Openen in browser

        

Aantal coronabesmettingen blijft stijgen: helft meer dan donderdag

In dit liveblog houden we je vrijdag op de hoogte van het belangrijkste nieuws over het coronavirus en de coronacrisis. In Brabant en daarbuiten.

Lees meer

2 jaar lang corona weten te omzeilen, maar na carnaval massaal voor de bijl

De omikronvariant van het coronavirus houdt flink huis in de dagen na carnaval. Bij de teststraten neemt de drukte weer toe. Carnavalsvierders merken het ook in hun directe omgeving. “Van de elf vrienden zitten er nu zes thuis”, vertelt Aaron uit Tilburg. "Ik heb twee jaar overleefd zonder het coronavirus, maar nu heb ik het toch te pakken", zegt Loes lachend.

Lees meer

Zieke Robbie Hageman uit Kamp van Koningsbrugge: 'Is ook mooi geweest'

De ongeneeslijk zieke Robbie Hageman (30) moest donderdag tv-serie Kamp van Koningsbrugge verlaten. In het programma volgen burgers de loodzware commando-opleiding. Hageman kreeg kritiek op zijn werkhouding, maar alle respect voor de strijd die hij voert tegen kanker. Het zorgde voor een emotioneel moment.

Lees meer

Man (37) raakt zwaargewond tijdens ruzie in huis, twee verdachten opgepakt

Een man van 37 uit Eindhoven heeft donderdagavond tijdens een ruzie een snijwond in zijn gezicht opgelopen. Dat gebeurde in een huis aan de Bergeraclaan in Eindhoven. Hij zou zwaargewond zijn geraakt, zo meldt de politie. Twee verdachten, een man (27) en een vrouw (32) zonder vast woon- of verblijfplaats, zijn opgepakt.

Lees meer

Gewapende overval op supermarkt Roosendaal, twee daders op de vlucht

Een winkel van Albert Heijn in Roosendaal is donderdagavond iets voor half negen overvallen. De politie is op zoek naar twee daders. Zij zijn ook vrijdagochtend nog niet gepakt, laat de politie weten. Bij de gewapende overval raakte niemand gewond.

Lees meer

Gratis hotelkamer en autoreparatie: gestrand Oekraïens gezin weer op weg

Het voor de oorlog gevluchte Oekraïense gezin dat donderdag strandde op de A67 bij Asten, kan weer verder naar Engeland. Na alle ontberingen in hun thuisland en een dagenlange reis, kreeg het gezin in Brabant te maken met autopech. De aircopomp begaf het. Van verschillende kanten werd hulp aangeboden en dankbaar kunnen de vader en moeder met hun twee kinderen de reis vervolgen.

Lees meer

Kabinet wil dat Brabant 6000 Oekraïense vluchtelingen opvangt

Den Haag wil dat Brabant 6000 oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne opvangt. De helft moet op korte termijn al beschikbaar zijn. De voorbereiding is al begonnen. In Midden- en West-Brabant wordt niet gedacht aan tenten, maar aan woonruimte die geschikt is voor langere tijd.

Lees meer

Negen meldingen over louche puppyhandel Veldhoven: 'Topje van de ijsberg'

De dierenpolitie doet onderzoek naar een aantal verdachte adressen in Veldhoven, waarvandaan pups worden verkocht. Sinds januari is er een 'explosieve groei' geweest van meldingen over ' louche verkopers', zoals de politie ze noemt. In veel gevallen werd een hondje gekocht, waar later iets mis mee bleek te zijn.

Lees meer

Boze taxichauffeurs zien overlast op standplaats weer keihard toenemen

De taxichauffeurs in Breda zijn boos op de gemeente. Ze voelden zich afgelopen carnaval in de steek gelaten, toen het in hun stad weer wemelde van de illegale taxi's. De chauffeurs zijn al veel langer ontevreden en dreigen nu hun taxikeurmerk in te leveren.

Lees meer

112-nieuws: onderzoek naar louche puppyhandel • automobilist erg hardleers

In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je alles over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

Lees meer

Michael van Gerwen pakt volle buit in vierde speelronde Premier League

Michael van Gerwen liet eindelijk weer eens zien wat hij kan. Tijdens de vierde speelronde van de Premier League veegde de darter uit Vlijmen de vloer aan met Johnny Clayton. Daarna moesten ook Michael Smith en wereldkampioen Peter Wright eraan geloven.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan