Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Jago ving een loslopende nerts die zijn kip doodde, en werd zelf ook gebeten

Jago Lachmeijer heeft een van de loslopende nertsen in Best gevangen. Het dier vergreep zich donderdag aan een van Jago’s kippen. De 62-jarige man wist de nerts te vangen, maar werd tijdens dat avontuur wel door het beest gebeten.

Lees meer

Massale diefstal van waterkranen bij begraafplaats in Breda: 'Je moet je diep schamen'

Bij de begraafplaats aan de Tuinzigtlaan in Breda zijn eind maart liefst 36 waterkranen bij aftappunten gestolen. De verdachte staat duidelijk op beeld. Bureau Brabant besteedt maandag aandacht aan deze zaak.

Lees meer

Ultieme poging om verdwenen vrienden uit Asten na 46 jaar te vinden

De politie doet vanaf dinsdag een ultieme poging om de bevriende Astense stratenmakers Piet Hölskens en Hans Martens, die al 46 jaar vermist zijn, te vinden. Omdat de vrienden mogelijk in een auto begraven liggen onder het zand in de Brink in Liessel, gaat een gespecialiseerd bedrijf in de afgraving op twee specifieke plekken zoeken. De zoektocht duurt waarschijnlijk vier dagen, zo laat de politie vrijdag weten.

Lees meer

Vrouw (21) gaat door het lint bij Bravis ziekenhuis en mishandelt beveiligster

Een 21-jarige vrouw is donderdagnacht door het lint gegaan bij het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom. Dat gebeurde terwijl de Bergse werd behandeld. De vrouw mishandelde onder anderen een beveiligster.

Lees meer

Coronanieuws: veel zorgmedewerkers vrezen tweede coronagolf, 744 nieuwe besmettingen

In dit liveblog houden we je vrijdag op de hoogte van al het nieuws rond de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Geen Sinterklaasintocht met veel publiek in Eindhoven vanwege corona, organisatie zoekt alternatief

De intocht van Sinterklaas, in november in Eindhoven, wordt ontdaan van diverse tradities. Het was al langer bekend dat de goedheiligman niet door Zwarte Pieten zou worden geassisteerd; donderdagavond werd ook duidelijk dat de Sint niet per boot aankomt. De verwachte drukte is door de coronacrisis moeilijk te handhaven. Het intochtcomité gaat op zoek naar een alternatief voor de intocht.

Lees meer

'Corona komt in de school', schooldirecteur weet zeker dat er ooit een leerling besmet raakt

“Ik ben niet bang dat het gebeurt. Ik denk dat het gaat gebeuren. Elke school gaat dit meemaken.” Dat zegt Kees Maas, directeur van het Dr. Mollercollege in Waalwijk over het risico op corona op zijn school. Met een realistische blik kijkt hij naar de coronamaatregelen op zijn school. Is het te doen? “Als je je strikt aan de regels wilt houden? Nee.”

Lees meer

Na de wolf is nu ook roodkapje gespot op de Strabrechtse Heide

Dat de wolf zich weer definitief in Brabant heeft gevestigd, dat wisten we al. Maar vogelspotters keken raar op toen ze deze week het sprookje van Grimm opeens tot leven zagen komen. Ze ontdekten een levensechte roodkapje op de Strabrechtse Heide toen ze vanuit een schuilhut naar vogels keken. Met mandje en al wandelde de in het rood geklede man door het bos.

Lees meer

'Helemaal geen reden tot onrust over loslopende nertsen', zegt gemeente Best

Inwoners van de gemeente Best hoeven zich geen zorgen te maken over de nertsen die ze de laatste dagen, met name in de wijken Heivelden en Naastenbest, los hebben zien rondlopen en een mogelijk besmettingsgevaar vormen voor corona. Dat zegt de gemeente. "Ze zijn nog nooit positief getest in Best."

Lees meer

Bruut carnavalsgeweld in cafetaria in Vlijmen: ook laatste verdachte voorlopig vrij

Ook de laatste verdachte van de brute mishandeling op carnavalszondag in een cafetaria in Vlijmen komt voorlopig op vrije voeten. Dat bepaalde de rechter vrijdag, op advies van de officier van justitie. De officier is wel van mening dat 'de strafbare feiten een langere gevangenisstraf verdienen dan de verdachte nu heeft gezeten'.

Lees meer

Auto belandt op zijn kop na botsing op kruising in Eindhoven, bestuurster lichtgewond

Een auto is vrijdagmiddag op zijn kop beland na een botsing met een busje op een kruising in Eindhoven. De bestuurster raakte hierbij lichtgewond.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant