Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Vader van gezin familiedrama Etten-Leur officieel beschuldigd van viervoudige moord

De man die vastzit voor het gezinsdrama, vorige week zaterdag in Etten-Leur, wordt beschuldigd van vier keer moord. Dit heeft het Openbaar Ministerie in Breda bekend gemaakt. De verdachte werd vrijdagmiddag voorgeleid bij de rechtbank in Breda en die bepaalde dat hij nog zeker twee weken langer vast blijft zitten.

Lees meer

Dave werd zelf vervoerd met de ambulance, nu maakt hij ze vrijwillig schoon: ‘Ik wil iets terugdoen'

Dave van Hattem (30) uit Deurne maakte dit jaar zelf mee hoe het is om in een ambulance te liggen. Een hartspierontsteking. Dave zat de afgelopen twee maanden thuis, maar sinds donderdag maakt hij vrijwillig ambulances schoon. “Vorige week zag ik dat er vrijwilligers werden gezocht vanwege de crisis. Ik dacht: nu kan ik iets terugdoen.”

Lees meer

Klassieke Porsche uit 1972 brandt uit in Tilburg

Een klassieke Porsche uit 1972 is vrijdagmiddag uitgebrand op de afrit van de A58 in Tilburg. De bestuurder kon op tijd wegkomen en raakte niet gewond.

Lees meer

Een mooi weekend en toch thuisblijven: gemeenten en natuurorganisaties rekenen op gezond verstand

Mooi weer en toch thuis blijven. Gemeenten en natuurorganisaties rekenen voor het komend weekeinde op het gezond verstand van mensen. De gemeente Waalwijk stuurt extra boa’s op pad. In Oosterhout gaan zaterdag voor het eerst de Corona Actieteams de straat op. Het Brabants Landschap heeft bij populaire natuurgebieden bordjes opgehangen. De gemeente Heusden vertrouwt op het gezond verstand van de mensen.

Lees meer

Peggy schrok wakker van 'bizar' harde knal van plofkraak: 'Onze buurman zag geld op straat liggen'

Bizar hard. Zo omschrijft Peggy Hesse de knal waarvan zij en haar man donderdagnacht om tien voor vier wakker schrokken. “We dachten meteen aan een plofkraak”, vertelt ze en dat bleek te kloppen. De afstortkluis van de Rabobank aan de Promenade in Uden was opgeblazen. Peggy en haar man wonen in een appartement direct boven de bank.

Lees meer

Weer minder nieuwe coronapatiënten in Brabantse ziekenhuizen

Het aantal nieuwe coronapatiënten in de Brabantse ziekenhuizen blijft verder afnemen. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ). In de afgelopen 24 uur zijn zo’n 150 nieuwe patiënten in het ziekenhuis opgenomen. Dat zijn er weer minder dan in de afgelopen dagen.

Lees meer

LIVEBLOG CORONAVIRUS: 148 personen overleden in één dag tijd, 1026 nieuwe besmettingen

Ook deze vrijdag houden we je in dit liveblog op de hoogte van allerlei nieuws rondom het coronavirus - zowel het nieuws uit de provincie als het belangrijke nieuws daarbuiten.

Lees meer

Brabantse ziekenhuizen: buikpijn, diarree en pijn op de borst kunnen wijzen op coronabesmetting

Veel mensen bij wie het coronavirus is vastgesteld, hadden naast koorts en verhoging ook last van buikklachten en diarree. Het gaat om meer mensen dan gedacht. Ziekenhuis Bernhoven in Uden waarschuwt andere ziekenhuizen alert te zijn op symptomen van COVID-19 die nog niet algemeen bekend zijn. "Wees vooral oplettend bij klachten als pijn op de borst, buikpijn en diarree.”

Lees meer

LIVE: Omroep Brabant Radio gooit de lijnen open, bel nu met Frank Lammers!

In deze crisistijd willen wij er voor jou zijn. En daarom is het vrijdag een bijzondere dag bij ons op de radio. De hele dag staan onze telefoonlijnen wagenwijd open voor jouw verhaal in deze coronatijd. En als je belt, dan is de kans groot dat je John de Bever, Guus Meeuwis, Snollebollekes of Frank Lammers aan de lijn krijgt. De hele dag ontvangen we namelijk bekende Brabanders in de studio.

Lees meer

Vorige week in Brabant 80 procent meer sterfgevallen dan normaal

In Brabant en Limburg zijn vorige week veel meer mensen overleden dan gemiddeld. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek ligt het aantal overledenen in de twee provincies in de laatste week van maart zo'n 80 procent hoger dan in de eerste tien weken van het jaar.

Lees meer

Vakbonden wijzen loonoffer bij modestoffenfabriek Vlisco in Helmond af

De vakbonden stemmen niet in met de maatregelen die modestoffenfabriek Vlisco wil nemen om de Coronacrisis het hoofd te bieden. De Helmondse fabriek gaat vanaf 6 april zeven weken dicht omdat de vraag naar stoffen vanuit Afrika sterk daalt. Daarnaast wilde het bedrijf dat werknemers vakantiedagen inleveren en dat de uitbetaling van vakantiegeld en winstuitkering zou worden uitgesteld.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant