Openen in browser

        

RIVM: eet geen groenten uit Helmondse volkstuinen vanwege gezondheidsgevaar

Mensen in Nederland krijgen te veel PFAS binnen via voedsel en drinkwater. Dat blijkt uit onderzoek van het RIVM. Die adviseert daarom geen groenten of fruit te eten afkomstig uit moestuinen uit het Helmondse volkstuinencomplex Sluisdijk.

Lees meer

Ine ruimt troep op bij IJzeren Vrouw, maar laat wc-papier wel liggen

Ine Pulles kan het vrijdagochtend niet laten liggen, de troep die is achtergebleven bij de IJzeren Vrouw. Daar kwamen donderdagavond zo'n 200 jongeren naartoe, nadat ze eerder waren weggestuurd bij de Oosterplas. "Als ze hier feesten kunnen ze toch ook hun eigen troep meenemen."

Lees meer

Vermiste Jaimy nog niet gevonden: 'Hij kan niet voor zichzelf zorgen'

De vermiste Jaimy de Laat (36) uit Roosendaal is nog altijd niet gevonden. Dat meldt de politie. Die maakt zich grote zorgen. “Want deze man is niet in staat een langere periode voor zichzelf te zorgen, en hij is nu al enkele dagen vermist”, zo laat de politie weten.

Lees meer

Boze omwonenden zijn stank beu en hangen poepkleding op de markt in Zeeland

Terwijl de kaasboer donderdagmiddag lekker zaken aan het doen is op de weekmarkt in het dorpje Zeeland, stopt er ineens een auto met aanhangwagen. Buurtbewoners van de Graspeel stappen uit, getooid in witte actieshirts. Terwijl omstanders op de markt verbaasd toekijken, halen ze een droogmolen tevoorschijn. En kleding die is besmeurd met varkenspoep.

Lees meer

Opnieuw waarschuwing voor forse onweersbuien

Het KNMI waarschuwt vanaf vijf uur vrijdagmiddag opnieuw voor forse onweersbuien met lokaal mogelijk veel neerslag in korte tijd. Dat kan ook hagel zijn. Vanaf vijf uur tot middernacht heeft het meteorologisch instituut daarom voor onze hele provincie code geel afgegeven.

Lees meer

Jaimy de Laat uit Roosendaal vermist, politie maakt zich ernstige zorgen

De politie maakt zich ernstige zorgen over Jaimy de Laat (36) uit Roosendaal. Hij wordt sinds afgelopen maandag vermist.

Lees meer

Kat-en-muisspel met politie, jongeren van Oosterplas naar IJzeren Vrouw

Een groot deel van de jongeren die donderdagavond door de politie werden weggestuurd bij de Oosterplas in Den Bosch, gingen daarna naar de IJzeren Vrouw. Daar geldt geen gebiedsverbod in de avonduren en nacht. Rond halftwaalf was de rust weer teruggekeerd.

Lees meer

Vrachtwagen rijdt zich klem onder viaduct bij Deurne

Een vrachtwagen reed zich donderdagavond klem onder een viaduct bij Deurne. De provinciale weg tussen Deurne en Helmond (N270) was om die reden vanaf halftien in beide richtingen enige tijd dicht.

Lees meer

Geen coronapatiënten meer in ziekenhuis in Geldrop

In het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop liggen voor het eerst sinds het uitbreken van de tweede coronagolf geen coronapatiënten meer. De laatste patiënt is woensdag ontslagen.

Lees meer

Coronanieuws: IC-capaciteit kan terug naar 'normaal'

In dit liveblog houden we je vrijdag op de hoogte van het belangrijkste nieuws rond de coronacrisis, in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Steven vindt fotorolletje in oude camera, maar wie staan er op de foto's?

Steven van Pelt uit Zevenbergschen Hoek heeft een nieuwe missie. Twee weekenden geleden kocht hij in de kringloopwinkel in Langeweg een oude fotocamera met een rolletje erin. Sindsdien is hij vastberaden om het gezin te vinden dat op de foto’s staat. Van het rolletje in de camera heeft hij zeven foto’s laten ontwikkelen.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant