Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Basisscholen in Loon op Zand gaan maandag gewoon open ondanks coronabesmetting bij inwoner

Basisscholen De Blokkendoos en De Lage Weijkens in Loon op Zand gaan na de carnavalsvakantie op maandag gewoon open. Twee van de familieleden van de 56-jarige man die besmet is met het coronavirus werken op de scholen.

Lees meer

Q-koorts kon om zich heen grijpen doordat de overheid steeds voor de geitenhouders koos [DOSSIER]

Na de Q-koortsuitbraak in 2007 lijkt de rust even teruggekeerd, maar nog geen jaar later herhaalt de epidemie zich. Daarin is Nederland uniek: andere landen vinden de bron en maken die onschadelijk. Hier treuzelt men en ontkent het Ministerie van Landbouw het probleem. Het imago van de geitenhouderij lijkt belangrijker dan de volksgezondheid. De epidemie zal uiteindelijk 95 levens eisen.

Lees meer

'Kans dat coronapatiënt anderen heeft besmet is erg klein', maar onzekerheid duurt nog weken

Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg heeft goede hoop dat de besmetting via het coronavirus beperkt blijft tot de ene, huidige patiënt. De 56-jarige man uit Loon op Zand ligt in dat ziekenhuis, omdat bij hem het virus is vastgesteld. “Ik denk dat de kans op verspreiding heel klein is, al blijft alertheid geboden”, klinkt het opgelucht uit de mond van Jean-Luc Murk, arts-microbioloog bij dit ziekenhuis.

Lees meer

Coronapatiënt maakt het goed, evenementen Tilburg gaan gewoon door [LIVEBLOG]

De coronapatiënt uit Loon op Zand was niet besmettelijk toen hij carnaval vierde. Hij maakt het goed en mag mogelijk weer terug naar huis. Volg alle ontwikkelingen in ons liveblog.

Lees meer

Ongeluk met meerdere voertuigen op A67 bij Geldrop, snelweg weer open

Op de A67 bij Geldrop zijn vrijdagmiddag in de richting Eindhoven meerdere voertuigen op elkaar gebotst. De weg was enige tijd dicht maar ging rond kwart over drie weer open, meldt de ANWB.

Lees meer

In 2 jaar van amateur naar basisplaats bij NAC: Jan Paul van Hecke (19) over zijn dromen

Jan Paul van Hecke is druk bezig om zijn naam te vestigen in de voetbalwereld. In 2018 speelde hij samen met zijn broer Klaas nog in het hart van de verdediging bij amateurclub Goes. Nu is hij basisspeler bij NAC, staat hij met die club in de halve finale van de KNVB Beker en wordt zijn naam genoemd bij eredivisieclubs.

Lees meer

Huis uitgebrand in Cuijk, sein brand meester gegeven

In een huis aan de Hazeleger in Cuijk is vrijdagmiddag brand uitgebroken. De woning is helemaal uitgebrand, aldus de brandweer. Later op de middag was het vuur onder controle.

Lees meer

PSV-Feyenoord: Ernest Faber kijkt uit naar weerzien met zijn leermeester Dick Advocaat

PSV ontvangt zondagmiddag voor de topper in de eredivisie nummer drie Feyenoord. Voor trainer Ernest Faber is het duel op zichzelf staand al een mooi affiche, maar de wedstrijd wordt alleen nog maar mooier doordat Dick Advocaat aan het roer staat in Rotterdam. Advocaat was Fabers leermeester en de PSV-trainer kijkt uit naar het weerzien.

Lees meer

Alles over het coronavirus: het laatste nieuws uit Brabant in één minuut

Altijd weten wat er in Brabant speelt? In het Brabants Minuutje praten we je elke werkdag om 08.00 uur, 11.30 uur en 17.30 uur helemaal bij over het laatste nieuws uit onze provincie.

Lees meer

PSV'ers schudden geen handen meer om corona te voorkomen: 'Ze geven maar een boks'

De spelers van PSV mogen voorlopig geen handen meer schudden. Het is een van de maatregelen die de club heeft genomen om het coronavirus uit de selectie te houden. "Volgens clubarts Wart van Zoest zijn het noodzakelijke maatregelen. "Het is niet uit onbeleefdheid, maar om de kans op besmetting zo klein mogelijk te maken."

Lees meer

11 scholen stuurden leerlingen naar huis door lerarentekort

Omroep Brabant heeft het lerarenmeldpunt gesloten. Omroep Brabant heeft meldingen gekregen over elf scholen die leerlingen één of meerdere dagen naar huis hebben gestuurd. 16 keer heeft er iemand zonder lesbevoegdheid voor de klas gestaan en 28 keer zijn leerlingen verdeeld over andere klassen. Waarschijnlijk ligt het werkelijke aantal hoger.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant