Openen in browser

        

Politie grijpt in bij examenstunt Breda: zeker 150 leerlingen weggestuurd

De politie heeft vrijdagmiddag in het Wilhelminapark in Breda een eindexamenstunt van leerlingen van het Onze Lieve Vrouwelyceum beëindigd. Een groep van zo’n honderdvijftig tot tweehonderd leerlingen kwam in het park bij elkaar.

Lees meer

Landal bouwt nieuw vakantiepark bij Bergen op Zoom

Landal GreenParks gaat een nieuw vakantiepark bouwen bij Bergen op Zoom, zo is vrijdagmiddag bekendgemaakt. Precies 151 vakantiehuisjes komen op de plek van de voormalige camping Heidepol. Het is het eerste park in West-Brabant voor de vakantiereus.

Lees meer

Gedoopt met een zachte G, Guus Meeuwis heeft eigen tulp in Keukenhof

Hij zal nog maar net bekomen zijn van het alom geprezen koningsdagconcert met de Streamers bij Paleis Noordeinde, of opnieuw stond er boven de rivieren een hoogtepuntje voor hem op het programma: in bloemenpark Keukenhof in Lisse doopte Guus Meeuwis zijn eigen tulp.

Lees meer

Motorclublid afgetuigd tijdens uitvaart: Klaas Otto vrijgesproken

Klaas Otto is vrijdag vrijgesproken van het aftuigen van een motorclublid in een bos bij Bergen op Zoom. Drie andere mannen zijn wél veroordeeld. Ze sloegen een kameraad van No Surrender het ziekenhuis in. De rechtbank sprak van 'zwaar geweld' en noemde het 'respectloos' omdat het tijdens een uitvaart gebeurde.

Lees meer

Er staat een paard op de weg: losgebroken paarden lopen op A50

Weggebruikers op de A50 moesten vrijdagochtend twee keer met hun ogen knipperen: een paard en pony voegden in op de snelweg bij Uden. De twee waren losgebroken en gingen aan de wandel.

Lees meer

Coronanieuws: 1426 nieuwe besmettingen in Brabant

In dit liveblog houden we je vrijdag op de hoogte van het belangrijkste nieuws rondom de coronacrisis, in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Daniël (6) verloor zijn vader aan corona: 'Stuur hem een kaartje'

Daniël uit Kaatsheuvel is pas zes jaar oud en moest door het coronavirus afscheid nemen van zijn vader. In het ziekenhuis vertelde hij de zorgverleners over zijn grote wens: zo veel mogelijk verjaardagskaarten krijgen, want hij wordt bijna zeven jaar oud. Het ziekenhuis startte een actie om post in te zamelen. "We hebben al wat kaartjes binnen, maar het zijn er nog niet genoeg", vertelt verpleegkundige Marion van Bergeijk.

Lees meer

Kelly mag voor de tweede keer mee op testvakantie maar ze wil niet meer

Hoeveel geluk kun je hebben? Kelly uit Tilburg werd voor de tweede keer ingeloot voor een testvakantie naar de zon waarin onderzocht wordt hoe veilig vakanties zijn in coronatijd. "Ik heb altijd al geluk in het spel", reageert Kelly nuchter om er meteen aan toe te voegen: "maar ik ga niet mee."

Lees meer

Elize en Harrie gaan in het eerste 3D-geprinte huis wonen

Eindhoven heeft als eerste in Nederland een 3D-geprint huis van beton. De eerste bewoners, Elize en Harrie krijgen vrijdag de sleutel van dit unieke stulpje dat volledig met betonprinters is gemaakt. ''Het voelt als de verwondering die je als kind kon hebben voor het huisje van Hans en Grietje.''

Lees meer

Gewonde bij steekpartij in Eindhoven, dader gevlucht

Bij een steekpartij in Eindhoven is donderdagmiddag een man van 28 uit Weert gewond geraakt. Een ruzie zou de aanleiding zijn voor de steekpartij die voor het Shaker Centre aan de Nieuwe Fellenoord gebeurde.

Lees meer

Penthouse gaat voor miljoen euro aan bitcoins van hand: 'Nieuw tijdperk'

Een penthouse aan de Markt in Veghel wordt het eerste in Nederland dat de koper volledig in bitcoins gaat afrekenen. De koop zal volgens Van de Laar Makelaardij in Sint-Oedenrode al 'binnen enkele dagen' worden afgerond. De vraagprijs was 21 bitcoins, momenteel is dat ongeveer een miljoen euro.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant