenis uit, met zijn enkelband. Hij is opgehaald door zijn broer Frans.

Lees meer

Boerenzoon vrijgesproken die met tractor zou zijn ingereden op marechaussee

De jongen uit Udenhout die in juli werd aangehouden na een boerenactie bij Eindhoven Airport, is vrijgesproken. De kinderrechter in Den Bosch vond dat er te weinig bewijzen waren voor de aanklacht, zo meldt Theo Linssen, de advocaat van de net 18-jarige boerenzoon. De jongen was een dag na de demonstratie opgepakt voor bedreiging en poging tot doodslag.

Lees meer

Buurtbewoners van nertsenfarm in Rosmalen blij met vervroegde sluiting: 'Eindelijk rustige zomer'

Bewoners van de Rosmalense wijk Sparrenburg zijn blij en opgelucht, nu ze weten dat de nabijgelegen nertsenfokkerij in maart 2021 moet sluiten. "Mijn vrouw zei meteen, dit was de laatste zomer dat we last hadden van vliegen", zegt Aad van der Steen, voorzitter van de wijkraad.

Lees meer

Snelfietspad tussen Helmond en Eindhoven eindigt in een weiland

Al 10 jaar wordt erover gepraat. Een snelfietspad van bijna 14 kilometer langs het spoor tussen Helmond en Eindhoven. Een prachtig glad fietspad met verlichting voor de sportieve forens. Kosten 10 miljoen euro. Maar het snelfietspad komt maar niet van de grond en de frustraties daarover groeien.

Lees meer

Huisarts vindt het onbegrijpelijk dat nertsenbedrijven pas in maart sluiten

Een 'onverantwoord risico' noemt hij het. Gepensioneerd huisarts Jan Hoevenaars uit Elsendorp reageert verbaasd op het nieuws dat donderdagavond uitlekte dat begin volgend jaar het doek valt voor de Nederlandse nertsenbedrijven. Volgens hem is dit veel te laat.

Lees meer

Krijgt Brabant met de moeierboom in Etten-Leur voor derde jaar op rij mooiste boom van ons land?

Je kunt er niet omheen. De moeierboom is voor iedereen in Etten-Leur en wijde omgeving een begrip. Binnen nu en medio oktober mag heel Nederland het weten, want deze boom vertegenwoordigt onze provincie bij de Boom van het Jaar-verkiezing, zo werd vrijdag bekend.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant