Openen in browser

        

Kabinet wil basisscholen op maandag 8 februari weer openen

Demissionair minister van Financiën Wopke Hoekstra zegt dat er wel 'iets heel raars' moet gebeuren willen de basisscholen op 8 februari niet open kunnen. "Ik vind dat we alles op alles moeten zetten om dat gerealiseerd te krijgen." Natuurlijk moeten alle verschillende belangen tegen elkaar worden afgewogen, zegt Hoekstra, tevens lijsttrekker van het CDA. Maar hij noemt de kans dat de scholen open kunnen 'zeer groot'.

Lees meer

Twee mensen besmet met Braziliaans coronavirus in Brabant

Twee mensen in Brabant hebben de Braziliaanse variant van het coronavirus opgelopen. Daarnaast is de variant vastgesteld bij twee mensen uit de regio Amsterdam en iemand uit Gelderland. de Brabanders hebben volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) geen reis naar dat Zuid-Amerikaanse land achter de rug; de andere besmette Nederlanders wel.

Lees meer

Mike (7) snapt niet waarom mensen gemeen zijn tegen agenten, daarom maakte hij 200 kaartjes

Mike (7) uit Andel kan niet tegen onrecht. Geweld tegen agenten, de jongen kan er met zijn petje niet bij. Om de politie in zijn geboortestad Den Bosch een hart onder de riem te steken na de rellen van maandag, bracht hij 200 zelfgemaakte bedankkaartjes naar het politiebureau.

Lees meer

Man (47) opgepakt die fiets onder waterkanon gooide tijdens de rellen in Eindhoven

Een man van 47 jaar uit Nunspeet, die zondag tijdens de coronarellen in Eindhoven een fiets onder het voertuig met waterkanon heeft gegooid, is donderdagavond opgepakt.

Lees meer

20-jarige man opgepakt voor plunderen van Jumbo-supermarkt in Den Bosch

De politie heeft vrijdagochtend een twintigjarige man uit Den Bosch opgepakt. Hij wordt ervan verdacht dat hij samen met anderen de Jumbo City aan de Visstraat heeft geplunderd. Hij wordt verdacht van diefstal en openlijke geweldpleging.

Lees meer

98 aanhoudingen in West-Brabant voor rellen en opruiing, oudste verdachte is 76

De politie heeft sinds de invoering van de avondklok 98 mensen aangehouden in West-Brabant. Het gaat onder meer om relschoppers en mensen die verdacht worden van opruiing. De oudste verdachte is 76.

Lees meer

Ferry Bouman komt terug: seizoen 3 van Undercover met Frank Lammers vanaf september te zien

Goed nieuws voor wie geen genoeg kan krijgen van de populaire Neflix-serie Undercover met Mierlonaar Frank Lammers in de hoofdrol. Vanaf september is het derde seizoen te bekijken. Dat maakte Tom Waes, een van de andere hoofdrolspelers, donderdag bekend tijdens RTL Boulevard.

Lees meer

8000 euro schade voor gemeente na rellen in Den Bosch, miljoenenschade voor winkeliers

De gemeente Den Bosch schat dat de binnenstad ongeveer achtduizend euro schade geleden heeft door de rellen van afgelopen maandag. Het gaat om schade die door de gemeente betaald moet worden. Gesneuvelde winkelruiten en schade aan bijvoorbeeld kledingwinkels is voor de eigenaren en niet voor de gemeente.

Lees meer

Kraamverzorgster Ingrid heeft handenvol werk... negen maanden na de eerste lockdown

Volgens kraamverzorgster Ingrid uit Oploo heeft Nederland 'goed zijn best gedaan' tijdens de coronalockdown. Er is sinds december sprake van een heuse babyboom. "Reken maar uit", lacht ze. "In maart werd de lockdown afgekondigd en negen maanden daarna..."

Lees meer

Buren zijn blij dat vuurwerkknutselaar mag blijven: ‘Hij staat altijd voor iedereen klaar'

Opvallende reacties van bewoners in de Hageland in Vught. Buren zijn blij dat een vuurwerkknutselaar in zijn huis mag blijven wonen. De burgemeester van Vught wilde het huis van de man sluiten nadat er 200 kilo vuurwerk werd gevonden. Maar daar stak de rechter donderdag een stokje voor.

Lees meer

Willem II mocht hopen op stunt tegen Ajax, maar stapt met nederlaag van het veld

Willem II heeft niet kunnen stunten tegen Ajax. In Amsterdam waren de Tilburgers lange tijd op weg naar een gelijkspel, maar in de slotfase kreeg het twee tegentreffers te verwerken. Willem II verloor met 3-1 van de koploper. Wat viel er op in de Johan Cruijff ArenA?

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant