Openen in browser

        

Vaccinatiebereidheid in Brabant fors gestegen, 8 op de 10 gaat voor prik

De vaccinatiebereidheid in Brabant is flink gestegen. Dat blijkt uit onderzoek naar de corona-ervaringen van Brabanders, in opdracht van de provincie. Bijna tachtig procent van de Brabanders wil een wel een prik of is zelfs al gevaccineerd. Bij een vorig onderzoek was dat nog totaal 66 procent. Lees hieronder hoe Brabanders kijken naar vaccinaties, versoepelingen en andere coronazaken.

Lees meer

Grote uitslaande brand verwoest boerderij in Esbeek

Een grote uitslaande brand woedt vrijdagmiddag in een boerderij aan de Groenstraat in Esbeek. Dat meldt de veiligheidregio. De boerderij kan als verloren worden beschouwd.

Lees meer

Coronanieuws: 697 nieuwe coronabesmettingen in Brabant

Ook deze vrijdag houden we je op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van het coronavirus, in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Bladelse festivalbouwer woedend op minister Grapperhaus: 'Schofferend'

De politie heeft rust verdiend en dus moeten we volgens minister Grapperhaus nog ‘even geduld hebben met evenementen’. Die opmerking schiet in het verkeerde keelgat bij Martijn van den Broek. Hij werkt bij Van Ham Tenten & Podia uit Bladel. Dat bedrijf bedient jaarlijks 850 evenementen in België en Nederland. Het werk ligt door de coronacrisis al 15 maanden stil.

Lees meer

The Voice Senior-winnaar Jimi Bellmartin (72) overleden

Zanger Jimi Bellmartin uit Vught is overleden na een kort ziekbed. Dat bevestigt zijn familie. Bellmartin won in 2018 The Voice Senior. Hij werd 72 jaar.

Lees meer

Zes gestolen scootmobielen teruggevonden in Tilburg

Een dief heeft donderdagochtend zes scootmobielen gestolen in een wooncomplex aan de Broekhovenseweg in Tilburg. Hij kwam er alleen niet ver mee, want de politie vond ze dezelfde avond alweer terug.

Lees meer

Huis in Eindhoven beschoten: 'Buurtbewoners vonden kogelhuls'

In de Jan Heynslaan in Eindhoven is donderdagavond een huis beschoten. Dit gebeurde rond halftwaalf. De politie is op zoek naar getuigen die meer weten.

Lees meer

200 pakketbezorgers gecontroleerd, Tilburger (26) aangehouden

De politie heeft donderdag tijdens een grote verkeerscontrole in Berkel-Enschot tweehonderd postbezorgers en koeriers gecontroleerd. Dat gebeurde omdat de politie vermoedt dat koeriersbedrijven worden gebruikt door criminelen voor schimmige zaken.

Lees meer

Wegpiraat probeert politieagent aan te rijden met gestolen auto

Een 38-jarige man heeft donderdagavond geprobeerd een agent aan te rijden in Tilburg. De man, die uit Tilburg komt, reed rond in een gestolen auto en was eerder die dag mogelijk ook al bewust op iemand ingereden. De man werd na een wilde achtervolging aangehouden in Tilburg-Noord. Twee aangiftes van poging tot doodslag zijn tegen hem gedaan.

Lees meer

Kinderen niet langer de dupe van vechtscheiding dankzij gezinsadvocaat

Ouders die elkaar het leven zuur maken en kinderen die tussen twee vuren staan. Vechtscheidingen komen steeds vaker voor. “Loop een gemiddelde school binnen, vraag het aan de leerkracht en ze zullen het allemaal bevestigen”, zegt de Tilburgse wethouder Marcelle Hendrickx. In Midden-Brabant hopen ze hier de oplossing voor te hebben: de gezinsadvocaat.

Lees meer

3000 mensen verwacht bij protestmars Eindhoven, gemeente geeft toestemming

De gemeente Eindhoven heeft een protestmars onder de noemer Walk For Freedom goedgekeurd. Er is een vergunning verleend voor de manifestatie, die zondag tussen twee en vier uur 's middags gehouden wordt. Er worden zo'n drieduizend deelnemers verwacht.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant