Openen in browser

        

Efteling laat te veel bezoekers toe: provincie op de vingers getikt

De rechtbank heeft de provincie ferm op de vingers getikt in een langdurige strijd over de stikstofuitstoot van de Efteling. Drie keer heeft de provincie onterecht niet ingegrepen toen het attractiepark over de bezoekerslimiet van 5 miljoen heen ging. Nu moet de provincie aantonen dat de Efteling genoeg stikstofbeperkende maatregelen heeft genomen óf anders toch echt handhaven.

Lees meer

Sara werd slachtoffer van Whatsapp-fraude en maakte 3000 euro over

Steeds vaker lukt het criminelen om op slinkse manieren geld afhandig te maken van nietsvermoedende slachtoffers. De meldingen blijven binnenstromen bij de politie Oost-Brabant. Criminelen doen zich voor als een vriend of familielid met een nieuwe telefoon en vragen via WhatsApp om wat geld tot zij weer bij hun bankrekening kunnen. Het overkwam ook Sara. Ze was binnen een half uur 3000 euro kwijt.

Lees meer

Speciale coronaregels in de maak voor de carnavalsdagen

Er komen waarschijnlijk speciale coronaregels voor de carnavalsperiode. De burgemeesters vrezen dat afstand houden, groepsvorming op straat en sluitingstijd van de horeca in die dagen nauwelijks te handhaven zijn. Justitieminister Dilan Yesilgöz praat hier maandag over met burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch en zijn collega's Annemarie Penn-te Strake (Maastricht) en Hubert Bruls (Nijmegen).

Lees meer

Coronanieuws: meer dan tienduizend nieuwe besmettingen in Brabant

In dit liveblog houden we je vrijdag op de hoogte van het laatste nieuws over de coronacrisis, in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Vrouw (69) betrapt als ze spullen van graf steelt

Een 69-jarige vrouw is donderdagavond in Eindhoven op heterdaad betrapt toen ze spullen stal van een graf.

Lees meer

112-nieuws: bestelbusje in vlammen op • drugsvangst bij politiecontrole

In dit liveblog houden we je vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je alles over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

Lees meer

Achtervolging na vechtpartij in Den Bosch loopt uit op botsing

In de Otto Copestraat in Den Bosch is donderdagavond een vechtpartij geweest tussen meerdere mensen. Toen ze de politie zagen, gingen de vechtersbazen ervandoor in een auto.

Lees meer

Taxichauffeur scheurt met 156 per uur over de A2 met kind op achterbank

Een 66-jarige taxichauffeur heeft donderdag zijn rijbewijs kunnen inleveren, nadat hij met 156 kilometer per uur over de A2 bij Boxtel reed. In de taxi zat ook een kind. Agenten zagen hem over de weg scheuren tijdens een videosurveillance.

Lees meer

Politie gaat preventief fouilleren na steekpartijen bij azc in Budel

Het gebied rondom het asielzoekerscentrum in Budel is aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dat betekent dat de politie er nu preventief mag fouilleren. Het besluit is een reactie op onder meer de steekpartijen die in en bij het azc zijn gebeurd.

Lees meer

Voorlopig geen windmolens in buitengebied van Heesch

De komst van drie windmolens in het buitengebied van Heesch is voorlopig van de baan. Dat bleek donderdagavond tijdens de raadsvergadering van de gemeente Bernheze. Omwonenden zien het plan voor de windmolens niet zitten. Een burgerinitiatief om in plaats van windmolens een bos aan te planten biedt mogelijk de oplossing.

Lees meer

Saïd Bakari beleefde avontuur met zwart randje op de Afrika Cup

RKC-speler Saïd Bakari leefde de afgelopen weken zijn grote droom. Met de Comoren, waar hij vandaan komt, bereikte hij de achtste finale van de Afrika Cup. Een sportief hoogtepunt, maar het avontuur heeft wel een zwart randje.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan